Arhiva vesti 08.11.2017

Sirija: Vojska zauzela posljednje veće uporište ISIL-a

Al Jazeera 08.11.2017
Grupa Islamska država Irak i Levant još kontrolira neke pustinjske dijelove i obližnja sela, kao i gradove i sela u susjednim dijelovima Iraka. Sirijska vojska i njeni saveznici, među kojima je libanska grupa Hezbollah, osvojili su posljednji grad pod… »

Kuburović: Zdravstvo do kraja godine dobija 600 miliona dinara od kazni

Blic 08.11.2017
Do kraja ove godine očekuje se da oko 600 miliona dinara bude uplaćeno u državni budžet na osnovu primene instituta oportuniteta. Taj novac će, kao i do sada, biti raspoređen onima kojima je najpotrebniji, kaže ministarka pravde Nela Kuburović… »

Dr. Propast: Bitkoin je špekulativni mehur koji će eksplodirati

Vesti online 08.11.2017
Kriptovaluta bitkoin je izuzetno špekulativni mehur koji će na kraju eksplodirati, upozorava poznati ekonomista Nurijel Rubini, poznatiji kao "dr Propast". - Prema mom mišljenju, imamo gigantski špekulativni mehur koji se odnosi na bitkoin, koji niti… »

Naočare generala Draže pronađene u jami Cerova?

B92 08.11.2017
Beograd -- U pećini na Zlatiboru, među skeletima, otkriven predmet koji bi mogao da reši misteriju ubistva Draže Mihailovića, pišu "Večernje novosti". Nedavno otkriće masovne grobnice u pećini Cerova na Zlatiboru, potkrepljeno svedočenjima… »

"Razveli smo se,: ali ćemo se uvek voleti" Rasta se oglasio otvorenim pismom pošto ga je Ana Nikolić ostavila

Blic 08.11.2017
Prošle nedelje odjeknula je vest da se Ana Nikolić i Stefan Đurić Rasta razvode posle nešto više od godinu dana braka. Ana se prva oglasila posle nekoliko dana ćutanja emotivnim obrazloženjem, koje možete pročitati u posebnoj vesti. Rasti je… »

"Novosti" saznaju Licence vraćene "Jugoremediji" - sledi prodaja

Večernje novosti 08.11.2017
Poravnanje poverilaca "Jugoremedije" i novosadske kompanije. Odustajanje od parnice ubrzava dolazak novog gazde u pogone u Zrenjaninu. ODBOR poverilaca "Jugoremedije" prihvatio je predlog novosadske firme "Union medik", doskorašnjeg zakupca fabrike, o… »

Javni dug Srbije 24,1 mlrd evra na kraju septembra 2017.

Dnevnik 08.11.2017
BEOGRAD: Javni dug Srbije iznosio je na kraju septembra 2017. godine 24,10 milijardi evra, što čini 64,6 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), prema Izveštaju Ministarstva finansija o tekućim makroekonomskim kretanjima objavljenom danas. U odnosu na… »

Stefanović: Izbori u Beogradu mogu biti i 24. decembra

Blic 08.11.2017
Predsednik beogradskog odbora naprednjaka kaže da će se tek krajem ove nedelje pouzdano znati da li se će izbori u prestonici održati ove godine, dok ih šef beogradskih socijalista očekuje tek u narednoj, piše današnja "Politika". Beogradski… »

Srednjoškolci pripremali obroke osnovcima

RTV 08.11.2017
NOVI SAD - U OŠ "Ivan Gundulić" demonstrirana je priprema obroka po principima pravilne ishrane za učenike trećeg razreda. Hranu su pripremali učenici Srednje škole "Svetozar Miletić" – smer kulinarski tehničar, po receptu lekara, specijalista… »

I Severna Katalonija u Francuskoj želi da se otcepi

Radio 021 08.11.2017
Dok se u Španiji nastavljaju previranja u vezi sa katalonskim proglašenjem nezavisnosti i francuska pokrajina poznata kao Severna Katalonija uključila se u dramu, sa željom da se otcepi od Francuske i ujedini se sa nezavisnom Katalonijom. U nedelju je… »