Arhiva vesti 24.05.2018

Azijske berze: Ulagači oprezni, moguće carine na uvoz automobila u SAD

Gde investirati 24.05.2018
Na azijskim berzama u četvrtak se trguje oprezno zbog neizvesnosti u vezi trgovinskih pregovora između Washingtona i Pekinga i poruke predsednika SAD-a Donalda Trumpa o mogućem uvođenju carina na uvoz automobila. MSCI indeks azijsko-pacifičkih… »

Tramp otakazao susret sa Kim Džong Unom

BBC News 24.05.2018
Posle niza oštrih saoptšenja, Tramp je pismom obavestio Kim Džonga da otkazuje zakazani sastanak. Američki predsednik Donald Tramp otkazao je planirani samit sa liderom Severne Koreje Kimom Džongom Unom. Rekao je da je odluku doneo zbog „ogromnog… »

Crna Gora prihvata potvrde o produžetku saobraćajne dozvole

Politika 24.05.2018
Nekoliko vozila iz Srbije vraćeno je od početka godine sa granice sa Mađarskom zbog papira MUP-a o produženju saobraćajne dozvole. Sličnih događaja je bilo na granici sa Crnom Gorom, ali je tamošnja policija saopštila da građani Srbije u Crnu… »

Stanovi za mlade istraživače Univerziteta u Kragujevcu

Ritam grada Kg 24.05.2018
Ukoliko odbornici Skupštine grada daju saglasnost, grad Kragujevac će neizgrađeno građevinsko zemljište u javnoj svojini površine 0,49 hektara preneti bez naknade u javnu svojinu Republike Srbije, radi realizacije projekta izgradnje višeporodičnog… »

Udar na Nijemce: Trump razmatra carine na strane automobile

SEEbiz 24.05.2018
WASHINGTON - Dok već i carina na čelik i aluminij pogađa automobilsku industriju, američki predsjednik se sad ciljano okreće protiv uvoznih automobila, prije svega onih iz Njemačke. Američki predsjednik Donald Trump je i službeno naložio… »

Bulevar Nikole Tesle i Ušće bez saobraćaja danas i sutra od 15 h

Studio B 24.05.2018
Povodom priprema za centralnu proslavu Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, danas i sutra, od 15 do 23 časa za saobraćaj biće zatvoren deo Bulevara Nikola Tesla i deo Ulice Ušće, najavljeno je iz MUP-a. Vozila neće moći da saobraćaju Bulevarom… »

Nema seksa bez bez jasnog i glasnog da: Silovanjem će se u Švedskoj smatrati svaki odnos bez konkretnog pristanka!

Kurir 24.05.2018
Švedska je usvojila zakon koji predviđa da će ljudi morati da dobiju eksplicitan pristanak od druge osobe na seksualni odnos, a u suprotnom će se smatrati silovanjem. Zakon je usvojen je sa 257 glasova za, 38 protiv, a 54 poslanika nije glasalo. Na… »

Predsednik Lovačkog društva iz Svilojeva kažnjen za držanje zaštićenih ptica

Radio 021 24.05.2018
Osnovno javno tužilaštvo iz Sombora naložilo je predsedniku Lovačkog društva iz Svilojeva Alfredu Horvatu da uplati 80.000 dinara u humanitarne svrhe, zbog ubijanja i zlostavljanja životinja. Osumnjičeni je terećen da je u svom domaćinstvu… »

U postupku kontrole ukinuto 360 invalidskih penzija

RTS 24.05.2018
Za 360 korisnika ukinuto je pravo na invalidsku penziju u postupku kontrole koju je radio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje. Kontrola je rađena po instrukciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja od 10… »

Mališani iz Medoševca dobili novi vrtić

Jugmedia 24.05.2018
Mališani iz niškog naselja Medoševac dobili su prvi vrtić u svojoj opštini zahvaljujući donaciji Fondacije Novak Đoković vrednoj blizu 11,5 miliona dinara. Novootvoreni vrtić „Zeka“ deo je Predškolske ustanove „Pčelica“ i trenutno ga… »