Arhiva vesti 23.03.2017

Transparentnost Srbija: Ne poštuju se rokovi za konkurse za direktore javnih preduzeća

Blic 23.03.2017
Organizacija Transparentnost Srbija (TS) je danas upozorila da pored probijanja rokova za sprovođenje konkursa za direktore javnih preduzeća, postoje nerazjašnjena i potencijalno sporna pitanja u vezi s poništavanjem ranije raspisanih konkursa. "Posle… »

JP Putevi Srbije: Svaki trenutak se mora koristiti za rad, ministarka upozorila

Nova ekonomija 23.03.2017
Preduzeće "Putevi Srbije" upozorilo je sve građevinske firme i preduzeća za puteve, koji rade na rehabilitaciji i izgradnji puteva, da "svaki trenutak moraju da iskoriste za rad i ispunjavanje ugovornih obaveza", jer se ugovoreni rokovi moraju… »

Komisija dobitnik posebnog priznanja Međunarodne mreže za konkurenciju (ICN) i Svetske banke

Nova ekonomija 23.03.2017
Komisija za zaštitu konkurencije je ovogodišnji dobitnik posebnog priznanja na konkursu Zastupanje politike konkurencije 2016. – 2017 koji je raspisala Međunarodna mreža za konkurenciju (ICN) i Svetska banka (WBG). Članak, čiji je autor Gordana… »

Polovina škola u Srbiji za uvođenje uniformi

B92 23.03.2017
Beograd -- Prvi rezultati ankete o uvođenju uniformi u škole pokazuju da 50 odsto škola, odnosno roditelja podržava taj predlog, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević. On pojašnjava da Ministarstvo prosvete želi da uniforme u škole bude… »

Bivši ruski poslanik ubijen u Kijevu, Rusija demantuje optužbe Ukrajine

Novi magazin 23.03.2017
Rusija je demantovala optužbe Ukrajine da stoji iza ubistva bivšeg ruskog poslanika Denisa Voronjenkova, upucanog danas u Kijevu. Nepoznati napadač je pucao na četrdesetpetogodišnjeg Voronjenkova ispred ulaza u luksuzni hotel u glavnom gradu… »

"Umiranje od raka delom posledica bombardovanja"

RTS 23.03.2017
Predsednik Društva Srbije za borbu protiv raka Slobodan Čikarić smatra da je stopa umiranja od raka u Srbiji dostigla sam vrh stope smrtnosti od te bolesti u Evropi, što je delom posledica NATO bombardovanja. Tim povodom, ali i povodom meseca marta… »

Neutešna porodica Marinka Madžgalja: Roditelji preminulog glumca zbog unuke nisu se vratili u Kotor, ona im jedina izmami…

Story 23.03.2017
Kako bi joj pomogla da lakše prebrodi gubitak sina, Dubravka Mijatović ćerkicu Saru svakodnevno odvodi kod bake... Majka Marinka Madžgalja Mirjana ni godinu dana posle njegove smrti ne može da se pomiri s činjenicom da joj je sin preminuo, piše… »

NUNS zahteva da članovi Saveta REM-a podnesu ostavke

Novi magazin 23.03.2017
Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije protestuje i osuđuje postupak članice Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivere Zekić koja u tekstu objavljenom na zvaničnom sajtu REM preti privatnim tužbama televiziji N1 i novinarki… »

Uhapšen radnik "Tigra" zbog pronevere robe iz magacina

RTS 23.03.2017
Policija je uhapsila B. Z. (62) iz Pirota zbog sumnje da je proneverio robu iz magacina preduzeća "Tigar", vrednosti veće od dva miliona dinara. Kako se navodi, policija ga sumnjiči da je kao radnik tog preduzeća ukrao iz magacina robu vrednosti oko… »

Nova drama u Londonu: Iz nebodera "Gerkin" kulja dim

Večernje novosti 23.03.2017
Londonska policija saopštila je danas da istražuju dojave o dimu koji kulja iz nebodera "Gerkin", ali da to ne tretira kao incident za bezbednosne snage. Londonska policija saopštila je danas da istražuju dojave o dimu koji kulja iz nebodera "Gerkin"… »