Arhiva vesti 23.03.2017

Transparentnost Srbija: Ne poštuju se rokovi za konkurse za direktore javnih preduzeća

Novi magazin 23.03.2017
Organizacija Transparentnost Srbija (TS) je danas upozorila da pored probijanja rokova za sprovođenje konkursa za direktore javnih preduzeća, postoje nerazjašnjena i potencijalno sporna pitanja u vezi s poništavanjem ranije raspisanih konkursa. "Posle… »

JP Putevi Srbije: Svaki trenutak se mora koristiti za rad, ministarka upozorila

Nova ekonomija 23.03.2017
Preduzeće "Putevi Srbije" upozorilo je sve građevinske firme i preduzeća za puteve, koji rade na rehabilitaciji i izgradnji puteva, da "svaki trenutak moraju da iskoriste za rad i ispunjavanje ugovornih obaveza", jer se ugovoreni rokovi moraju… »

Komisija dobitnik posebnog priznanja Međunarodne mreže za konkurenciju (ICN) i Svetske banke

Nova ekonomija 23.03.2017
Komisija za zaštitu konkurencije je ovogodišnji dobitnik posebnog priznanja na konkursu Zastupanje politike konkurencije 2016. – 2017 koji je raspisala Međunarodna mreža za konkurenciju (ICN) i Svetska banka (WBG). Članak, čiji je autor Gordana… »

Polovina škola u Srbiji za uvođenje uniformi

B92 23.03.2017
Beograd -- Prvi rezultati ankete o uvođenju uniformi u škole pokazuju da 50 odsto škola, odnosno roditelja podržava taj predlog, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević. On pojašnjava da Ministarstvo prosvete želi da uniforme u škole bude… »

Ubijen ruski političar Voronenkov

Danas 23.03.2017
Bivši ruski političar Denis Voronenkov ubijen je danas hicima iz vatrenog oružja u Kijevu, javio je AP i podseća da je on ukrajinskim istražiteljima davao informacije o bivšem predsedniku Viktoru Janukoviču. Ukrajinski predsednik Petro Porošenko… »

Čikarić: Umiranje od raka delom posledica bombardovanja

RTV 23.03.2017
BEOGRAD - Stopa umiranja od raka u Srbiji je dostigla sam vrh stope smrtnosti od te bolesti u Evropi, što je delom posledica NATO bombardovanja, čija se 18. godišnjica navršava sutra, izjavio je danas predsednik Društva Srbije za borbu protiv raka… »

Neutešna porodica Marinka Madžgalja: Roditelji preminulog glumca zbog unuke nisu se vratili u Kotor, ona im jedina izmami…

Story 23.03.2017
Kako bi joj pomogla da lakše prebrodi gubitak sina, Dubravka Mijatović ćerkicu Saru svakodnevno odvodi kod bake... Majka Marinka Madžgalja Mirjana ni godinu dana posle njegove smrti ne može da se pomiri s činjenicom da joj je sin preminuo, piše… »

NUNS traži ostavke članova REM

Danas 23.03.2017
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je danas ostavke svih članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i najoštrije protestovalo i osudilo postupak članice Saveta REM Olivere Zekić, koja u tekstu objavljenom na… »

Uhapšen policajac iz doljevca: Uzeo mito od Italijana kako mu ne bi pisao kaznu! Evo i koliko

Kurir 23.03.2017
Policijski službenik Policijske stanice u Doljevcu M.S. (43) uhapšen je zbog primanja mita, saopštio je Vladimir Stanojević portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu. "On se sumnjiči da je 12. marta ove godine od italijanskog državaljana primio… »

Došla u London pred venčanje: Ovo je mlada Rumunka koja je pala u temzu usred krvavog pira (video)

Blic 23.03.2017
Žena koja je pala u reku sa Vestminsterskog mosta kada je džihadista koji je juče izvršio teroristički napad udario automobilom, zove se Andrea Kristea. Ona se trenutno se nalazi u bolnici gde se lekari bore za njen život, dok je njen verenik, sa… »