Arhiva vesti 24.05.2018

Doktor Nejmara: Oporavak ide dobro, spremićemo ga do Mondijala!

Hot sport 24.05.2018
Oporavak brazilskog fudbalera Nejmara ide bolje nego što je očekivano, saopštio je danas lekarski tim reprezentacije. Nejmar se u utorak vratio treninzima, pošto je pauzirao od kraja februara kada je slomio desno stopalo. On je 3. marta podvrgnut… »

Kompanija Clico: Bezbednosne mere novog doba

PC Press 24.05.2018
Uprkos tome što se sve više investira u sigurnosne tehnologije, cyber bezbednost je i dalje na ispitu. Tome je najviše doprinela digitalizacija korporativnih sistema, koja je transformisala iste u virtuelni svet bez granica u kome se odvija neprekidna… »

Velika akcija Nemačke policije: Uhapšeni članovi Sandžačkog klana zbog zapošljavanja na crno i utaje poreza

Večernje novosti 24.05.2018
Nemačka policija sprovela je u četvrtak jutro u Majntalu veliku akciju u kojoj su uhapšena trojica članova jednog porodičnog "klana" iz Sandžaka, koji se terete za utaju poreza i držanje radnika na crno. Nemačka policija sprovela je u četvrtak… »

Đorđević: Potpisati sporazum sa privatnim domovima za stare kako bi se građani smestili u njih

Nova ekonomija 24.05.2018
Sa direktorima privatnih domova za stare treba da se potpiše okvirni sporazum, kako bi se građani smestili u njih, rekao je ministar za rad Zoran Đorđević. On je rekao da će država subvencionisati do iznosa koji plaća i državnim ustanovama, a to… »

Kurc: Buduća italijanska vlada mogla bi ugroziti evro

RTV 24.05.2018
BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izrazio je zabrinutost zbog političkog razvoja događaja u Italiji, nakon što je anonimni profesor Đuzepe Konte dobio mandat za sastav nove vlade, a predložili su ga evroskeptični pokret Pet zvezdica i… »

Najteže povrede konkurencije: Nameštene ponude

Nova ekonomija 24.05.2018
Nameštene ili lažirane ponude pri javnim nabavkama, spadaju među najteže povrede konkurencije. To je izjavio predsednik Komisije za zaštitu konkurencije Miloje Obradović na Prvom forumu javnih nabavki, na kom je predstavio nove alate u borbi protiv… »

Maas: Evropa jedinstvena da se drži sporazum s Iranom

Al Jazeera 24.05.2018
Evropa je ujedinjena u stavu oko nuklearnog sporazuma s Iranom i to se neće promijeniti, kaže njemački šef diplomatije. Evropske zemlje ostat će ujedinjene u odluci da se nastave pridržavati sporazuma iz 2015. godine s Iranom uprkos odluci… »

Vašington Kapitalsi u finalu Stenli kupa!

Glas Amerike 24.05.2018
Hokejaši Vašington Kapitalsa plasirali su se u finale Stenli kupa, pošto su u sedmoj, odlučujućoj utakmici finala Istočne konferencije, pobedili Tampa Bej Lajtning na Floridi - 4:0 (1:0, 2:0, 1:0). Za prvi trofej šampiona, Kapse čeka duel sa Vegas… »

Poslanici pitali o snimanju filma o Petru Prvom, KiM, ekologiji

Politika 24.05.2018
Đorđe Vukadinović (NS–ZZS) kazao je da je važno ulagati u filmove sa nacionalnom tematikom, ali „potrebna je neka selekcija, na primer u serijal o Nemanjićima, ili u film o Jasenovcu”. Poslanici Skupštine Srbije iskoristili su juče mogućnost… »

Eksplozija u fabrici eksploziva kod Ankare

RTS 24.05.2018
U fabrici eksploziva u državnom vlasništvu u predgrađu Ankare, danas je došlo do eksplozije, pri čemu je poginuo jedan radnik, dok su četiri radnika povređena, javlja turska državna agencija "Anadolija". Eksplozija je izbila u fabrici mehaničke i… »