Arhiva vesti 23.03.2017

Drama kroz koju je Milica Dabović prošla dobila epilog: Šime Šiklić Simon proteran iz Srbije!

Story 23.03.2017
Bivši verenik srpske košarkašice klopio je danas nagodbu sa sudom i priznao krivicu za nasilje nad bivšom košarkašicom Milicom Dabović, navode domaći mediji. Kako navodi Blic, on je dobio uslovnu kaznu od deset meseci, koja neće biti izvršena… »

Đoković igra u Monte Karlu, Mari pod znakom pitanja

Mozzart sport 23.03.2017
Naš as zakazao humanitarni meč u okviru prvog mastersa na šljaci, što govori da oporavak od povrede lakta napreduje kako treba. Po svemu sudeći, povreda lakta Novaka Đokovića nije teže prirode tako da će naš as učestvovati na sledećem mastersu… »

Lajčak: EU se udaljava od Balkana

RTV 23.03.2017
BEOGRAD - Budući predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Miroslav Lajčak ocenio je da se Evropska unija udaljava od Zapadnog Balkana, prostora koji je za nju prirodan, a da je sve više prisutna frustracija stanovništa zbog malo opipljive… »

Država ponovo suvlasnik "Praga"

Večernje novosti 23.03.2017
Ministarstvo privrede poništilo privatizaciju udela u beogradskom hotelu kao ekonomski neopravdanu. Prodaja oborena jer je cena akcija na berzi porasla 347 odsto. DRŽAVA je ponovo vlasnik skoro trećine nedavno prodatog hotela "Prag" u Beogradu… »

SBB dobio dozvolu za preuzimanje IKOM-a

Kamatica 23.03.2017
Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je kompaniji SBB kupovinu 100-procentnog udela u kompaniji IKOM. Komisija je odobrila preuzimanje na osnovu prijave podnete u septembru prošle godine, a zatvaranje transakcije se očekuje do kraja aprila, navodi… »

Sindikati penzionera: Ne možemo više da ćutimo i trpimo, 28. marta protest u Beogradu

Nova ekonomija 23.03.2017
Udruženje sindikata penzionera Srbije (USPS) i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije (USVPS) protestovaće 28. marta u Beogradu zbog smanjenja penzija onima koji primaju više od 25.000 dinara kako bi se spustio deficit u budžetu… »

"Smetala im moja podrška Jeremiću": Visoki funkcioner ns napustio užičku vlast

Blic 23.03.2017
Predsednik Izvršnog odbora Nove Srbije Zoran Adžić istupio je iz Gradskog veća Užica i time "preduhitrio" lokalnu vlast koja mu je spremala smenu zbog podrške Vuku Jeremiću. Adžić, koji je od 2012. u Veću vodio resor "bužet i finansije", podneo… »

Carina: Iz magacina "isparilo" preko 16 tona mesa

Večernje novosti 23.03.2017
Prilikom kontrole carinskog skladišta u Subotici, carinici su otkrili da u magacinu-hladnjači nedostaje 16.339 kilograma svinjskog mesa, koje je moralo da bude pod carinskim nadzorom dok se ne izmire dažbine. Carinski službenici su 21. marta prilikom… »

Švajcarska sa 5,5 miliona evra finansira popis imovine u lokalnim samoupravama

Beta 23.03.2017
Švajcarska Kancelarija za saradnju sa Srbijom izdvojila je 5,5 miliona evra za finansiranje popisa imovine u 40 lokalnih samouprava u Srbiji u naredne četiri godine. Direktor te kancelarije Ursula Lojbli rekla je danas novinarima da je popis imovine u… »

Eksplozija u vojnoj bazi u Albaniji, dvoje povređeno

Blic 23.03.2017
U vojnoj bazi nedaleko od glavnog grada Albanije došlo je do eksplozije u kojoj su lakše povređene dve osobe. Ministarstvo odbrane je u četvrtak saopštilo da je u eksploziji koja se juče desila povređen jedan član vojnog osoblja i jedan civil… »