Arhiva vesti 14.08.2018

Čeka se dopis iz Rusije o obustavi izvoza breskvi

RTV 14.08.2018
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je u stalnom kontaktu sa ruskim kolegama zbog pojave gljivica na jednom kontigentu breskvi i nektarina iz Srbije, da je uveden privremeni monitoring nad tim voćem i da očekuje da… »

Koverte sa sumnjivim prahom poslate u ambasade SAD-a i Izraela u Berlinu

Nova ekonomija 14.08.2018
Nemačka policija je saopštila danas da istražuje dve sumnjive koverte sa belim prahom koje su poslate na adrese ambasada SAD i Izraela u Berlinu. Portparolka policije Hajdi Vot kaže da su stručnjaci koji su analizirali sadržaj dve koverte, poslate… »

Di Frančesko: Ronaldo je u Juventusu, ali šampion Italije nije još poznat

Beta 14.08.2018
Trener fudbalera Rome Euzebio Di Frančesko rekao je danas da italijanska Serija A nije odlučena unapred prelaskom Kristijana Ronalda u Juventus. "Dovodjenje takvog igrača, koji ima isti pobednički mentalitet, pomoći će Juventusu, posebno u… »

Radnici Gumoplastike u štrajku osam meseci

Danas 14.08.2018
Zaposleni u državnoj fabrici u Bujanovcu još čekaju socijalni program U fabrici Gumoplastika iz Bujanovca više od 60 radnika je u totalnoj obustavi rada još od decembra prošle godine. U štrajk su ušli tražeći od većinskog vlasnika države da im… »

Pacoli: Beograd krenuo u "lov na veštice"

Vesti online 14.08.2018
Prištinski mediji špekulišu poslednjih dana da Beograd ima "crvene liste" na kojima se nalaze Albanci sa Kosova i Metohije kojima nije dozvoljen ulazak u centralnu Srbiju, a ministarstvo spoljnih poslova Bedžeta Pacolija saopštava da su neki… »

Pucnjava u Bijelom Polju: Ubijena osoba iz Srbije

IndeksOnline 14.08.2018
BIJELO POLJE – Državljanin Srbije Željko Pavlov ubijen je, dok je Ljubomir Lazić takođe državljanin Srbije teže ranjen u pucnjavi koja se sat nakon ponoći dogodila u Bijelom Polju. Kako saznaje televizija “Vijesti”, policija je uspela da… »

Uhapšen venecuelanski general povezan s atentatom na Madura

Večernje novosti 14.08.2018
Jedan venecuelanski general je uhapšen i sudiće mu se zbog učešća u atentatu na predsednika države Nikolasa Madura. Jedan venecuelanski general je uhapšen i sudiće mu se zbog učešća u atentatu na predsednika države Nikolasa Madura, rekao je… »

Najbolji gradovi za život: Beč prestigao Melburn

BBC News 14.08.2018
Ovo je prvi put da je evropski grad na vrhu liste, prema istraživanju Ekonomist grupe. Austrijska prestonica Beč prestigla je australijski Melburn na listi najboljih gradova za život na svetu. To je prvi put da se evropski grad našao na vrhu liste… »

Za šest meseci 3.500 slučajeva krađe struje

Dnevnik 14.08.2018
BEOGRAD: U poslednjih šest meseci otkriveno je 3.500 slučajeva krađe struje, kažu u Elektroprivredi Srbije i upozoravaju da zbog neovlašćene potrošnje električne energije ne trpi samo EPS, nego i potrošači koji redovno izmiruju svoje obaveze… »

Uskoro rešenja za 577 medicinara sa Kosova: Posle 16 godina privremenog rada papiri stižu u septembru

Kurir 14.08.2018
BEOGRAD - Svih 577 zdravstvenih radnika, uglavnom medicinskih sestara i tehničara koji 12 do 16 godina "privremeno" rade u zdravstvenim ustanovama u užoj Srbiji, a plate primaju kao zaposleni na KiM, dobiće uskoro zvanična rešenja o zaposlenju u… »