Arhiva vesti 14.08.2018

Vučić: Nemačka nas je već razgraničila priznanjem Kosova

RTS 14.08.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, odgovarajući na pitanje kako vidi stav Angele Merkel da nema promene granica na Balkanu, da nas je Nemačka već "razgraničila" onog trenutka kada je priznala celovito, suvereno i nedeljivo Kosovo. Vučić… »

Nesreća kod Velikog Gradišta Nikola kolima sleteo u kanal i udavio se

Večernje novosti 14.08.2018
U saobraćajnoj nesreći u vikend-naselju Beli bagrem kod Velikog Gradišta poginuo Nikola Milićev (18). U vozilu bio sa dvojicom drugara, koji su uspeli da izađu na vreme. Nikola nije uspeo da odveže pojas i izađe iz kola. NIKOLA Milićev (18), iz… »

Darko Kostić izašao iz Okružnog zatvora, brani se sa slobode

RTV 14.08.2018
BEOGRAD - Modni kreator Darko Kostić izašao je iz Okružnog zatvora u Beogradu oko 18 sati pošto mu je ranije danas Treći osnovni sud u Beogradu ukinuo pritvor. Kostić je u pritvoru bio nešto više od mesec i po dana, jer je 22. juna bio uhapšen po… »

Tači pozdravio izjavu Angele Merkel o nepromenjivosti granica na Balkanu

Beta 14.08.2018
Kosovski predsednik Hašim Tači pozdravio je danas izjavu nemačke kancelarke Angele Merkel o tome da nema promena granica na Zapadnom Balkanu. "Sve što treba da se uradi jeste da većina ćlanica EU ubedi pet onih koje ne priznaju Kosovo, kao i Srbiju… »

Penzije od novembra veće za devet odsto

Radio 021 14.08.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da od novembra stižu uvećane penzije i to za sve penzionere. "Značajno uvećane, svima za najmanje devet odsto. Mislim da će biti zadovoljni, mogu da očekuju povećanja i sledeće godine ako budemo… »

Vučić: Baš ih briga hoćemo li da imamo Kopaonik i Gazivode u Srbiji

Politika 14.08.2018
Moja krivica je što sam se borio i imao hrabrosti da od Merkelove, Putina i Pensa, Makrona i svakog drugog tražim nešto više za Srbe i Srbiju i kažem da na Jarinju i Brnjaku nije državna granica, naveo je predsednik. Predsednik Srbije Aleksandar… »

Tehnološki višak neće biti nastavnici već neki direktori i sekretari škola

Moj Novi Sad 14.08.2018
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da izmena mreže srednjih škola koja predviđa spajanje pojedinih škola, neće stvoriti tehnološke viškove među nastavnicima, već će višak biti neki direktori i sekretari škola. Šarčević je za… »

Vremenska prognoza – 15. avgust

RTS 14.08.2018
Promenljivo oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Više sunca samo na istoku zemlje. Temperatura do 32. Više sunca samo na istoku zemlje. Temperatura do 32 stepena. Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja… »

Tači: Pravi trenutak za nove granice između Kosova i Srbije

N1 Info 14.08.2018
Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da je sada pravi trenutak za novo iscrtavanje granica između Kosova i Srbije, čime bi delovi Srbije s većinskim albanskim stanovništvom ušli u sastav Kosova. Tači je rekao i da će svoj plan predstaviti… »

Pajić: Od 14 škola u Srbiji biće formirano sedam novih

Dnevnik 14.08.2018
BEOGRAD: Od prvog septembra u šest opština i gradova u Srbiji prestaće da radi 14 srednjih škola, a umesto njih biće formirano sedam novih, kaže za Tanjug pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih… »