Arhiva vesti 24.05.2018

Makron: Francuska i Rusija mogu naći rešenja za sva pitanja

Blic 24.05.2018
Pariz i Moskva mogu da održe dijalog i nađu rešenja za globalna pitanja kao što su situacija u Ukrajini, Bliski istok, Iran i Sirija, rekao je danas francuski predsednik Emanuel Makron, tokom privatnog sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom… »

Vranje na prvom mestu u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, dobija WiFi drvo

Jug press 24.05.2018
VRANJE Vranje je grad sa čije teritorije je stigao najveći broj koverata u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, koju je organizovalo Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Akciju su masovno podržali Vranjanci i doveli grad na prvo… »

I Kina i Japan i EU u čudu: Šta to Tramp radi?

B92 24.05.2018
Kina, Japan i Evropska unija osudili su u četvrtak odluku Trampove administracije da razmotri uvođenje carine na uvoz vozila i delova u SAD. Predsednik Donald Tramp pozvao se na odredbu kojom je predsednik ovlašcĚ�en da ograniči uvoz i nametne… »

Vulin sa kongresmenom SAD o vojnoj saradnji

RTS 24.05.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se u Beogradu sa kongresmenom SAD, brigadnim generalom Stivenom Stajversom iz Nacionalne garde Ohajo, kome je rekao da bi transformacija "Kosovskih snaga bezbednosti" u "Oružane snage Kosova" negativno uticala na… »

Borba protiv isplate dela plate "na ruke"

RTV 24.05.2018
BEOGRAD - Država će u narednom periodu krenuti u borbu protiv isplate dela zarade u gotovini na ruke, tzv. "crnog dela" plate na koji poslodavci ne plaćaju poreze i doprinose, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna… »

EU završila istragu protiv Gasproma: 6 godina sve pretraživali i nagodili se kad ništa nisu našli

Kurir 24.05.2018
BRISEL - Evropska komisija saopštila je da je okončala antimonopolsku istragu protiv ruskog gasnog giganta Gasproma, koja je trajala skoro šest godina. Gasprom je postigao dogovor sa antimonopolskim regulatorima EU o reformi svoje cenovne strukture, a… »

Tešić oslobođen za pokušaj ubistva Sandulovića

B92 24.05.2018
Beograd -- Viši sud u Beogradu oslobodio je danas Zorana Tešića od optužbi za pokušaj ubistva lidera Republikanske stranke Nikole Sandulovića 18. januara 2010. Ovo je druga prvostepena presuda, pošto je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo prvu iz… »

Jedan tim, jedan san – Srbija!

Press 24.05.2018
Jedan tim, jedan san – Srbija, zvaničan je slogan fudbalske reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji, koje je na programu od 14. juna do 15. jula. Foto:b92.net Predlozi šta će pisati na autobusima ekipa slali su se od 4. decembra do 28… »

Grčka: Migranti blokirali put zbog loših uslova u centrima

B92 24.05.2018
Solun -- Oko 250 tražilaca azila već drugi dan je blokiralo veoma prometan autoput na severu Grčke, zbog prenatrpanosti i loših uslova u kampu za migrante. Protest, koji je trajao oko sat vremena, organizovali su kurdski migranti iz centra Diavati u… »

Rahoj morao da svedoči: Vladajuća strakna Španije osuđena zbog korupcije i reketa, mora da plati 250.000 evra!

Kurir 24.05.2018
Državni sud Španije je danas izrekao zatvorske kazne političarma i biznismenima umešanim u ugovore s "reketom" koji su pomogli finansiranju vladajuće stranke. Ta presuda je težak udarac za Narodnu stranku premijera Marijana Rahoja, kažnjenu sa… »