Arhiva vesti 19.03.2019

Đaci kao inovatori i preduzetnici

OK radio 19.03.2019
Uz učešće preko 150 đaka osnovnih i srednjih škola sa teritorije Pčinjskog okruga, kao i opština Preševo i Medveđa, u sali Omladinskog kulturnog centra Vranje održana je edukativna radionica kojom su počeli „Takmičarski dani mladih inovatora… »

Mladi Kovinci u štrajku solidarnosti sa Pavlom Cvejićem

Danas 19.03.2019
Đaci srednje škole u Kovinu danas su organizovali protest upozorenja u znak solidarnosti sa kolegom iz Beograda, koji je uhapšen nakon protesta i upada demonstranata u RTS. Učenici Gimnazije i ekonomske škole „Branko Radičević“ u Kovinu danas… »

Italija: Milanska skala vraća milione Saudijskoj Arabiji

BBC News 19.03.2019
Čuvena Milanska skala obustavila je partnerstvo o finansiranju sa Saudijskom Arabijom, nakon burne reakcije javnosti. Čuvena Milanska skala moraće da Saudijskoj Arabiji vrati više od tri miliona evra, nakon što je sporazum o finansiranju sa tom… »

Mustafa: Prava Albanaca na jugu Srbije smanjena

OK radio 19.03.2019
Vranje - Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa izjavio je da je tokom razgovora sa delegacijom Saveta Evrope za pitanja prava nacionalnih manjina ponovio probleme sa kojima se albanska zajednica u opstinama Preševo, Bujanovac i… »

Ulica Đorđa Magaraševića bez vode zbog havarije

Radio 021 19.03.2019
Ulica Đorđa Magaraševića nema vode zbog havarije. Stanari ove ulice bez vode će biti do 14 časova. Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena. Autor: 021.rs… »

Ako vam curi nos i stalno kijate, možda je vreme za ovu terapiju

B92 19.03.2019
Ove nedelje koncentracije alergenog polena breze, javora, vrbe i hrasta imaju tendenciju porasta, a srednje vrednosti beleže poleni tise, čempresa, topole i bresta, pokazuju podaci Agencije za zaštitu životne sredine Srbije (SEPA). Prethodne nedelje… »

Petrič: Na Prištini je da preduzme prvi korak

Večernje novosti 19.03.2019
Na Prištini je da preduzme prvi korak u nastavljanju dijaloga, kaže za Tanjug bivši izaslanik EU za Kosovo Volfgang Petrič. BEČ - Na Prištini je da preduzme prvi korak u nastavljanju dijaloga, kaže za Tanjug bivši izaslanik EU za Kosovo Volfgang… »

Kokan Mladenović: Treniranje strogoće nad decom ubrzava pad vlasti

N1 Info 19.03.2019
Reditelj Kokan Mladenović kaže da treba, koliko god to bilo paradoksalno, radikalizovati mirne proteste, dodajući da postoji milion nenasilnih načina za to. Smatra da građanstvo treba da se vrati i distancira od opozicije. Govoreći o ekspresnom… »

Dveri: Počela saslušanja uhapšenih na protestu Jedan od pet miliona

Novi magazin 19.03.2019
Pokret Dveri saopštio je da su saslušanja uhapšenih učesnika protesta "Jedan od pet miliona" počela jutros u Beogradu i pozvao medije da "isprate ishod tih saslušanja i alarmiraju javnost" s obzirom da se, kako je ocenjeno, "radi o politički… »

Produžen konkurs za drugu generaciju digitalnih konsultanata

Vesti online 19.03.2019
Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije (PKS), zbog velikog interesovanja, produžio je rok za prijavu kandidata za obuku i sertifikaciju stručnjaka iz oblasti digitalne transformacije kompanija do ponedeljka, 25. marta. Selekcija… »