Arhiva vesti 28.11.2016

PK: Pretio policajcu, udario čoveka i pretio mu nožem

B92 28.11.2016
Zbog sumnje da je u centru Prokuplja pretio policajcu, a kasnije na udario čoveka i pretio mu nožem, policija je uhapsila 28-godišnjeg Prokupčanina. U saopštenju policija još navodi da se G. D. tereti za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i… »

Fijon: Ujediniću desnicu u pokuššaju da dođem na čelo zemlje

Blic 28.11.2016
Bivši francuski premijer Fransoa Fijon ocenio je da njegova pobeda na unutarstranačkim izborima desnog centra za predsedničkog kandidata predstavlja "poziv na akciju" i obećao da će ujediniti desnicu u svom nastojanju da postane budući lider… »

FOTO // Formirana Vlada Crne Gore! Evo koliko Bošnjaci i Albanci znače Crnoj Gori!

Sandžak haber 28.11.2016
Prva fotografija Vlade Duška Markovića: Ministar koji se ne dokaže za godinu, biće smijenjen Svi ministri u Vladi Duška Markovića imaju roku od 365 dana da dokažu šta znaju. Poslije godinu, biće smijenjen svako ko ne bude dobro radio. To je… »

Nikolić: Dan prisajedinjenja Vojvodine da bude praznik

B92 28.11.2016
Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je Vladi Srbije Predlog dopune Zakona o državnim i drugim praznicima u Srbiji, saopšteno je iz kabineta predsednika. Nikolić je uputio predlog kako bi 25. novembar, Dan prisajedinjenja Vojvodine… »

Mihajlović: Nije primereno da Janković obavlja funkciju zaštitnika ako ulazi u kampanju

Nova ekonomija 28.11.2016
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da nije primereno da Saša Janković obavlja funkciju zaštitnika građana ukoliko ulazi u kampanju za predsedničke izbore. "Funkcija koju obavlja Saša Janković mora biti nezavisna. Ta… »

Pobunjenici izgubili trećinu istočnog Alepa, civili u lošoj situaciji

Večernje novosti 28.11.2016
Sirijski pobunjenici izgubili trećinu istočnog Alepa, a civili se suočavaju s konstantnim vazdušnim napadima i uličnim borbama i posle četiri meseca opsade pokušavaju da prebegnu u bezbednije zone. ALEP - Sirijski pobunjenici izgubili su trećinu… »

Crna Gora dobila novu Vladu

Glas Amerike 28.11.2016
Skupština Crne Gore, bez prisustva poslanika opozicije, izabrala je danas novu crnogorsku vladu premijera Duška Markovića, koji je u uvodnom ekspozeu obećao da će njegov kabinet okončati put Crne Gore u NATO i zatvoriti sva poglavlja u pregovorima… »

EIB: Srbija ostvarila dobre ekonomske rezultate

RTV 28.11.2016
BEOGRAD - Potpredsednik Evropske investicione banke Dario Skanapijeko ocenio je danas da je Vlada Srbije postigla izuzetno dobre ekonomske rezultate i izrazio spremnost te banke da pruži punu podršku daljem procesu reformi u Srbiji, saopštila je Vlada… »

Putin započeo čistku u administraciji i službama bezbednosti

Vesti online 28.11.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin razrešio je dužnosti jedan broj činovnika predsedničke administracije, Federalne službe bezbednosti (FSB), Ministarstva odbrane i MUP-a, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Svi oni su bili akademici, ili… »

Priveremeni mandat: Čak 221 službenik u Vladi ima status vršioca dužnosti

Blic 28.11.2016
U Vladi Srbije 221 državni službenik ima status vršioca dužnosti, pišu danas "Večernje novosti" pozivajući se na podatke dobijene od vladine Službe za upravljanje kadrovima. Kako navode "Novosti", Vlada je samo u poslednjih mesec dana imenovala… »