Arhiva vesti 20.12.2016

Danas mraz, tokom dana najviše 5 stepeni

Blic 20.12.2016
U Srbiji će ujutru biti slab i umeren mraz uz mestimičnu maglu i nisku oblačnost, a temperatura će se kretati od -10 do -2 stepena Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U toku dana u Vojvodini, većem delu zapadne Srbije i u… »

Manojlović: Odakle Dverima novac za kampanju

Danas 20.12.2016
Poslanik Srpske napredne stranke Ivan Manojlović u delu sednice Skupštine Srbije, posvećene pooslaničkim pitanjima, pitao je nadsležne organe i Agenciju za borbu protiv korupcije da li Boško Obradović, lider Dveri, ... ...zloupotrebljava Zakon o… »

Ukrao mošti iz crkve: Čačanin uhapšen u napuštenoj kući

Blic 20.12.2016
Čačanska policija uhapsila je muškarca koji se sumnjiči da je iz crkve u Atenici tokom vikenda ukrao mošti Svetog Nektarija Eginskog i Svete Marine Velikomučenice. Pripadnici policije su u jednoj napuštenoj kući u Čačku pronašli 36-godišnjeg… »

Beograd uz moskvu: Srbija u gs UN glasala protiv rezolucije o Krimu

Kurir 20.12.2016
UJEDINJENE NACIJE - Generalna skupština UN usvojila je rezoluciju kojom se osuđuju kršenja ljudskih prava na poluostrvu Krim za koje se kaže da ga je privremeno okupirala Rusija. Generalna skupština je juče sa 70 glasova za, 26 protiv i 77… »

"Ne bi se trebalo igrati prelevmanima"

B92 20.12.2016
Beograd -- Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da bi do 26. decembra trebalo da bude donet jasan stav o ukidanju carinske zaštite (prelevmana) na mleko. On je konferenciji za novinare rekao da je Vlade Srbije uvela prelevmane kada su… »

Realu uvažena žalba, od leta ponovo može da dovodi igrače

Sportski žurnal 20.12.2016
Real Madrid će od leta ponovo moći da dovodi nove igrače jer mu je Sud za sportsku aribtražu (CAS) prepolovio kaznu. Sud iz Lozane uvažio je žalbu prvaka Evrope i umesto prvobitne suspenzije u dva prelazna roka, biće samo u januaru pasivan oko… »

Đurović: Srbija sprečila da Kosovo dobije mesto u Parlamentarnoj skupštini SE

Novi magazin 20.12.2016
Šefica delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) Aleksandra Đurović izjavila je danas da je srpska strana uspela da spreči da delegacija Kosova dobije dozvolu da prisustvuje zasedanjima, kao i da predlaže i potpisuje… »

Najavljene promene: Moguća nova trasa ‘Beogradskog maratona’

Hot sport 20.12.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da očekuje rekordan broj učesnika na 30. Beogradskom maratonu, pošto se do sada prijavilo "100 odsto" više učesnika nego u isto vreme prošle godine i najavio mogućnost promene trase. Jubilarni 30… »

SDS podneo amandman o Deda Mrazu

Danas 20.12.2016
SDS Borisa Tadića zatražila je danas amandmanom na predlog Zakona o komunalnim delatnostima da se u članu 2, stavu 8, koji se odnosi na dimnjake, posle reči "i utvrđivanje stepena korisnosti ložišnog uređaja" dodaju reči "i stvaranja uslova za… »

Rusija: 52 osobe umrle od trovanja alkoholom

B92 20.12.2016
Zbog trovanja alkoholom najmanje 52 osobe su umrle na istoku Sibira, zbog čega je u Irkutsku proglašena vanredna situacija, prenose danas agencije. Žrtve su pile losion za kupanje koji sadrži metanol. Pokrenuta je istraga i dosad su četiri osobe… »