Arhiva vesti 14.08.2018

Hrvatica u Gentu pretukla homoseksualni par

RTV 14.08.2018
SARAJEVO, BRISEL - Belgijska policija privela je 21-godišnju Hrvaticu koja je s dve godine starijim dečkom u Gentu u Belgiji pretukla jedan homoseksualni par. Italijan Mauro Padovani (47), crtač stripova koji s 59-godišnjim suprugom Tomasom Frimanom… »

Liverpool prijavio Salaha jer je koristio mobitel u vožnji

Al Jazeera 14.08.2018
Na društvenim mrežama objavljen snimak Egipćanina kako vozi i koristi mobitel istovremeno. @MerPolCC Mohammed salah driving while on use of a mobile device sure this is breaking the law. 6 points 200 fine for mo pic.twitter.com/5zFVQCZtS9 — Terry… »

MSK na prodaji, drugi put - kupci čekaju da se cena "istopi"?

RTV 14.08.2018
KIKINDA/BEOGRAD - Da li za MSK iz Kikinde ima zainteresovanih investitora ili čekaju još nižu početnu cenu za partnerstvo zvanično će se znati danas, a "Večernje novosti" nezvanično saznaju da ni u drugom krugu niko nije dostavio ponudu. U prvom… »

Smena direktora policije zbog vožnje ćerke u Grčku

Mondo 14.08.2018
Vlada Makedonije razrešila je danas dužnosti direktora policije Lazara Velkovskog zbog zloupotrebe službenog vozila. Foto: MONDO/Danijela Pašić Ministri su prihvatili predlog za smenu direktora Biroa za javnu bezbednost, koju je zatražio ministar… »

Vreme je: Dospeva treća rata poreza

OK radio 14.08.2018
Lokalna poreska administracija (LPA) Gradske uprave grada Vranja obaveštava sve poreske obveznike da su dužni da do 15. avgusta plate treću akontaciju poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica i naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine po… »

Beogradska berza danas prekinula rad

Radio 021 14.08.2018
Beogradska berza prestala je privremeno sa radom iz tehničkih razloga, saopštila je Beogradska berza. Odluku o prestanku trgovanja hartijama od vrednosti doneo je u 11.30 časova direktor Beogradske berze Siniša Krneta. Kako piše u saopštenju, odluka… »

Srbija i Kosovo: Karte na stolu

BBC News 14.08.2018
Predlog da se Kosovo podeli izazvao je napetosti među Srbima i Albancima, a onda naleteo na zid u vidu Angele Merkel. Ideja o podeli Kosova je dugo bila u zapećku, ali sada se vratila na velika vrata kao zvaničan stav Beograda. Predsednik Srbije… »

"Kriminalci su u zatvoru, a ne na vlasti kao u vreme DS"

B92 14.08.2018
Beograd -- Pokret socijalista je u saopštenju konstatovao da Srbijom više ne vladaju kriminalne grupe. To je komentar na zahtev Demokratske stranke da ministar unutrašnjih poslova podnese ostavku zbog "neviđene eskalacije kriminala i nasilja u… »

PSG: Samo demokratske vlasti u Beogradu i Prištini moći će da postignu demokratski dogovor

Beta 14.08.2018
Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saša Janković ocenio je danas da "na etnički isprepletanom Balkanu" jedino demokratska i evropska budućnost znači mir i prosperitet za ljude i da politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne sme… »

Posledica pada lire - jeftinije letovanje u Turskoj

Nova ekonomija 14.08.2018
Pad turske valute za 40 odsto može značiti jeftinije letovanje i šoping za srpske turiste. Za ovo leto je kasno, ali već sledeće godine letovanje u Turskoj moglo bi biti mnogo jeftinije nego ove godine, zahvaljujući ogromnom padu turske lire prema… »