Arhiva vesti 14.08.2018

Ministar objasnio kako srpsko voće za Rusiju prolazi 6 kontrola: To vam je kao da prolazite ozbiljne kvalifikacije za Ligu…

Kurir 14.08.2018
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je u stalnom kontaktu sa ruskim kolegama zbog pojave gljivica na jednom kontigentu breskvi i nektarina iz Srbije, da je uveden privremeni monitoring nad tim voćem i da očekuje da… »

Stigle sumnjive koverte ambasadama SAD i Izraela u Berlinu

Večernje novosti 14.08.2018
Nemačka policija je saopštila danas da istražuje dve sumnjive koverte sa belom prahom koje su poslate na adrese ambasada SAD i Izraela u Berlinu. BERLIN - Nemačka policija je saopštila danas da istražuje dve sumnjive koverte sa belom prahom koje su… »

Di Frančesko: Ronaldo je u Juventusu, ali šampion Italije nije još poznat

Sportski žurnal 14.08.2018
Trener Rome Euzebio Di Frančesko rekao je da italijanska Serija A nije odlučena unapred prelaskom Kristijana Ronalda u Juventus. "Dovođenje takvog igrača, koji ima isti pobednički mentalitet, pomoći će Juventusu, posebno u ostvarivanju evropskih… »

Radnici Gumoplastike u štrajku osam meseci

Danas 14.08.2018
Zaposleni u državnoj fabrici u Bujanovcu još čekaju socijalni program U fabrici Gumoplastika iz Bujanovca više od 60 radnika je u totalnoj obustavi rada još od decembra prošle godine. U štrajk su ušli tražeći od većinskog vlasnika države da im… »

Srbija sa „crvenom listom“ za kosovske zvaničnike?

Danas 14.08.2018
Srpske vlasti su nedavno zabranile ulazak u Srbiju kosovskim zvaničnicima koji rade u kosovskim institucijama. Razlog za ovo naziva se „crvena lista“ – na kojoj su, prenosi RTK. Vlada Kosova je rekla da zbog ovog neće ostati u stanju mirovanja… »

U Bjelom Polju ubijen državljanin Srbije, drugi ranjen

Politika 14.08.2018
PODGORICA - Jedna osoba je ubijena, a druga ranjena u pucnjavi koja se oko ponoći dogodila u Bijelom Polju, potvrđeno portalu RTCG iz Uprave policije, a nezvanično se navodi da su žrtve državljani Srbije. Za ovaj zločin, kako se navodi, osumnjičen… »

Uhapšen general u Venecueli zbog atentata na Madura: Sudiće mu se zbog pokušaja ubistva predsednika

Kurir 14.08.2018
Jedan venecuelanski general je uhapšen i sudiće mu se zbog učešća u atentatu na predsednika države Nikolasa Madura, rekao je danas u Karakasu državni tužilac Tarek Vilijam Sab. "Juče, u ponedeljak 13. avgusta, pre samo par sati, pred sudiju su… »

Najbolji gradovi za život: Beč prestigao Melburn

B92 14.08.2018
Ovo je prvi put da je evropski grad na vrhu liste, prema istraživanju Ekonomist grupe. Austrijska prestonica Beč prestigla je australijski Melburn na listi najboljih gradova za život na svetu. To je prvi put da se evropski grad našao na vrhu liste… »

Za šest meseci 3.500 slučajeva krađe struje

Kamatica 14.08.2018
U poslednjih šest meseci otkriveno je 3.500 slučajeva krađe struje, kažu u Elektroprivredi Srbije i upozoravaju da zbog neovlašćene potrošnje električne energije ne trpi samo EPS, nego i potrošači koji redovno izmiruju svoje obaveze. Ljiljana… »

Uskoro rešenja o zaposlenju 577 medicinara sa Kosova i Metohije

Radio 021 14.08.2018
Svih 577 zdravstvenih radnika, uglavnom medicinskih sestara i tehničara koji 12 do 16 godina "privremeno" rade u zdravstvenim ustanovama u užoj Srbiji, a plate primaju kao zaposleni na Kosovu i Metohiji, dobiće uskoro zvanična rešenja o zaposlenju u… »