Arhiva vesti 24.05.2018

Makron prinuđen da traži pomoć od Putina

Danas 24.05.2018
Predsednik Francuske Emanuel Makron danas će u Sankt Peterburgu razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o načinima očuvanja nuklearnog sporazuma sa Iranom. Uprkos dubokom neslaganju sa Putinom oko Sirije i Ukrajine, Makron je prinuđen da… »

Uzmi račun i pobedi: Vranju specijalna nagrada

OK radio 24.05.2018
Najveći broj koverata sa fiskalnim računima u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ stigao je iz Vranja, pa će naš grad, shodno propozicijama, dobiti i specijalnu nagradu. Kao grad sa čije teritorije je stigao najveći broj koverata u igri… »

U svetu osude zbog američke namere o uvođenju uvoznih tarifa na vozila

Beta 24.05.2018
Kina, Japan i Evropska unija osudili su u četvrtak odluku Trampove administracije da razmotri uvodjenje carine na uvoz vozila i delova u SAD. Predsednik Donald Tramp pozvao se na odredbu kojom je predsednik ovlašćen da ograniči uvoz i nametne… »

Vulin sa kongresmenom SAD o vojnoj saradnji

RTV 24.05.2018
BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas u Beogradu sa kongresmenom SAD, brigadnim generalom Stivenom Stajversom iz Nacionalne garde Ohajo, kome je rekao da bi transformacija "Kosovskih snaga bezbednosti" u "Oružane snage Kosova"… »

Đorđević: Borba protiv isplate dela plate “na ruke”

Dnevnik 24.05.2018
BEOGRAD: Država će u narednom periodu krenuti u borbu protiv isplate dela zarade u gotovini na ruke, tzv. “crnog dela” plate na koji poslodavci ne plaćaju poreze i doprinose, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja… »

Hoće li Rusi tražiti odštetu za Južni tok?!

B92 24.05.2018
Evropska komisija je saopštila da je okončala antimonopolsku istragu protiv ruske gasne kompanije Gasprom koja je trajala skoro šest godina. Gasprom je postigao dogovor sa antimonopolskim regulatorima EU o reformi svoje cenovne strukture, a takođe se… »

Tešić oslobođen za pokušaj ubistva Sandulovića

Mondo 24.05.2018
Viši sud u Beogradu oslobodio je danas Zorana Tešića od optužbi za pokušaj ubistva lidera Republikanske stranke Nikole Sandulovića 18. januara 2010. godine u Beogradu. Foto: Mondo/ Goran Sivački Ovo je druga prvostepena presuda, pošto je… »

Jedan tim, jedan san – Srbija!

Press 24.05.2018
Jedan tim, jedan san – Srbija, zvaničan je slogan fudbalske reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji, koje je na programu od 14. juna do 15. jula. Foto:b92.net Predlozi šta će pisati na autobusima ekipa slali su se od 4. decembra do 28… »

Protest: Migranti nezadovoljni pretrpanošću kampa u Grčkoj

Blic 24.05.2018
Tražioci azila, njih 100, protestovali su danas na severu Grčke zbog pretrpanosti kampa u kojem borave i loših uslova. Većinom kurdski demonstranti, uključujući veći broj dece, držali su transparente na ulazu u kamp Dijavata na mirnim protestima… »

Španija: Zatvor zbog finansiranja Rahojeve stranke

B92 24.05.2018
Madrid -- Državni sud Španije izrekao zatvorske kazne političarma i poslovnim ljudima umešanim u ugovore s "reketom" koji su pomogli finansiranju vladajucĚ�e stranke. Ta presuda je težak udarac za Narodnu stranku premijera Marijana Rahoja… »