Arhiva vesti 20.12.2016

Elektronsko prijavljivanje beba u svim porodilištima

RTV 20.12.2016
BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović najavio je danas da će od 1. januara naredne godine roditelji moći elektronski da prijave bebe u svim porodilištima u Srbiji. Ožegović je na… »

Ristić: Pumpe na Kosovu pod kontrolom SNS

RTV 20.12.2016
BEOGRAD - Samostalni poslanik Slaviša Ristić pitao je danas direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića zašto je pre nekoliko dana obmanjivao javnost u Srbiji da su na Kosovu i Metohiji posle 17 godina otvorene NIS pumpe i dodao da je… »

Izdvojeno 4 milijarde dinara: RTS i RTV i u 2017. na državnom budžetu

Kurir 20.12.2016
BEOGRAD - Dva javna medijska servisa, Radio televizija Srbije i Radio televizija Vojvodine, trebalo bi i sledeće godine da se delimično finansiraju iz državnog budžeta, u kojem je, za tu namenu, rezervisano četiri milijarde dinara. Kako se navodi u… »

Srbi preko interneta najčešće kupuju mobilne telefone

Politika 20.12.2016
Onlajn trgovina u Srbiji beleži stalni rast o čemu svedoči podatak da je preko portala Kupujem-Prodajem tokom proteklih 12 meseci prodato preko milion predmeta, ukupne vrednosti 159,4 miliona evra. Prema publikaciji „KP Pregled”, koju izdaje ovaj… »

Vučić uputio saučešće povodom napada u Berlinu

B92 20.12.2016
Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, Vladi Nemačke, narodu i porodicama poginulih u napadu u Berlinu. On je poslao pruku da će Srbija uvek biti uz Nemačku i nemački narod u zaštiti… »

Nikolić i Vucis: Zajedničkim radom do bolje budućnosti

RTS 20.12.2016
Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je sa predsednikom grčkom parlamenta Nikosom Vucisom i tom prilikom oni su se složili da zemlje Balkana samo zajedničkim radom mogu postići bolju budućnost za region i napredak za celu Evropu… »

Ljajić: Napadi poslednji signal za uzbunu

RTS 20.12.2016
Teroristički napadi u Ankari, Berlinu i Cirihu su poslednji signal za uzbunu čitavog civilizovanog sveta, posebno muslimanske verske, političke i intelektualne elite, ocenio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar Rasim Ljajić. "Ta elita ima najvišu… »

Vučić:Dobra saradnja sa evropskom razvojnom bankom

Mondo 20.12.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Rolfom Vencelom. Foto: tanjug/ tanja valic/ nr Vučić i Vencel su razgovarali o saradnji Srbije i Razvojne banke Saveta Evrope, koja je značajno unapređenja… »

Pijan zaspao na putu kod Požarevca, kola prešla preko njega

Radio 021 20.12.2016
Jednom učesniku u saobraćaju, koji je pod dejstvom alkohola zaspao na putu u Babušincu kod Požarevca, uzeta je krv na analizu pošto je zadobio teške povrede od vozila koje je prešlo preko njega dok je spavao. Smederevska policija saopštila je… »

Dosad neviđen snimak: Ubica je vrebao ambasadora, prikradao se, a onda izvukao pištolj (video)

Blic 20.12.2016
Novi snimak ubistva ruskog ambasadora u Ankari Andreja Karlova osvanuo je na društvenim mrežama i otkrio nove jezive detalje. Ne nejmu se vidi kako ubica Mevlut Altintaš vreba svoju žrtvu, šeta okolo iza njega i čeka pravi trenutak kada vadi… »