Arhiva vesti 24.05.2018

Potpisani kolektivni ugovori za 11.228 radnika železnice

Beta 24.05.2018
Poslovodstva i sindikati četiri železnička preduzeća Srbije, i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović su danas potpisali kolektivne ugovore koji će omogućiti bolje uslove rada 11.228 zaposlenih na železnici… »

Filmski snimak velike akcije srpske policije: Uhapšeno 67 osoba, zaplenjeno 80 kg droge i vatreno oružje, otkrivene i dve…

Telegraf 24.05.2018
Akcije su sprovedene na teritoriji 27 policijskih uprava u Srbiji Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti. U više odvojenih akcija policija je uhapsila 67 osoba, oduzela 83,1 kilogram droge i zaplenila izvesan broj pušaka i drugog vatrenog oružja… »

Trgovina organima na Kosovu: Vlasnik klinike "Medikus" proglašen krivim

Blic 24.05.2018
Kosovski sud odredio je danas zatvorske kazne dvojici kosovskih Albanaca, u slučaju vezanom za uzimanje ljudskih organa. Prištinski sud danas je osudio bivšeg urologa Ljutfija Dervišija na sedam i po godina zatvora i novčanu kaznu od 8.000 evra, a uz… »

Velika akcija MUP-a Srbije, u Užicu privedene tri osobe

Glas Zapadne Srbije 24.05.2018
Užice - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja opšteg kriminala uhapsili su 67 osoba, protiv 129 su podnete krivične prijave u redovnom postupku, dok je još osam osoba uhapšeno po… »

Sad svi "peru ruke" od osuđenog a izabarnog Labana

B92 24.05.2018
Priština -- Misija Euleks saopštila da je primila zahtev od Srbije u novembru 2017. da uhapsi Radomira Labana, koji je u Skupštini Kosova imenovan za sudiju Ustavnog sud. Međutim, iz Ezuleksa je saopšteno da, s obziroma na sadašnji mandat, ta misija… »

Na samitu 16+1 jula u Sofiji novi ugovori Srbije za projekte s Kinom

Beta 24.05.2018
Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasador Kine Li Mančang su danas razgovarali o realizaciji infrastrukturnih projekata i zaključivanju ugovora za nove zajedničke projekte Srbije i Kine. Ministarstvo je… »

SAD ponovo bombardovale položaje sirijske vojske?

Večernje novosti 24.05.2018
U vazdušnim napadima koalicije predvođene SAD pogođene su pozicije sirijske vojke, na istoku Sirije, u blizini linija fronta sa Islamskom državom. U vazdušnim napadima koalicije predvođene SAD pogođene su pozicije sirijske vojke, na istoku Sirije… »

Vulin odbacio gotovo sve zahteve oružara, ne da ni direktora

N1 Info 24.05.2018
Radnici Fabrike oružja Zastava donose odluku nastavljaju li štrajk. Tokom dana štrajkački odbor imao je sastanak s ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, koji je gotovo sve njihove zahteve odbacio. Izvor: N1 Oko ključnih stvari - poput smene… »

Vulin poručio radnicima u štrajku: Nemojte da gubimo vreme i kupce

Nova ekonomija 24.05.2018
Nema popuštanja pred zahtevima oružara koji štrajkuju, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Vulin je dodao da sindikat ne može da menja rukovodstvo i da Zastava oružje ne može biti izuzeta iz zakona. On je rekao da je vrlo zabrinut, jer u… »

Šarović: Nije bilo genocida u Srebrenici

RTV 24.05.2018
BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović izjavio je danas da je sada potpuno jasno da nije bilo genocida u Srebrenici, a da se mnogi zločini koji se pripisuju Srbima čak nisu ni desili. Šarović je to rekao ispred… »