Arhiva vesti 19.03.2019

Edukativna radionica u okviru „Takmičarskih dana mladih inovatora i preduzetnika”

Jugmedia 19.03.2019
Edukativna radionica kojom su počeli „Takmičarski dani mladih inovatora i preduzetnika“ održana je danas u sali Omladinskog kulturnog centra Vranje (OKCE), uz učešće preko 150 đaka osnovnih i srednjih škola sa teritorije Pčinjskog okruga, kao… »

Mladi Kovinci u štrajku solidarnosti sa Pavlom Cvejićem

Danas 19.03.2019
Đaci srednje škole u Kovinu danas su organizovali protest upozorenja u znak solidarnosti sa kolegom iz Beograda, koji je uhapšen nakon protesta i upada demonstranata u RTS. Učenici Gimnazije i ekonomske škole „Branko Radičević“ u Kovinu danas… »

Italija: Milanska skala vraća milione Saudijskoj Arabiji

BBC News 19.03.2019
Čuvena Milanska skala obustavila je partnerstvo o finansiranju sa Saudijskom Arabijom, nakon burne reakcije javnosti. Čuvena Milanska skala moraće da Saudijskoj Arabiji vrati više od tri miliona evra, nakon što je sporazum o finansiranju sa tom… »

Mustafa: Smanjena prava Albanaca na jugu Srbije

Jugmedia 19.03.2019
Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa izjavio je da je tokom razgovora sa delegacijom Saveta Evrope za pitanja prava nacionalnih manjina ponovio probleme sa kojima se albanska zajednica u opstinama Preševo, Bujanovac i Medveđa… »

Čenej, Pejićevi salaši, Rimski šančevi i deo Klise bez vode

RTV 19.03.2019
NOVI SAD - Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži bez vode će od 8 do 17 sati biti Čenej, Pejićevi salaši – Nemanovci, Rimski šančevi i deo Klise. Cisterna sa pijaćom vodom u Čeneju će biti postavljena kod škole, a u Pejićevim salašima… »

Krenulo cvetanje, poleteo polen sa drveća

RTS 19.03.2019
Ove nedelje koncentracije alergenog polena breze, javora, vrbe i hrasta imaju tendenciju porasta, a srednje vrednosti beleže poleni tise, čempresa, topole i bresta, pokazuju podaci Agencije za zaštitu životne sredine Srbije. Prethodne nedelje, u… »

Petrič: Na Prištini je da preduzme prvi korak

RTV 19.03.2019
BEČ - Na Prištini je da preduzme prvi korak u nastavljanju dijaloga, kaže za Tanjug bivši izaslanik EU za Kosovo Volfgang Petrič. Petrič smatra da je ovaj put sve sasvim jasno i podseća da su svi u međunarodnoj zajednici, uključujući EU i SAD… »

Kokan Mladenović: Treniranje strogoće nad decom ubrzava pad vlasti

N1 Info 19.03.2019
Reditelj Kokan Mladenović kaže da treba, koliko god to bilo paradoksalno, radikalizovati mirne proteste, dodajući da postoji milion nenasilnih načina za to. Smatra da građanstvo treba da se vrati i distancira od opozicije. Govoreći o ekspresnom… »

Dveri: Počela saslušanja uhapšenih na protestu Jedan od pet miliona

Danas 19.03.2019
Pokret Dveri saopštio je da su saslušanja uhapšenih učesnika protesta „Jedan od pet miliona“ počela jutros u Beogradu i pozvao medije da „isprate ishod tih saslušanja i alarmiraju javnost“ s obzirom da se, kako je ocenjeno, „radi o… »

Produžen konkurs za drugu generaciju digitalnih konsultanata

Vesti online 19.03.2019
Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije (PKS), zbog velikog interesovanja, produžio je rok za prijavu kandidata za obuku i sertifikaciju stručnjaka iz oblasti digitalne transformacije kompanija do ponedeljka, 25. marta. Selekcija… »