Arhiva vesti 14.08.2018

"Rusiju 'napada' 100 zemalja, naše prolazi 6 kontrola"

B92 14.08.2018
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je uveden privremeni monitoring nad tim breskvama i nektarinama posle pojave gljivica. Nedimović je kazao da je u stalnom kontaktu sa ruskim kolegama zbog pojave gljivica na jednom kontigentu… »

Ko je poslao sumnjive koverte ambasadama SAD i Izraela u Berlinu?

Vesti online 14.08.2018
Nemačka policija je saopštila danas da istražuje dve sumnjive koverte sa belom prahom koje su poslate na adrese ambasada SAD i Izraela u Berlinu. Portparolka policije Hajdi Vot kaže da su stručnjaci koji su analizirali sadržaj dve koverte, poslate… »

Di Frančesko: Juventus nije osvojio titulu kupovinom Ronalda

Večernje novosti 14.08.2018
Dovođenje takvog igrača, koji ima isti pobednički mentalitet, pomoći će Juventusu, posebno u ostvarivanju evropskih ciljeva – rekao je trener Rome. Trener fudbalera Rome Euzebio Di Frančesko rekao je da italijanska Serija A nije odlučena unapred… »

Radnici Gumoplastike u štrajku osam meseci

Danas 14.08.2018
Zaposleni u državnoj fabrici u Bujanovcu još čekaju socijalni program U fabrici Gumoplastika iz Bujanovca više od 60 radnika je u totalnoj obustavi rada još od decembra prošle godine. U štrajk su ušli tražeći od većinskog vlasnika države da im… »

Pacolijevo ministarstvo tvrdi: Beograd hapsi kosovske Albance, preduzećemo mere reciprociteta

Večernje novosti 14.08.2018
Prištinski mediji špekulišu poslednjih dana da Beograd ima "crvene liste" na kojima se nalaze Albanci sa Kosova i Metohije kojima nije dozvoljen ulazak u centralnu Srbiju. Prištinski mediji špekulišu poslednjih dana da Beograd ima "crvene liste" na… »

Pucnjava u Bijelom Polju: Ubijena osoba iz Srbije

IndeksOnline 14.08.2018
BIJELO POLJE – Državljanin Srbije Željko Pavlov ubijen je, dok je Ljubomir Lazić takođe državljanin Srbije teže ranjen u pucnjavi koja se sat nakon ponoći dogodila u Bijelom Polju. Kako saznaje televizija “Vijesti”, policija je uspela da… »

Hapšenja u Venecueli zbog pokušaja atentata na Madura

Dnevnik 14.08.2018
KARAKAS: U Venecueli su danas uhapšena dvojica visokih vojnih zvaničnika koji se sumnjiče za učešće u pokušaju ubistva venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura, saopštili su tamošnji tužioci. Javni tužilac Tarek Vilijam Sab je rekao da se… »

Najbolji gradovi za život: Beč prestigao Melburn

B92 14.08.2018
Ovo je prvi put da je evropski grad na vrhu liste, prema istraživanju Ekonomist grupe. Austrijska prestonica Beč prestigla je australijski Melburn na listi najboljih gradova za život na svetu. To je prvi put da se evropski grad našao na vrhu liste… »

Za šest meseci 3.500 slučajeva krađe struje

Kamatica 14.08.2018
U poslednjih šest meseci otkriveno je 3.500 slučajeva krađe struje, kažu u Elektroprivredi Srbije i upozoravaju da zbog neovlašćene potrošnje električne energije ne trpi samo EPS, nego i potrošači koji redovno izmiruju svoje obaveze. Ljiljana… »

Uskoro rešenja o zaposlenju 577 medicinara sa Kosova i Metohije

RTV 14.08.2018
BEOGRAD - Svih 577 zdravstvenih radnika, uglavnom medicinskih sestara i tehničara koji 12 do 16 godina "privremeno" rade u zdravstvenim ustanovama u užoj Srbiji, a plate primaju kao zaposleni na KiM, dobiće uskoro zvanična rešenja o zaposlenju u… »