Arhiva vesti 20.12.2016

Više od dva miliona usluga na e-Upravi

Blic 20.12.2016
Više od dva miliona usluga je obavljeno na portalu eUprave ove godine, a broj korisnika je sa 300.000 povećan na skoro 600.000 što je Srbiju postavilo na 14. mestu u Evropi prema kvalitetu servisa eUprave, odnosno na 24. u svetu, izjavio je danas… »

Čija je pumpa, a čiji fiskalni račun?

Beta 20.12.2016
Samostalni poslanik Slaviša Ristić izjavio je danas da je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju obmanuo javnost Srbije navodeći da je na Kosovu otvorena benzinska stanica NIS-a i pokazao račun o kupljenom gorivu na toj pumpi na kojem piše da je u… »

RTS i RTV i sledeće godine na budžetu

Politika 20.12.2016
Dva javna medijska servisa, Radio televizija Srbije i Radio televizija Vojvodine, trebalo bi i sledeće godine da se delimično finansiraju iz državnog budžeta, u kojem je, za tu namenu, rezervisano četiri milijarde dinara. Kako se navodi u Predlogu… »

Srbi preko interneta najčešće kupuju mobilne telefone

Politika 20.12.2016
Onlajn trgovina u Srbiji beleži stalni rast o čemu svedoči podatak da je preko portala Kupujem-Prodajem tokom proteklih 12 meseci prodato preko milion predmeta, ukupne vrednosti 159,4 miliona evra. Prema publikaciji „KP Pregled”, koju izdaje ovaj… »

Vučić uputio saučešće povodom napada u Berlinu

Blic 20.12.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, Vladi Nemačke, nemačkom narodu i porodicama poginulih u napadu u Berlinu, uz poruku da će Srbija uvek biti uz Nemačku i nemački narod… »

Nikolić i Vucis: Zajedničkim radom do bolje budućnosti

RTS 20.12.2016
Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je sa predsednikom grčkom parlamenta Nikosom Vucisom i tom prilikom oni su se složili da zemlje Balkana samo zajedničkim radom mogu postići bolju budućnost za region i napredak za celu Evropu… »

Ljajić: Poslednji napadi poslednji signal za uzbunu

Blic 20.12.2016
Teroristički napadi u Ankari, Berlinu i Cirihu su poslednji signal za uzbunu čiavog civilizovanog sveta, posebno muslimanske verske, političke i intelektualne elite, ocenio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar Rasim Ljajić. - Ta elita ima najvišu… »

Vučić i Vencel o izgradnji nove Univerzitetske dečje klinike Tiršova II

Novi magazin 20.12.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić i guverner Razvojne banke Saveta Evrope Rolf Vencel razgovarali su danas o izgradnji nove Univerzitetske dečje klinike Tiršova II kao i obnovi postojeće zgrade, kao i o drugim projektima koje finansira ta institucija… »

Zbrka na Svetog nikolu: Krenuo kući sa slave pa se izgubio na njivi, morala da interveniše policija

Blic 20.12.2016
Jedan čovek iz sela Mihajlovac, kod Smedereva, izgubio se sinoć kada se vraćao sa slave iz susednog Vrbovca, a u potragu za njim je morala da se uključi i smederevska policija. On se izgubio kada je hteo automobilom da stigne kući preko njiva. Gost… »

(Uznemirujuće) do sada neviđen snimak: Evo kako je ubica vrebao ruskog ambasadora i mučki ga ubio!

Kurir 20.12.2016
Na društvenim mrežama pojavio se novi šokantni video atentata na ruskog ambasadora Andreja Karlova u Ankari. Naime na njemu se vidi kako se ubica Mevlut Mert Atlintas (22), priprema za atentat na r Karlova. В Сети появилось новое… »