Arhiva vesti 20.12.2016

Opozicija protiv zakona o upravljanju aerodromima

Beta 20.12.2016
Poslanici opozicije u Skupštini Srbije zatražili su danas da se Predlog zakona o upravljanju aerodromima ne usvoji, jer smatraju da se zakon donosi kako bi se napravila koncesija za Aerodrom "Nikola Tesla" u Surčinu. Šef poslaničke grupe pokreta… »

Atentat na ambasadora: Ubica nije delovao sam; Rusija započinje istragu, stručnjaci krenuli za Ankaru

Večernje novosti 20.12.2016
Zvanični Kremlj veruje da je rusko učešće u Siriji razlog ubistva ambasadora Andreja Karlova. MOSKVA OD STALNOG DOPISNIKA NAJVIŠI ruski rukovodioci smatraju da iza ubice ruskog ambasadora Andreja Karlova stoje oni koji su protiv angažovanja Rusije u… »

Nedimović: Stranci neće moći da kupuju poljoprivredno zemljište

Blic 20.12.2016
Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović rekao je danas da će krajem sledeće godine biti poznata pravna rešenja koja bi sprečila strance da kupuju poljoprivredno zemljište u Srbiji. "Nećemo menjati Ustav kao Madjari da… »

Krašova bombonjera pogoršala odnose između Slovenije i Hrvatske

Nova ekonomija 20.12.2016
Slovenačko ministarstvo inostranih poslova vratilo je Ambasadi Hrvatske u Ljubljani novogodišnji poklon u vidu Krašove bombonjere, koji je od strane slovenačkih zvaničnika ocenjen kao "nezamisliva provokacija". Hrvatska Ambasada u Sloveniji poslala… »

"Podnosili amandmane i o Deda Mrazu": Gojković: Poslanici opozicije često bez argumenata

Blic 20.12.2016
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da predloženim zakonima većina želi da promeni Srbiju na bolje, dok opozicija često nema suštinske zamerke, pa u nedostatku argumenata želi da obesmisli posao poslanika. Gojković je… »

EK: Očekujemo otvaranje poglavlja 26 ššto pre

Blic 20.12.2016
Portparolka Evropske Komisije Maja Kocijančić kaže da Evropska komisija očekuje da se što pre otvori poglavlje 26 u pregovorima sa Srbijom. U izjavi za Tanjug Kocijančić navodi da se trenuto vode razgovori u okviru Saveta EU kako bi se obezbedila… »

Pomirenje: Ljajić i Ugljanin potpisali deklaraciju o strateškom partnerstvu

Blic 20.12.2016
Stranka demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina i Socijaldemokratska partija Rasima Ljajića potpisale su danas u Novom Pazaru Deklaraciju o strateškom partnerstvu, a ključni cilj ovog sporazuma je puna politička i društvena stabilnost u tom… »

Miščević: Politika proširenja može pomoći u funkcionisanju EU

Beta 20.12.2016
Šefica Pregovaračkog tima za pregovore o pristupanju Srbije Evropskoj uniji (EU) Tanja Miščević ocenila je danas da politika proširenja može pomoći u funkcionisanju EU i njenoj ponovnoj izgradnji i da su zemlje Zapadnog Balkana pokazale da su… »

Bivši ministar policije Delimustafić pobegao iz BiH

RTV 20.12.2016
SARAJEVO - Bivši ministar unutrašnjih poslova BiH Alija Delimustafić pobegao je iz zemlje nakon što mu je sarajevski županijski sud ukinuo pritvor, u kome se nalazio od novembra, potvrdilo je danas tužilaštvo sarajevske županije, prenosi… »

Alija Delimustafić i Jusuf Škrijelj u bijegu

Al Jazeera 20.12.2016
Tužilaštvo predlaže Sudu raspisivanje potjernice za bivšim ministrom unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine. Kantonalni sud Sarajevo produžio je pritvor za dva mjeseca bivšem ministru unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine… »