Arhiva vesti 14.08.2018

Brza akcija policije: U Švedskoj uhapšene dve osobe zbog vandalizma po ulicama

Blic 14.08.2018
Švedska policija saopštila je da su dve osobe uhapšene u vezi sa divljanjem na ulicama Geteborga i Trolhatana, kada su vandali zapali ili opštetili oko 100 vozila. - Verujemo da je zapaljeno ili oštećeno oko 100 vozila. Bande su bile organizovane i… »

Rebić: Hitno pronaći one koji su palili automobile

B92 14.08.2018
Beograd -- Direktor policije Vladimir Rebić sastao se sa svim načelnicima policijskih uprava. Na sastanku je razmatrana bezbednosna situacija sa posebnim osvrtom na paljenje automobila prethodnih dana, a Rebić je naložio da se počinioci što pre… »

Nova Zvezdina jesen u Evropi, još korak do Lige šampiona!

Sportske.net 14.08.2018
Uzbudljiv meč u Trnavi, posle 90 minuta nije bilo pobednika, ali Zvezda je u produžetku potvrdila da je bolji rival od Spartaka i zasluženo ide dalje. Salcburg poslednja prepreka do Lige šampiona. Posle 1:1 u Beogradu, isti rezultat je postignut i… »

Uništeno 23 tone švercovanog mesa iz Brazila

Vesti online 14.08.2018
Veterinarska inspekcija uništila je više od 23 tone odrezaka zaplenjenog junećeg mesa iz Brazila, rekli su za "Politiku" iz Uprave za veterinu. Policija iz Jagodine je 11. avgusta u saradnji sa Upravom carine pronašla i zaplenila 23 tone švercovanog… »

Provokacije ne prestaju: Tači poziva Albance na "ujedinjenje" oko otimanja tzv. Preševske doline Srbiji

Srbija danas 14.08.2018
Sramota! Predsednik lažne države Kosova Hašim Tači zahvalio je, putem Fejsbuka, "svim liderima i građanima" tzv. Preševske doline koji podržavaju ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom i Metohijom, a u okviru korekcije granica… »

Ševarlić: Saopštiti sve detalje u vezi sa švercovanim mesom

N1 Info 14.08.2018
Kada se desi slučaj otkrivanja švercovanja mesa ili drugih namirnica, organi države dužni su da saopšte javnosti konkretne i potpune informacije, ocenio je u Danu uživo Miladin Ševarlić, profesor na Poljoprivrednom fakultetu. Kazne za krijumčare… »

Alonso napušta F1 na kraju sezone

Beta 14.08.2018
Vozač Meklarena Fernando Alonso saopštio je danas da na kraju sezone napušta Formulu jedan. "Nakon 17 divnih godina u ovom neverovatnom sportu, vreme je da napravim promenu i krenem dalje. Uživao sam u svakom minutu ovih neverovatnih sezona i ne mogu… »

Pravo na porodiljsko u Srbiji koristi samo 300 očeva

N1 Info 14.08.2018
Naknadu zarade za vreme odsustva sa rada radi nege deteta ili popularnije, porodiljsko bolovanje, danas koristi otprilike 300 očeva, piše portal Kamatica. Kako je za Kamaticu rečeno u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja… »

Za PKB zainteresovana jedna, a za RTB Bor sedam kompanija

Nova ekonomija 14.08.2018
Kinezi najozbiljniji ponuđači za RTB Bor. Na tenderu za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) jedna kompanija je otkupila dokumentaciju, a za izbor strateškog partnera u RTB-u Bor čak sedam kompanija, izjavio je danas državni… »

Nevreme u Beogradu, i Srbiji

IndeksOnline 14.08.2018
BEOGRAD – Više gradova u Srbiji večeras je pogodilo snažno nevreme praćeno kišom a negde i gradom, dok je Beograd, nešto posle 21 sat, bio pogođen jakim vetrom. Vetar je u nekim delovima Beograda obarao drveće, a u nekim naseljima je padal i… »