Arhiva vesti 08.11.2017

Kolinda besna: Svi nas prestižu, šta radite?

B92 08.11.2017
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović žestoko je kritikovala rad tamošnje vlade. „Hrvatska stoji, drugi je prestižu. Ko i gde donosi, odnosno ne donosi odluke“, pitala je ona, prenose regionalni mediji. “Predugo stojimo, a drugi nas… »

Ivanić: Štrpci i Rudo sporne tačke na granici: Dodik: Srbija i RS su jedno

Večernje novosti 08.11.2017
Član Predsedništva BiH iz Republike Srpske kaže da je Srbija tražila da se ispravi granična linija, koja je na prostoru Republike Srpske i dodao da se valjda Srbi sa Srbima mogu dogovoriti. Mladen Ivanić, član Predsedništva BiH iz Republike… »

"Aleksin zakon što pre na dnevni red skupštine"

Mondo 08.11.2017
Povodom snimka maltretiranja učenice u Aranđelovcu, predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Meho Omerović je poručio je da "Aleksin zakon" mora što pre doći na na dnevni red Skupštine. Foto: Youtube/PrintScreen… »

Dan prosvetnih radnika

RTV 08.11.2017
NOVI SAD - U Srbiji se obeležava Dan prosvetnih radnika, a povodom toga u Osnovnoj školi "Jovan Popović" učenici su se našli u ulozi predavača, a neki od njih ispunjavali su radne obaveze uprave škole i stručne službe. Najvažnije je da nastavnik… »

Uslovi za vožnju: Kiša, vetar, sumaglica

B92 08.11.2017
Beograd -- Prognozirane padavine stvaraće nepovoljne uslove za vožnju u većem delu zemlje. Popodne kiša, sumaglica, niska oblačnost i magla. Sve to stvara uslove za smanjenu vidljivost zbog čega će biti potreban dodatan oprez za volanom, kažu iz… »

Opel Ampera-e osvaja Zlatni volan 2017

Auto magazin 08.11.2017
Jedna od najprestižnijih nagrada nemačke automobilske industrije, „Zlatni volan“, uručena je prethodne večeri u Berlinu... Opel Ampera-e je osvojila priznanja u segmentima malih i kompaktnih automobila. Revolucionarni električni automobil je… »

Mađari satima čekaju na srpskoj granici, a razlog je neverovatan

Blic 08.11.2017
Na granici sa Mađarskom, iako je letnja sezona davno prošla, i dalje povremeno ima velikih gužvi i čekanja čak i po nekoliko sati. Otkud sada tolike gužve? Ne, naši ljudi ne idu masovno u šoping u Segedin, već Mađari dolaze kod nas! Najčešća… »

Plenković neće da sankcioniše fašističke simbole, tvrdi da osuđuje ustaše

Večernje novosti 08.11.2017
Hrvatski premijer Andrej Plenović, čija vlada je odbacila predlog Istarskog demokratskog saveza (IDS) o sankcionisanju upotrebe fašističkih i ustaških simbola, tvrdi da osuđuje ustaški režim. Hrvatski premijer Andrej Plenović, čija vlada je… »

Mihajlović: Šutanovac i Tadić bi opet da beže od KiM

Večernje novosti 08.11.2017
Nazivati farsom unutrašnji dijalog o Kosovu nije ništa drugo nego priprema "novog bekstva iz Srbije", ocenila je članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović. BEOGRAD - Nazivati farsom unutrašnji dijalog o Kosovu nije ništa drugo… »

Japan: Četvoro mrtvih u padu helikoptera

RTV 08.11.2017
TOKIO - Četiri osobe su danas poginule kada se u planinskoj oblasti Japana srušio privatni helikopter, saopštili su zvaničnici. Olupina helikoptera, koji se prilikom pada zapalio, pronađena je na jednom mostu u seocetu Ueono, na oko 150 kilometara… »