Arhiva vesti 14.08.2018

Predrag Stojanović novi načelnik Hitne pomoći

Jugmedia 14.08.2018
Stojanović, koji je specijalista urgentne medicine, preuzeo je danas novu dužnost, pošto je prethodno Nenad Blagojević podneo ostavku, potvđeno je Jugmedii u Zdravstvenom centru Vranje. Predrag Stojanović je iz Vranja i ima dugogogodišnje iskustvo… »

Pavlov i Lazić ilegalno ušli u Crnu Goru, nameravali da ubiju Ćatovića

IndeksOnline 14.08.2018
BIJELO POLJE – Nakon što je u Bijelom Polju kasno sinoć uz vatrenog oružja ubijen državljanin Srbije Željko Pavlov (47), a ranjen Ljubomir Lazić (46), takođe državnljanin Srbije, policija je tokom dosadašnje istrage došla do saznanja da su oni… »

Socijalne karte predložene za sve borce sa juga Srbije

Jugmedia 14.08.2018
Udruženje „Jedinstveni gvozdeni puk“ i Centar za socijalni rad iz Niša, kao i rukovodstvo Nišavskog upravnog okruga predložili su danas izradu socijalnih karata za sve učesnike ratova od 1990. godine do 1999. godine sa područja Nišavskog… »

Beč najbolji grad za život, na listi i Beograd

Dnevnik 14.08.2018
LONDON: Prestonica Austrije Beč proglašena je za najbolji grad za život, a u konkurenciji 140 gradova, Beograd je zauzeo 82. mesto. Ovo je prvi put da se jedan evropski grad našao na vrhu godišnjeg istraživanja Ekonomist intelidžens junita. Lista… »

Kadeti i učenici svečano ispraćeni u Vojne škole

OK radio 14.08.2018
U Domu vojske u Vranju, priređena je ceremonija svečanog ispraćaja devet učenika i kadeta, koji su iz građanstva primljeni u sistem vojnog školovanja, za predstojeću školsku godinu. Centar Ministarstva odbrane Vranje, koji pokriva Pčinjski… »

Nemačka privreda, najveća u Evropi, porasla za još 0,5 odsto

Nova ekonomija 14.08.2018
Nemačka privreda, najveća u Evropi, porasla je 0,5 odsto u drugom kvartalu, pokazuju podaci Savezne kancelarije za statistiku. To je blag porast u odnosu na prethodno tromesečje, kada je beležila rast od 0,4 odsto. Na povećanje su uticali potrošnja… »

Novopazarski direktori kažnjeni novčano zbog nenamenskog trošenja novca

IndeksOnline 14.08.2018
NOVI PAZAR – Direktori Zavoda za urbanizam i Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta u Novom Pazaru Suat Ljajić i Mujo Šaćirović, kao i bivša direktorka Predškolske ustanove “Mladost” Dragica Ličina priznali su pred Osnovnim… »

Šta bi bilo kada bi poslodavci isplaćivali bruto platu?

Kamatica 14.08.2018
Zašto zaposleni u Srbiji, kao u većini razvijenih zapadnoevropskih zemalja, ne dobijaju bruto platu? Da li je moguće da se zarade i kod nas isplaćuju radnicima u punom iznosu, a da onda oni sami odluče koliko će izdvajati za socijalno, a koliko za… »

Milenković na sastanku u Vladi Srbije

OK radio 14.08.2018
Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković u Vladi Republike Srbije prisustvuje pripremnom sastanku o izgradnji stadiona u Vranju, objavio je zvanični gradski sajt. Tom prilikom biće predočena raspoloživa tehnička i imovinsko - pravna dokumentacija… »

Ko je nadležan za izručenje Džozefa Asada Crnoj Gori?

RTS 14.08.2018
Američki Stejt department saopštio je, povodom poziva bivšeg operativca CIA-e Džozefa Asada, da odbiju zahtev Crne Gore za njegovo izručenje, da "Sjedinjene Američke Države ne komentarišu da li su zahtevi za izručenje podneseni u određenim… »