Arhiva vesti 24.05.2018

Potpisani kolektivni ugovori za 11.228 radnika železnice

Dnevnik 24.05.2018
BEOGRAD: Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas kolektivne ugovore sa sindikatima i poslovodstvom četiri železnička preduzeća koji će, kako je saopšteno… »

Razbijen lanac prodaje droge u blizini škola

Politika 24.05.2018
U više odvojenih akcija širom Srbije pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja opšteg kriminala uhapsili su 67 osoba, protiv 129 su podnete krivične prijave u redovnom postupku, dok je… »

Trgovina organima, vlasnik klinike "Medikus" proglašen krivim

RTS 24.05.2018
Ljutfi Derviši, vlasnik klinike "Medikus", proglašen je krivim i osuđen na sedam i po godina zatvora zato što je bez dozvole u toj medicinskoj ustanovi ilegalno vršio transplantaciju organa. Drugi okrivljeni, Sokolj Hajdini, osuđen je na godinu dana… »

Tridesetšestogodišnji muškarac napastvovao devojčicu osmog razreda

Valjevska posla 24.05.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tridesetšestogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene… »

Tači traži dodatnu proveru Labana za sudiju Ustavnog suda

Slobodna Evropa 24.05.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači za sada neće imenovati Radomira Labana za sudiju Ustavnog suda "zbog otvorenih sumnji o njegovoj prošlosti", potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) iz ureda predsedništva. Predsednik će zatražiti dodatnu proveru… »

Mihajlović: Nema smetnji ni sa ruske, a ni s kineske strane

Nova ekonomija 24.05.2018
Za nekoliko nedelja biće potpisan ugovor s kineskom stranom o izgradnji treće deonice pruge Beograd-Budimpešta, od Novog Sada do Subotice. To je najavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović. "Dogovor sa… »

SAD ponovo napale sirijsku vojsku: Gađali vojne položaje blizu džihadista, Islamska država odmah iskoristila prednost da…

Kurir 24.05.2018
SAD su gađale više položaja sirijske vojske na istoku Sirije. "Američka koalicija je jutros izvela vazdušne udare na neke od naših položaja između Abu Kamala i Hmeima", rekao je neimenovani izvor iz sirijske vojske. On je naveo da su napadi… »

Oružari u Kragujevcu nastavili štrajk, traže ostavku direktora

Beta 24.05.2018
U fabrici "Zastava oružje" jutros je nastavljen štrajk sa zahtevima da se fabrika izuzme iz privatizacije, ne umanjuju plate za 10 odsto, isplati bonus i regres, a traži se i se smena direktora, kao i bolji uslovi rada. Predstavnici sindikata… »

Odbor: Sutra nastavak štrajka

RTV 24.05.2018
KRAGUJEVAC/BEOGRAD - Štrajkački odbor Sindikalne organizacije Zastava oružje je večeras jednoglasno doneo odluku da se štrajk nastavi i sutra celodnevnom obustavom rada u I, II i III smeni, navedeno je u saopštenju odbora. Kako navode, takva odluka… »

Suđenje za zločin u Kravicama odloženo za 30. maj

RTS 24.05.2018
Zbog izostanka optuženog Dragomira Parovića, za kojeg je utvrđeno da se nalazi u bolnici, jer je nedavno pokušao samoubistvo, odloženo je suđenje optuženima za ratni zločin u Kravicama kod Srebrenice za 30. maj i 1. jun. Nakon pokušaja da… »