Arhiva vesti 08.11.2017

Palo poslednje veliko uporište džihadista u Siriji

Mondo 08.11.2017
Sirijska vojska zajedno sa savezničkim snagama zauzela je poslednje veliko islamističko uporište u Siriji, grad Albu Kamal, tvrdi komandant vojne alijanse koja podržava sirijskog predsednika Bašara al Asada. Foto: SANA via AP Komandant je naveo da su… »

Kuburović: Zdravstvo do kraja godine dobija 600 miliona dinara od kazni

Blic 08.11.2017
Do kraja ove godine očekuje se da oko 600 miliona dinara bude uplaćeno u državni budžet na osnovu primene instituta oportuniteta. Taj novac će, kao i do sada, biti raspoređen onima kojima je najpotrebniji, kaže ministarka pravde Nela Kuburović… »

Ekonomista poznat kao "dr Propast": "Bitkoin je špekulativni mehur koji će eksplodirati"

Blic 08.11.2017
Kriptovaluta bitkoin je izuzetno špekulativni mehur koji će na kraju eksplodirati, upozorava poznati ekonomista Nurijel Rubini, poznatiji kao "dr Propast". "Prema mom mišljenju, imamo gigantski špekulativni mehur koji se odnosi na bitkoin, koji niti… »

Rešenje najveće srpske misterije na pomolu: Naočare đenerala Draže pronađene u jami Cerova?!

Kurir 08.11.2017
ČAJETINA/BEOGRAD - Nedavno otkriće masovne grobnice u pećini Cerova na Zlatiboru, potkrepljeno svedočenjima najstarijih meštana ovog kraja, pokazalo je da su na ovom mestu u junu 1945. surovo i bez presude likvidirani srpski mladići, povratnici iz… »

Ana i ja smo se razveli: Rasta se oglasio otvorenim pismom i uradio nešto što nikada do sada nije!

Kurir 08.11.2017
Pevačica je pre nekoliko dana priznala da je donela odluku da stavi tačku na brak sa reperom, kao i da je to njen najveći poraz u životu. Ipak, za svog bivšeg muža je imala samo lepe reči. Posle Ane se oglasio i Rasta, i to na isti način. Naime… »

"Novosti" saznaju Licence vraćene "Jugoremediji" - sledi prodaja

Večernje novosti 08.11.2017
Poravnanje poverilaca "Jugoremedije" i novosadske kompanije. Odustajanje od parnice ubrzava dolazak novog gazde u pogone u Zrenjaninu. ODBOR poverilaca "Jugoremedije" prihvatio je predlog novosadske firme "Union medik", doskorašnjeg zakupca fabrike, o… »

Suficit budžeta na kraju septembra 66,6 milijardi dinara

Novi magazin 08.11.2017
Suficit budžeta Srbije na kraju septembra 2017. iznosio je 66,6 milijardi dinara, jer su prihodi bili 834,2 milijarde a rashodi 767,6 milijardi dinara, objavilo je Ministarstvo finansija. Istaknuto je da je u septembru, kao i prethodnih meseci, ostvaren… »

Hoće li izbori biti ove godine? Znaćemo uskoro

Mondo 08.11.2017
Predsednik beogradskog odbora naprednjaka kaže da će se tek krajem ove nedelje pouzdano znati da li se će izbori u prestonici održati ove godine, dok ih šef beogradskih socijalista očekuje tek u narednoj, Foto: MONDO/Mario Milojević "Beogradski… »

Srednjoškolci pripremali obroke osnovcima

RTV 08.11.2017
NOVI SAD - U OŠ "Ivan Gundulić" demonstrirana je priprema obroka po principima pravilne ishrane za učenike trećeg razreda. Hranu su pripremali učenici Srednje škole "Svetozar Miletić" – smer kulinarski tehničar, po receptu lekara, specijalista… »

I Severna Katalonija u Francuskoj želi da se otcepi

Radio 021 08.11.2017
Dok se u Španiji nastavljaju previranja u vezi sa katalonskim proglašenjem nezavisnosti i francuska pokrajina poznata kao Severna Katalonija uključila se u dramu, sa željom da se otcepi od Francuske i ujedini se sa nezavisnom Katalonijom. U nedelju je… »