Arhiva vesti 19.03.2019

Žene u Srbiji duže rade neplaćene poslove od muškaraca

Nova ekonomija 19.03.2019
ISTRAŽIVANJE: Rodne nejednakosti u Srbiji. Rodne nejednakosti predstavljaju jednu od najvećih društvenih nepravdi. One razdvajaju dve najveće grupe stanovništva prema šansama da pristupe raznim resursima, da zauzmu društvene položaje i ostvare… »

U servisu našli eksploziv: Nešto mu lupalo u autu!

Mondo 19.03.2019
Policijski kontradiverzioni tim uklonio je eksploziv pronađen slučajno u automobilu u Vranju. Foto: MONDO/Gordana Bojanić Ilustracija Eksplozivna naprava uočena je kada je vozilo zbog tehničkih problema dovezeno u auto servis, potvrđeno je Tanjugu u… »

Tramp i posle bankrota dobio milijarde dolara kredita?

Večernje novosti 19.03.2019
"Njujork tajms" intervjuisao više od 20 bivših i sadašnjih rukovodilaca i članova upravnog odbora Dojče banke kako bi omogućio bolji uvid u istoriju odnosa predsednika SAD sa nemačkim kreditorom. Nemačka Dojče banka je pozajmila više od dve… »

Njeni likovi su prvi hipici u srpskoj književnosti

Politika 19.03.2019
Šezdesetih godina bila je mlad pisac u fokusu, onaj koji izaziva kontroverzne stavove i, u isto vreme, jedan od najprevođenijih, a poslednji put u javnosti se pojavljivala pre deset godina kada je dobila NIN-ovu nagradu. U subotu 16. marta uveče u… »

Koha ditore: Povlačenje priznanja Kosova se ostvaruje u stilu mafije i uz korupciju

Novi magazin 19.03.2019
Povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova vrši se "u stilu mafije i putem korupcije", a na čelu te kampanje Srbije koja traje dve godine je osoba sumnjive prošlosti, piše danas Koha ditore pozivajući se na izvore u Vladi Kosova. Prema navodima tog… »

Porodilje dobijaju i manji iznos kredita

Kamatica 19.03.2019
Koliki iznos kredita žene mogu da podignu dok su na porodiljskom odsustvu određuje država, nezavisno od zarade koju primaju od poslodavca. Naime, mame koje u toku godine, u kojoj su na porodiljskom bolovanju, žele da podignu bilo koju vrstu kredita… »

Si Đinping za jačanje ideologije u školama

Danas 19.03.2019
Kineski predsednik Si Đinping pozvao je na jačanje ideološkog obrazovanja u školama, javili su danas kineski zvanični mediji. Od dolaska na vlast 2012, Si je značajno osnažio uticaj Komunističke partije na društvo, zahtevajući potpunu lojalnost… »

Putin: Rusija će ukinuti sankcije Evropskoj uniji ako ona učini isto

Al Jazeera 19.03.2019
Rusija je ranije najavila da će odgovoriti na nove sankcije EU-a protiv ruskih građana u vezi s incidentom u Kerčkom moreuzu. Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u ponedjeljak kako će Rusija ukinuti recipročne sankcije koje je uvela zemljama… »

Oko 1.000 vojnika i policajaca prebeglo u Kolumbiju

B92 19.03.2019
Oko 1.000 pripadnika venecuelanskih snaga bezbednosti dezertiralo je i pobeglo u Kolumbiju od prošlog meseca, ostavivši za sobom svoje uniforme i oružje. To su saopštile kolumbijske vlasti. Kako je javio AP, kolumbijsko Ministarstvo spoljnih poslove… »

Ambasadorka Kanade u poseti Pirotu

Pirotske vesti 19.03.2019
Podelite Ambasadorka Kanade, Nj.E. Kati Čabe sutra će posetiti Pirot gde će se najpre sastati sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem a zatim će obići Damsko srce – Zadrugu za tkanje pirotskog ćilima kao i srednjovekovnu tvrdjavu Momčilov grad i… »