Arhiva vesti 20.12.2016

Vremenska prognoza – 21. decembar

RTS 20.12.2016
U Vojvodini i u Timočkoj krajini oblačno i hladnije. U ostalim krajevima pretežno sunčano ili umereno oblačno. Vetar slab istočni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 stepeni… »

Zorana Mihajlović: Podneto 913 amandmana, pa i o Deda Mrazu

Večernje novosti 20.12.2016
Ministarka Zorana Mihajlović, koja u parlamentu brani osam predloga zakona iz nadležnosti tog ministarstva, izjavila je da je na te predloge podneto ukupno 913 amandmana i da ih je prihvaćeno njih 89. Ministarka građevinarstva, saobraćaja i… »

Bože,sačuvaj: Čačanin ukrao mošti svetog Nektarija

Mondo 20.12.2016
Policija je uhapsila dvojicu Čačana zbog sumnje da su počinili devet teških krađa u prethodnom periodu i to u Čačku, Gornjem Milanovcu, Kraljevu i Ljigu. Foto: youtube/printscreen Policija je rasvetlila i tešku krađu u crkvi u Atenici, gde je… »

Generalna skupština UN usvojila rezoluciju o Krimu, Srbija protiv

Beta 20.12.2016
Generalna skupština UN usvojila je rezoluciju kojom se osudjuju kršenja ljudskih prava na poluostrvu Krim za koje se kaže da ga je "privremeno okupirala" Rusija. Generalna skupština je juče sa 70 glasova za, 26 protiv i 77 uzdržanih usvojila… »

Do ponedeljka odluka vlade o prelevmanima

Politika 20.12.2016
Iz IPARD-a nam, za period od dve godine, sleduje 35 miliona evra. – Prvi konkurs očekuje se u drugoj polovini 2017. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da bi vlada do narednog ponedeljka trebalo da zauzme stav oko ukidanja prelevmana… »

Realu uvažena žalba, od leta ponovo može da dovodi igrače

Sportski žurnal 20.12.2016
Real Madrid će od leta ponovo moći da dovodi nove igrače jer mu je Sud za sportsku aribtražu (CAS) prepolovio kaznu. Sud iz Lozane uvažio je žalbu prvaka Evrope i umesto prvobitne suspenzije u dva prelazna roka, biće samo u januaru pasivan oko… »

Sprečen memorandum o učešću Kosova u PS SE

RTV 20.12.2016
BEOGRAD - Stalna delegacija Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE) uspela je da spreči usvajanje memoranduma koji je predviđao određena mesta za predstavnike kosovskog parlamenta u plenarnoj sali u Strazburu, kao i… »

Beogradski maraton menja trasu?

Večernje novosti 20.12.2016
Jubilarni 30. Beogradski maraton održaće se 22. aprila naredne godine. Mali: Razmišljamo o tome da promenimo trasu i da trka između ostalog prođe preko Mosta na Adi. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da očekuje rekordan broj učesnika na… »

"Šaljiva Skupština": Podnet amandman s Deda Mrazom

B92 20.12.2016
Poslanici SDS su podneli amandman na predlog zakon o stanovanju i održavanju zgrada u kome se pominje Deda Mraz podneli da bi skrenuli pažnju javnosti. Šef poslanika SDS Marko Đurišić je rekao da se pažnja treba skrenuti na to kako nemaju dovoljno… »

Losion za kupanje prodavali kao alkoholno piće

Radio 021 20.12.2016
Devet osoba privedeno je zbog sumnje da su prodavali losion za kupanje koji sadrži metanol, a zbog čega je usled trovanja alkoholom umrlo 55 osoba na istoku Sibira, izjavila je portparolka ruskog istražnog komiteta Svetlana Petrenko. Prema njenim… »