Arhiva vesti 14.08.2018

Vučić prelazi 'granicu' Angele Merkel?

Slobodna Evropa 14.08.2018
Nemačka nas je već "razgraničila" kad je priznala Kosovo, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dan nakon što je nemačka kancelarka Angela Merkel podvukla da nema promena granica na Zapadnom Balkanu. Promenu granica i razmenu teritorija… »

Nesreća kod Velikog Gradišta Nikola kolima sleteo u kanal i udavio se

Večernje novosti 14.08.2018
U saobraćajnoj nesreći u vikend-naselju Beli bagrem kod Velikog Gradišta poginuo Nikola Milićev (18). U vozilu bio sa dvojicom drugara, koji su uspeli da izađu na vreme. Nikola nije uspeo da odveže pojas i izađe iz kola. NIKOLA Milićev (18), iz… »

Darku Kostiću ukinut pritvor, braniće se sa slobode

Dnevnik 14.08.2018
BEOGRAD: Treći osnovni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor modnom kreatoru Darku Kostiću i on će u toku popodneva biti pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu da se daljem toku krivičnog postupka brani sa slobode. Kostić je u pritvoru bio nešto… »

Tači pozdravio izjavu Angele Merkel o nepromenjivosti granica na Balkanu

Beta 14.08.2018
Kosovski predsednik Hašim Tači pozdravio je danas izjavu nemačke kancelarke Angele Merkel o tome da nema promena granica na Zapadnom Balkanu. "Sve što treba da se uradi jeste da većina ćlanica EU ubedi pet onih koje ne priznaju Kosovo, kao i Srbiju… »

Vučić u septembru na sastanku sa Tačijem

Danas 14.08.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će početkom septembra imati u Briselu sastanak sa predsednikom Kosova Hašijem Tačijem. Biće interesantno videti da li postoji mogućnost za izlazak iz teške situacije, rekao je Vučić… »

"Odmor u Turskoj? Nema me dva dana i nedostajem im"

B92 14.08.2018
Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić odbacio je spekulacije da je na odmoru u Turskoj i poručio da će, kada bude na letovanju, poslati fotografiju svojim kritičarima. Kako je rekao, Srbija tada neće biti u problemima u kakvima je bila. "Da sam… »

Spajaju se 2 srednje škole u Babušnici

Južne vesti 14.08.2018
Odlukom Vlade o promenama mreže srednjih škola, gimnazija i srednjih stručnih škola, gasi se 14 škola u Srbiji, a umesto njih će biti formirano 7. Među njima se nalaze i Gimnazija “Vuk Karadžić” u Babušnici i Tehnička škola, a one će biti… »

Detaljna jesenja vremenska prognoza: Poranilo Preobraženje! Od večeras pljuskovi, grmljavina i pad temperature, hladni talas…

Kurir 14.08.2018
BEOGRAD - Posle kišnog leta koje nam se dugo nije dogodilo, usledilo je desetak dana pravog letnjeg vremena i temperatura od tridesetak više stepeni. Meteorolozi već danima najavljuju sutrašnju kišnu sredu, ali već jutros nas je u pojedinim delovima… »

"Korigovanjem granica će se izbeći podela Kosova"

Vesti online 14.08.2018
"Ponovno iscrtavanje granica, čime bi delovi Srbije sa većinskim albanskim stanovništvom ušli u sastav Kosova, moglo bi da okonča dugotrajne tenzije između Beograda i Prištine i da im omogući napredak ka članstvu u EU", izjavio je kosovski… »

Pajić: Od 14 škola u Srbiji biće formirano sedam novih

RTV 14.08.2018
BEOGRAD - Od prvog septembra u šest opština i gradova u Srbiji prestaće da radi 14 srednjih škola, a umesto njih biće formirano sedam novih, kaže za Tanjug pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih… »