Arhiva vesti 20.12.2016

To je plan: Ako ne potpišu Sančez i Ozil, Arsenal dovodi...

Mozzart sport 20.12.2016
Vrlo dobra rešenja u teoriji, da li i u praksi? Menadžer Arsenala Arsen Venger pronašao je zamene za ključne fudbalere Aleksisa Sančeza i Mesuta Ozila, ukoliko čileanski i nemački reprezentativci odbiju da produže ugovor. Mete Tobdžija su Dimitri… »

Vucis: Podrška Srbiji za otvaranje poglavlja

RTV 20.12.2016
BEOGRAD - Grčka daje punu podršku Srbiji za otvaranje novih poglavlja u pregovorima sa EU, izjavio je danas predsednik parlamenta Grčke Nikolaos Vucis ističući da je Srbija zaslužila da bude deo Unije. Na posebnoj sednici parlamenta, Vucis je rekao… »

Ombudsman pokrenuo postupak kontrole u vezi s migrantima

B92 20.12.2016
Beograd -- Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da je pokrenuo postupak kontrole u vezi s medijskim navodima o pokušaju ilegalne deportacije sedmoro migranata. Prema navodima medija, migranti su ostavljeni u šumi u blizini bugarske granice… »

Banke u ovoj godini ostvarile veći prihod

Nova ekonomija 20.12.2016
Bankarski sektor Srbije u prvih devet meseci ove godine ostvario je pozitivan neto finansijski rezultat pre oporezivanja od 32,8 milijardi dinara. To je za 23,1 odsto više nego u istom period prethodne godine, navedeno je u izveštaju Narodne banke… »

Mesić ostao bez kabineta

RTS 20.12.2016
Hrvatski Ustavni sud odbacio je zahtev nekadašnjeg predsednika Stjepana Mesića za pokretanjem postupka za ocenu ustavnosti zakona o posebnim pravima predsednika Hrvatske po prestanku obavljanja dužnosti, objavljeno na sajtu tog suda. Stupanjem na snagu… »

AIK Banka proglašena za najbolju banku u Srbiji

Kamatica 20.12.2016
AIK Banka proglašena je za najbolju komercijalnu banku u Srbiji, a dobila je, kako je saopšteno danas, i priznanje za najbolje pružanje korisničkih usluga u Istočnoj Evropi, u izboru svetskog časopisa International Banker. Kako je navedeno u… »

Vulin: Nemci nas nisu kontaktirali

Politika 20.12.2016
Nemamo saznanja da li je napadač u Berlinu eventualno prošao kroz našu zemlju, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. On je istakao da se nemačka policija nije do sada obratila našoj policiji sa bilo… »

VEROVALI ILI NE: Portugal uvodi porez na osunčane kuće sa lepim pogledom

Nova ekonomija 20.12.2016
Portugal će vlasnicima kuća s lepim pogledom i bogatom osunčanošću nametnuti novu dažbinu, povećavajući im poresku osnovicu, objavili su u Službenom glasniku. Porez na takve kuće i stanove će time biti povećan do 20 odsto u slučaju kada kuća… »

Sve veći pritisak uterivača da preuzmu dugove građana

Radio 021 20.12.2016
Pritisak fondova, agencija i firmi za uterivanje dugova, da im Narodna banka Srbije omogući otkup loših kredita građana, sve je veći, i došao je dotle da jedna firma iz Nemačke namerava da kupi banku. Time bi mogla da otkupljuje zajmove koje… »

VIDEO: Snoubord spektakl i zimska zabava za najmlađe danas i sutra kod Spensa

Radio 021 20.12.2016
Snoubord takmičenje u gradskim uslovima, "Avalanch Risk City Jam", održaće se 23. i 24. decembra na platou Spensa. Danas, 23. decembra, na platou će se od 17 časova okupiti najistaknutiji skijaši i borderi iz istočne Evrope i regiona. Osim u… »