Arhiva vesti 24.05.2018

Patrijarh Irinej: Ova nagrada je znak pažnje za ceo srpski narod

RTV 24.05.2018
MOSKVA - Nagrada za "doprinos jačanju jedinstva pravoslavnih naroda i promociju hrišćanskih vrednosti u društvu" uručena je u sredu u Moskvi patrijarhu srpskom Irineju, koji je poručio da je to znak pažnje prema čitavom srpskom narodu i Srpskoj… »

VIDEO: Na Havajima uslikan redak prirodni fenomen

Radio 021 24.05.2018
Naučnici su na Havajima uslikali redak snimak plavog plamena metana koji izbija iz kratera Kilauea vulkana dok se vidi i lava koja izbija u pozadini. Ti snimci, navodi AP, daju novu dimenziju erupciji koja traje već nedelju dana. Kako se navodi, vulkan… »

Višesatna čekanja za teretnjake na Horgošu i Batrovcima

RTS 24.05.2018
Teretna vozila na izlazu iz Srbije na Batrovcima kao i na Horgošu jutros čekaju po sedam sati, saopštio je AMSS. Na Kelebiji teretnjaci čekaju oko pet sati, a na prelazu Šid oko dva sata i Vatinu sat vremena. Vozače očekuje nestabilno, ali toplo… »

Ukida se pečat za privredu

Beta 24.05.2018
Vlada Srbije usvojila je na danas predlog izmena Zakona o privrednim društvima, kojim se ukida obavezna upotreba pečata u poslovanju privrede. Izmenama se propisuje da se privrednom društvu ne može uvesti obavezna upotreba pečata u poslovnim pismima… »

Damjanović: Radikali će sprečiti "Mirdita, dobar dan"

RTV 24.05.2018
BEOGRAD - Radikali su ponovili da će sprečiti održavanje manifestacije "Mirdita, dobar dan" u Beogradu, te najavili da će MUP-u danas predati dopis kojim će ih obavestiti da će se funkcioneri, članovi i simpatizeri te stranke pojaviti na skupu koji… »

Od 5. jula fotografisanje vozila i tehnički pregled od pola sata

RTV 24.05.2018
BEOGRAD - Po novom pravilniku o tehničkim pregledima, koji počinje da se primenjuje od 5.jula, biće obavezno fotografisanje vozila, dok će tehnički pregled trajati znatno duže nego do sada, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić. On je… »

Nađena nestala tinejdžerka, "dobro je"

B92 24.05.2018
Nikolina Marjanović (17) iz Pančeva pronađena je i dobro je, saopšteno je na sajtu “Nestali Srbija – Fondacija Tijana Jurić“. Potraga za njom trajala je od 21. maja kada je istrčala iz kuće. Nikolinin profil objavljen je na tom sajtu, a… »

Lion - Lajović stigao u polufinale, Tim se muči

Sportske.net 24.05.2018
Srpski teniser danas izborio plasman u polufinale turnira u Lionu, ali tek sutra će saznati hoće li mu Dominik Tim biti protivnik. Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u polufinale turnira u Lionu, pošto je danas savladao Amerikanca Tejlora Frica… »

Otišla u englesku da uči jezik, pronađena spaljena u bašti: Francuski par dadilju (21) zverski mučio do smrti, a onda…

Kurir 24.05.2018
Britanski sud zaključio je danas da je francuski par kriv za ubistvo svoje dadilje, čije su telo spalili u dvorištu iza svoje kuće u Londonu nakon što su je tokom više meseci maltretirali, pretili joj i fizički je zlostavljali, pri čemu su je… »

Održivi razvoj tema u parlamentu

Danas 24.05.2018
Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sastala se danas sa predsednicom Interparlamentarne unije Gabrijelom Kuevas Baron u Skupštini Srbije, gde se održava Regionalni seminar o ciljevima održivog razvoja u organizaciji Interparlamentarne unije i… »