Arhiva vesti 19.03.2019

Vučić u Čačku 19. aprila

Glas Zapadne Srbije 19.03.2019
Čačak – Kako saznaje agencija RINA predsednik Srbije Aleksandar Vučić u okviru kampanje „Bolja Srbija“, posetiće 19. aprila Moravički okrug i tom prilikom obićiće opštine Ivanjicu, Lučane i Gornji Milanovac kao i grad Čačak. Završni… »

Šta građani danas misle o NATO

B92 19.03.2019
Nešto manje od polovine građana, njih 46 odsto, smatra da ni posle 20 godina od bombardovanja još nije došlo vreme za pomirenje s NATO-om. To je pokazalo istraživanje javnog mnjenja obavljeno za Institut za evropske poslove. Samo trećina građana… »

Kostić: SANU da nastavi rad na nacionalnim projektima

Dnevnik 19.03.2019
BEOGRAD: Akademik Vladimir S. Kostić, koji je ponovo predložen za predsednika Srpska akademije nauka i umetnosti (SANU), izložio je danas svoj predlog plana rada SANU za naredni četvorogodišnji period (2019 - 2023). Aktuelni predsednik SANU je na… »

Predsjednički izbori ključan uvjet za Sjevernu Makedoniju

Al Jazeera 19.03.2019
Zaključak je to sastanka koji su održali premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev i šefica evropske diplomatije Federica Mogherini. Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev i šefica evropske diplomatije Federica Mogherini ocijenili su u utorak da je… »

Posle dvoipogodišnje pauze: Floran Manodu se vraća plivanju

Hot sport 19.03.2019
Bivši olimpijski šampion, Francuz Floran Manodu izjavio je danas da se, nakon dvoipogodišnje pauze, vraća plivanju. Manodu, olimpijski šampion na 50 metara slobodnim stilom iz Londona, u septembru 2016. godine stavio je plivačku karijeru ‘na… »

Simonović formalno podneo ostavku

RTS 19.03.2019
Dragoljub Simonović je pisarnici opštine Grocka podneo ostavku na mesto predsednika opštine, preneo je "Blic". Simonović je pre četiri dana rekao da će zbog situacije u kojoj se nalazi podneti ostavku na mesto predsednika opštine, što je danas i… »

Radna grupa odlučila: kilogram malina ne sme biti jeftiniji od 1, 45 evra

RINA 19.03.2019
Čačak - Radna grupa za malinu prvi put održala je sastanak izvan prostorija Ministarstva poljoprivrede i to u čačanskom Institutu za voćarstvo. Prema rečima državnog sekretara Velimira Stanojevića, sastanak je na dugoročan način rešio neke od… »

Dojče vele: Rusija zabrinuta zbog protesta u Beogradu?

Vesti online 19.03.2019
U Srbiji su sve žešći protesti protiv predsednika Aleksandra Vučića. Za to vreme, ruski političari s mrštenjem reaguju na nemire u Beogradu. Srbija je, naime, tradicionalno blisko povezana sa Rusijom, piše Dojče vele. Onaj ko kao Rus putuje u… »

Blaži zemljotres na Goliji

RTV 19.03.2019
IVANJICA - Na području Golije jutros nešto posle devet časova registrovan je zemljotres magnitude 2,3 jedinice Rihterove skale, javlja Glas zapadne Srbije. Intenzitet u epicentru procenjen je na trećem stepenu Merkalijeve skale, a potres su osetili… »

Dan jednakih plata: Jeftiniji prevoz za žene u Berlinu

BBC News 19.03.2019
Berlinski prevoznik nudi popust zbog nejednakosti u zaradama. Berlinska agencija za javni prevoz BVG ponudila je ženama 21 odsto popusta na cene karata u prestonici povodom Dana jednakih plata u Nemačkoj. Iz te agencije poručuju da je cilj akcije… »