Arhiva vesti 20.12.2016

Ankara i Moskva veruju da je Gulen iza ubistva ambasadora

B92 20.12.2016
Ankara -- Ankara i Moskva veruju da iza ubistva ruskog ambasadora Andreja Karlova u Turskoj stoje sledbenici muslimanskog sveštenika Fetulaha Gulena. To je američkom državnom sekretaru Džonu Keriju rekao turski ministar spoljnih poslova Mevlut… »

Piksi: Neka čeka Evropa...

Mondo 20.12.2016
"Razmišljam o klubu i kako da igramo dobar fudbal, a Evropa će doći. Ako ne dođe, ništa", naveo je bivši fudbalski reprezentativac. Bio je fudbaler godine u Jugoslaviji, a sada i trener godine u Srbiji. U međuvremenu, bio je čak i predsednik FS… »

Evro sutra 123,59 dinara

Beta 20.12.2016
 Dinar će u sredu zadržati približno istu vrednost prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji kurs biće 123,5930 dinara za jedan evro, posle intervencije Narodne banke Srbije (NBS) prodajom 30 miliona evra. Evro je danas koštao 123,5640… »

Osumnjičeni za napad u Cirihu Švajcarac poreklom iz Gane

RTV 20.12.2016
CIRIH - Osumnjičeni za ranjavanje tri osobe blizu islamskog centra u Cirihu je 24.godišnji Švajcarac poreklom iz Gane, koji nema očigledne veze sa islamskim radikalistima, saopštila je danas policija. Kako prenosi Rojters, policija nije navela ime… »

Država isplaćuje dug Petrohemije od 105 miliona evra

Večernje novosti 20.12.2016
Država će isplatiti dug Petrohemije iz Pančeva od 105 miliona evra prema Naftnoj industriji Srbije (NIS), predviđeno je zakonom koji je Vlada Srbije dostavila Skupštini na usvajanje po hitnom postupku. Država će isplatiti dug Petrohemije iz… »

Bombonjera izazvala diplomatski rat Hrvatske i Slovenije

Al Jazeera 20.12.2016
Hrvatska ambasada u Sloveniji podijelila je zaposlenicima institucija bombonjeru čiji je omot ocijenjen kao provokacija. Hrvatska ambasada u Sloveniji poslala je većem broju zaposlenih u tamošnjem Ministarstvu vanjskih poslova i ostalim institucijama… »

Među poginulima i povređenima u Berlinu nema Srba, bez upozorenja o putovanju u Nemačku

Blic 20.12.2016
Ambasada Srbije u Nemačkoj odmah posle napada u Berlinu obratila se tamošnjoj policiji i za sada nema informacija da među poginulima i povređenima na Božićnom vašaru ima državljana Srbije. U Ministarstvu spoljnih poslova "Blicu" je rečeno da se… »

Nemački ministar policije: Napadač je još u begu, pod velikim smo pritiskom, ali ne tapkamo u mestu!

Kurir 20.12.2016
Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer ne isključuje činjenicu da je ubica iz Berlina još uvek u begu. On je u večerašnjem razgovoru za nemačku nacionalnu televiziju ZDF potvrdio da je prvobitno osumnjičeni azilant pakistanskog… »

Čepurin zahvalan na izrazima saučešća, dirnut Vučićevim pozivom

RTS 20.12.2016
Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin zahvalio je svima na izrazima saučešća povodom ubistva ruskog ambasadora u Ankari Andreja Karlova, a posebno je, kaže, bio dirnut telefonskim pozivom srpskog premijera Aleksandra Vučića, koji ga je… »

Rusija, Iran i Turska garanti sirijskog mira

RTV 20.12.2016
MOSKVA - Rusija, Iran i Turska spremne su da postanu garant sporazuma između Damaska i opozicije, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov posle današnjeg sastanka sa svojim kolegama iz Irana i Turske. Postigli smo saglasnost o značaju… »