Arhiva vesti 28.11.2016

Osumnjičen za ubistvo nevenčane supruge

Politika 28.11.2016
Telo Đurđice M. (51), koja je najverovatnije ubijena u petak, pronađeno je u oronuloj kući u Beogradu, u Ledinačkoj ulici na Zvezdari. Za ovaj zločin osumnjičen je Dragan Lj. (60) iz Leskovca, sa kojim je Đurđica nevenčano živela više od osam… »

Nemački mediji brinu zbog izbora Fijona

RTV 28.11.2016
PARIZ, BERLIN - Nemačka je zabrinuta zbog izbora bivšeg premijera Fransoe Fijona za kandidata republikanaca za predsednika Francuske, jer se zalaže za bliže odnose sa Moskvom, prenose mediji u toj zemlji, dok ruski mediji pozdravljaju njegovu pobedu… »

CG dobila vladu bez Đukanovića, novi premijer Marković

B92 28.11.2016
Podgorica -- Jednoglasnom podrškom četrdeset jedan prisutni poslanik crnogorskog parlamenta izabrao je 41. vladu Crne Gore. Novi premijer je Duško Marković. Za izbor vlade i njenih članova glasali su poslanici Demokratske partije socijalista… »

Nikolić predložio novi praznik

Danas 28.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je Vladi Srbije predlog da 25. novembar, kada je na Velikoj narodnoj skupštini u Novom Sadu odlučeno da Vojvodina bude prisajedinjena Srbiji, bude proglašen za državni praznik. U obrazloženju predloga… »

Mihajlovićeva o Novom Pazaru: Zakon mora da se poštuje

Novi magazin 28.11.2016
Zakon koji regulise pitanja nelegalne gradnje nema ime i mora da se poštuje, rekla je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović. "U Novom Pazaru, čiji je veliki deo pod zaštitom Republičke direkcije za zaštitu spomenika… »

Vojska Sirije zauzela 40 odsto Alepa, gazi sve pred sobom

Vesti online 28.11.2016
Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su snage sirijske vlade preuzele kontrolu nad skoro polovinom Alepa. Ministarstvo tvrdi da vladine snage drže pod kontrolom 12 naselja Alepa, što je oko 40 odsto tog sirijskog grada. Alepo je najveći grad u… »

Crna Gora dobila novu Vladu

Glas Amerike 28.11.2016
Skupština Crne Gore, bez prisustva poslanika opozicije, izabrala je danas novu crnogorsku vladu premijera Duška Markovića, koji je u uvodnom ekspozeu obećao da će njegov kabinet okončati put Crne Gore u NATO i zatvoriti sva poglavlja u pregovorima… »

EIB: Srbija ostvarila dobre ekonomske rezultate

RTV 28.11.2016
BEOGRAD - Potpredsednik Evropske investicione banke Dario Skanapijeko ocenio je danas da je Vlada Srbije postigla izuzetno dobre ekonomske rezultate i izrazio spremnost te banke da pruži punu podršku daljem procesu reformi u Srbiji, saopštila je Vlada… »

Čistka u kremlju: Putin otpustio sve akademike u policiji i FSB-u

Blic 28.11.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin razrešio je dužnosti jedan broj činovnika predsedničke administracije, Federalne službe bezbednosti (FSB), Ministarstva odbrane i MUP-a, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Svi oni su bili akademici, ili… »

U Vladi 221 službenik ima status vršioca dužnosti

Novi magazin 28.11.2016
U Vladi Srbije 221 državni službenik ima status vršioca dužnosti, pišu danas Večernje novosti pozivajući se na podatke dobijene od vladine Službe za upravljanje kadrovima. Kako navode Novosti, Vlada je samo u poslednjih mesec dana imenovala više… »