Arhiva vesti 24.05.2018

Tačka na priču o Nejmaru i povredi

Mondo 24.05.2018
Više ne bi trebalo ni postavljati pitanje da li će Brazilac biti spreman za Svetsko prvenstvo. Foto: AP/Leo Correa Oporavak najboljeg brazilskog fudbalera Nejmara ide bolje nego što je očekivano, saopštio je lekarski tim reprezentacije. Nejmar se u… »

Kompanija Clico: Bezbednosne mere novog doba

PC Press 24.05.2018
Uprkos tome što se sve više investira u sigurnosne tehnologije, cyber bezbednost je i dalje na ispitu. Tome je najviše doprinela digitalizacija korporativnih sistema, koja je transformisala iste u virtuelni svet bez granica u kome se odvija neprekidna… »

Velika akcija Nemačke policije: Uhapšeni članovi Sandžačkog klana zbog zapošljavanja na crno i utaje poreza

Večernje novosti 24.05.2018
Nemačka policija sprovela je u četvrtak jutro u Majntalu veliku akciju u kojoj su uhapšena trojica članova jednog porodičnog "klana" iz Sandžaka, koji se terete za utaju poreza i držanje radnika na crno. Nemačka policija sprovela je u četvrtak… »

35.750 RSD za dom, država daje razliku VIDEO

B92 24.05.2018
Beograd -- Sa direktorima privatnih domova za stare treba da se potpiše okvirni sporazum, kako bi se građani smestili u njih, rekao je ministar za rad Zoran Đorđević. On je rekao da će država subvencionisati do iznosa koji plaća i državnim… »

Kurc: Buduća italijanska vlada mogla bi ugroziti evro

Dnevnik 24.05.2018
BEČ: Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izrazio je zabrinutost zbog političkog razvoja događaja u Italiji, nakon što je anonimni profesor Đuzepe Konte dobio mandat za sastav nove vlade, a predložili su ga euroskeptični pokret Pet zvezdica i… »

Nameštaju tendere tako što se dogovore ko će pobediti

Radio 021 24.05.2018
Nameštene ili lažirane ponude pri javnim nabavkama, spadaju među najteže povrede konkurencije. To je izjavio predsednik Komisije za zaštitu konkurencije Miloje Obradović na Prvom forumu javnih nabavki, na kom je predstavio nove alate u borbi protiv… »

Još nema kompromisa SAD i Evrope oko Irana

B92 24.05.2018
Vašington -- SAD i evropske zemlje su "još uvek veoma daleko od kompromisa" o novom sporazumu s Iranom, nakon povlačenja SAD, kaže nemački ministar spoljnih poslova. "Još uvek smo daleko od kompromisa, sledimo dva veoma različit aputa", rekao je… »

Vašington Kapitalsi u finalu Stenli kupa!

Glas Amerike 24.05.2018
Hokejaši Vašington Kapitalsa plasirali su se u finale Stenli kupa, pošto su u sedmoj, odlučujućoj utakmici finala Istočne konferencije, pobedili Tampa Bej Lajtning na Floridi - 4:0 (1:0, 2:0, 1:0). Za prvi trofej šampiona, Kapse čeka duel sa Vegas… »

Poslanici pitali o snimanju filma o Petru Prvom, KiM, ekologiji

Politika 24.05.2018
Đorđe Vukadinović (NS–ZZS) kazao je da je važno ulagati u filmove sa nacionalnom tematikom, ali „potrebna je neka selekcija, na primer u serijal o Nemanjićima, ili u film o Jasenovcu”. Poslanici Skupštine Srbije iskoristili su juče mogućnost… »

Eksplozija u Ankari: Poginuo radnik u državnoj fabrici eksploziva!

Kurir 24.05.2018
U fabrici eksploziva u državnom vlasništvu u predgrađu Ankare, danas je došlo do eksplozije, pri čemu je poginuo jedan radnik, dok su četiri radnika povređena. Eksplozija je izbila u fabrici mehaničke i hemijske industrije u distriktu Elmadag na… »