Arhiva vesti 14.08.2018

Migranti sa rečnog ostrva na Drini vraćeni u Srbiju

RTV 14.08.2018
SARAJEVO - Grupa od 15 ilegalnih migranata, koji su pokušali da pređu reku Drinu nizvodno od Zvornika, na području naselja Tršić, vraćeni su u Srbiju, izjavio je komandir Jedinice granične policije Zvornik Mirel Imamović. Imamović je, kako… »

Povećan vojni budžet SAD za narednu godinu

Danas 14.08.2018
Predsednik Donald Tramp potpisao Predsednik Sjedinjenih Amerilkih Država Donald Tramp potpisao je danas u vojnoj bazi Fort Dram vojni budžet za narednu finansijsku godinu u iznosu od 716 milijardi dolara, što je za 20 milijardi više nego što je… »

Bunjevci traže ukidanje akta kojim su proglašeni Hrvatima

RTS 14.08.2018
Predsednica Bunjevačkog nacionalnog saveta Suzana Kujundžić Ostojić, povodom sutrašnjeg nacionalnog praznika Bunjevaca Dana Dužijance, izjavila je da ta nacionalna manjina u Srbiji i dalje od nadležnih traži da ukinu akt iz 1945. koji propisuje da… »

Džudžo: Promenom imena škola afirmišemo naš kulturni, nacionalni i etnički identitet

IndeksOnline 14.08.2018
NOVI PAZAR – Potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Esad Džudžo izjavio je danas da su državni fukncioneri koji su poslednjih dana komentarisali njihov predlog o promeni naziva škola u Sandžaku prekršili zakon mešajući se u nešto… »

AMSS: Na granicama čekanje pola sata, bez zastoja u Srbiji

N1 Info 14.08.2018
Na graničnim prelazima putnička vozila zadržavaju se oko 30 minuta, a na važnim putnim pravcima u Srbiji saobraćaj je umerenog intenziteta i odvija se bez zastoja, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Prema informacijama Uprave granične policije… »

UN: Do 30.000 pripadnika ISIL-a u Iraku i Siriji

Al Jazeera 14.08.2018
U izvještaju se navodi i kako njihova, ali i Al-Kaidina globalna mreža, predstavljaju rastuću prijetnju. Oružana grupa Islamska država Irak i Levant (ISIL) u Siriji i Iraku trenutno broji između 20.000 i 30.000 članova, pokazuje najnoviji… »

Kuburović: Sledeće godine proširivanje zgrade Specijalnog suda

Nova ekonomija 14.08.2018
Evropska investiciona banka finansira projekat. U toku sledeće godine počeće radovi na rekonstrukciji i dogradnji zgrade poznate kao “Specijalni sud” u Ustaničkoj ulici u Beogradu, u kojoj su smešteni Tužilaštvo za organizovani kriminal, posebna… »

FBI upozorio banke da njihovim bankomatima preti opasnost od hakera

Nova ekonomija 14.08.2018
FBI je upozorio banke da njihovi bankomati mogu da budu meta hakera. Blog Krebs on Security koji vodi novinar Brajan Krebs objavio je ovu potencijalnu pretnju. U njegovom tekstu piše da je FBI bankama pre vikenda poslao poverljivo upozorenje u kome se… »

Slovenija: U saobraćajnoj nesreći povređeno osam migranata

B92 14.08.2018
Ljubljana -- Osam migranata iz Afganistana, muškarac, žena i šestoro dece, povređeni su rano jutros u saobraćajnoj nesreći nedaleko od Kopra u Sloveniji.. Vozač automobila u kojem su se nalazili, hrvatski državljanin, uhapšen je zbog… »

Na listama čekanja 72.540 pacijenata

Politika 14.08.2018
Najduži su spiskovi za operaciju katarakte, ugradnju veštačkog kolena i kuka, koronarografiju srca, stavljanje veštačkih valvula, ali i snimanje glave i kičmenog stuba na magnetnoj rezonanci. U srpskim bolnicama na operaciju ili na različite vrste… »