Arhiva vesti 14.08.2018

Smena na čelu Hitne pomoći

OK radio 14.08.2018
Na čelu službe Hitne medicinske pomoći Zdravstvenog centra (ZC) Vranje došlo je do smene, saznaje OK Radio. Iz dobro upućenih izvora iz ZC Vranje, OK Radio je dobio potvrdu informacije da je novi prvi čovek vranjske Hitne pomoći dr Predrag… »

Pavlov i Lazić ilegalno ušli u Crnu Goru, nameravali da ubiju Ćatovića

IndeksOnline 14.08.2018
BIJELO POLJE – Nakon što je u Bijelom Polju kasno sinoć uz vatrenog oružja ubijen državljanin Srbije Željko Pavlov (47), a ranjen Ljubomir Lazić (46), takođe državnljanin Srbije, policija je tokom dosadašnje istrage došla do saznanja da su oni… »

POMOĆ ZA UČESNIKE RATA 1990-1999.GODINE: Socijalne karte za ratne veterane

Niške vesti 14.08.2018
Radi se o podacima koji su rezultat socijalnih karata koje se od početka juna rade za sve učesnike u ratnim sukobima od 1990 – 1999.godine kako bi se stekao uvid u njihovo socijalno stanje i obezbedila im se pomoć. Ovom povodom je održan i sastanak… »

Beč najbolji grad za život, na listi i Beograd

Dnevnik 14.08.2018
LONDON: Prestonica Austrije Beč proglašena je za najbolji grad za život, a u konkurenciji 140 gradova, Beograd je zauzeo 82. mesto. Ovo je prvi put da se jedan evropski grad našao na vrhu godišnjeg istraživanja Ekonomist intelidžens junita. Lista… »

Devetoro kadeta ispraćeni u vojne škole

Jugmedia 14.08.2018
Na konkursu za izbor građanstva za prijem u vojne škole, primljeno je devet kandidata Regionalnog centra Ministarstva odbrane Vranje, šestorica kandidata sa teritorije Grada, dvoje iz opštine Bujanovac, a jedan sa Kosovskog pomoravlja, rečeno je… »

Nemačka privreda, najveća u Evropi, porasla za još 0,5 odsto

Nova ekonomija 14.08.2018
Nemačka privreda, najveća u Evropi, porasla je 0,5 odsto u drugom kvartalu, pokazuju podaci Savezne kancelarije za statistiku. To je blag porast u odnosu na prethodno tromesečje, kada je beležila rast od 0,4 odsto. Na povećanje su uticali potrošnja… »

Novopazarski direktori kažnjeni novčano zbog nenamenskog trošenja novca

IndeksOnline 14.08.2018
NOVI PAZAR – Direktori Zavoda za urbanizam i Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta u Novom Pazaru Suat Ljajić i Mujo Šaćirović, kao i bivša direktorka Predškolske ustanove “Mladost” Dragica Ličina priznali su pred Osnovnim… »

Šta bi bilo kada bi poslodavci u Srbiji počeli da isplaćuju radnicima bruto platu?

Blic 14.08.2018
Zašto zaposleni u Srbiji, kao u većini razvijenih zapadnoevropskih zemalja, ne dobijaju bruto platu? Da li je moguće da se zarade i kod nas isplaćuju radnicima u punom iznosu, a da onda oni sami odluče koliko će izdvajati za socijalno, a koliko za… »

Milenković na sastanku u Vladi Srbije

OK radio 14.08.2018
Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković u Vladi Republike Srbije prisustvuje pripremnom sastanku o izgradnji stadiona u Vranju, objavio je zvanični gradski sajt. Tom prilikom biće predočena raspoloživa tehnička i imovinsko - pravna dokumentacija… »

Bivši agent CIA tražio od SAD da ga ne isporuče CG

B92 14.08.2018
Podgorica -- Nakon što je crnogorsko tužilaštvo zatražilo hapšenje bivšeg operativca CIA Džozefa Asada nekadašnji agent odbacio je te optužbe. On je pozvao SAD da odbiju zahtev za njegovo izručenje. Crna Gora ga optužuje za učešće u… »