Arhiva vesti 28.11.2016

U Briselu počinje nova runda dijaloga Prištine i Beograda

Beta 28.11.2016
Trodnevni dijalog Beograda i Prištine o primeni postignutih sporazuma počinje danas u Briselu. Kako je saopšteno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u Briselu će biti reči o Zajednici srpskih opština, pravosudju, telekomunikacijama i slobodi… »

Vojni sindikat podneo krivičnu prijavu protiv Dikovića

RTS 28.11.2016
Vojni sindikat Srbije uputio je krivičnu prijavu protiv generala Ljubiše Dikovića "zbog aktivnog ometanja protesta Vojnog sindikata Srbije". Krivične prijave su podnete i protiv brigadnog generala Stojana Konjikovca i pukovnika Rajka Milovanovića, a… »

Holandija i Belgija razmenile po deo teritorije

Gde investirati 28.11.2016
Uz prisustvo članova svojih kraljevskih porodica, Holandija i Belgija su potpisale sporazum o razmeni dela teritorije. Dve susedne zemlje su jedna drugoj prepisale male parcele koje su im bile smetnja u praktičnom smislu. Na krivudavoj reci Maas, koja… »

Premijer: Iscepao sam predloge ministarstava za budžet

RTV 28.11.2016
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi predlog budžeta za 2017. trebalo da prođe na Vladi u toku ove nedelje. Vučić je istakao i da je sve predloge ministarstava za budžet "pocepao i vratio im na ponovnu izradu", jer nije… »

"Razumem Vučića, ali zakon svi moraju da poštuju"

Vesti online 28.11.2016
Ministar i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić rekao je da razume premijera Aleksandra Vučića koji uzima u obzir specifičnosti situacije u Novom Pazaru kada je u pitanju nelegalni objekat koji gradi Muamer Zukorlić. Ipak, dodaje da zakon mora da se… »

Gušila ćerku jastukom zbog loših ocena: Tragedija izbegnuta za dlaku, policija pronašla i nož u krpi

Kurir 28.11.2016
U istražni centar Županijskog suda juče je privedena S.S. (54) iz sela u blizini Gorskog kotara za koju se sumnja da je zlostavljala maloetnu ćerku. Naime, ona je nasrnula na devojčicu i navodno je gušila jastukom, a nezvanično je razlog to što… »

Bomba ispred ambasade SAD u Manili (foto)

Mondo 28.11.2016
Policija je detonirala improvizovanu bombu postavljenu u blizini ambasade SAD u Manili na Filipinima, a šef policije Ronald de la Rosa rekao je da je to bio pokušaj terorizma. Foto: AP Photo/Bullit Marquez Šef policije na Filipinima Ronald de la Rosa… »

Zoran Gajić novi predsednik Odbojkaškog saveza

Danas 27.11.2016
Većinski deo odbojkaške Srbije prihvatio je kandidaturu nekada vrlo uspešnog selektora Jugoslavije Zorana Gajića, na uštrb ponuđenog programa bivšeg mu igrača u čuvenoj generaciji olimpijskog zlata od pre 16 godina Vanje Grbića, i to odnosom… »

Hamilton: Nisam uradio ništa nepošteno

Beta 28.11.2016
Vozač Mercedesa Luis Hamilton odbacio je danas navode da se služio "prljavim trikovima" u poslednjoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1 u Abu Dabiju, u pokušajima da osvoji šampionsku titulu. Hamilton je juče pobedio u Abu Dabiju, ali nije… »

Ministarstvo odbrane Srbije: Smena plavih šlemova u Libanu

Blic 28.11.2016
Kontigent pripadnika Vojske Srbije danas je posle šest meseci angažovanja u mirovnoj misiji UN u Libanu, avionom stigao na niški aerodrom, odakle je u Liban otišlo 123 pripadnika srpskih oružanih snaga koji će ih zameniti u istoj misiji. Radi se o… »