Arhiva vesti 19.03.2019

Novi Sad: Roditelji na sudu zbog neopravdanih izostanaka

Radio 021 19.03.2019
Kakve su posledice i kolike su kazne ukoliko deci ne opravdate časove. BBC Zbog neredovnog pohađanja nastave, u tri slučaja roditelji su kažnjeni sa po 5.000 dinara. Ukoliko vašem detetu ne opravdate izostanke sa časova ili iznosite sumnjiva… »

Jeziva smrt kod Užica: Ćerka kolima naletela na oca dok je izlazio iz šahta

Telegraf 19.03.2019
Pokrenuta je istraga. U Sevojnu, kod Užica, ćerka (47) je kolima naletela na oca (68) koji je u tom trenutku izlazio iz šahta. Nesreća se desila u Sokolskoj ulici u tom mestu. Muškarac je preminuo od posledica povreda u užičkoj bolnici. Ćerka je… »

Nove provokacije: Zajednička obuka albanske vojske i Kosovskih bezbednosnih snaga

Večernje novosti 19.03.2019
Pripadnici Vojske Albanije i Kosovskih bezbednosnih snaga nalaze se na zajedničkoj vežbi traganja i spasavanja u planinama, izjavila je albanska ministarka odbrane Olta Džačka. Pripadnici Vojske Albanije i Kosovskih bezbednosnih snaga nalaze se na… »

Han o protestima na Balkanu: Sloboda izražavanja da, ali nasilje osuđujem

Novi magazin 19.03.2019
Evropski komesar Johanes Han izjavio je danas u Briselu da u potpunosti podržava pravo na proteste i slobodu izražavanja na Zapadnom Balkanu, ali je predočio da "osuđuje svaki vid nasilja, što je neprihvatljivo i prema čemu je EU veoma stroga". "Ima… »

SO: Vandali porušili 15 spomenika na Katoličkom groblju

B92 19.03.2019
Policija u Somboru uhapsila je dvojicu mladića iz okoline Sombora, A. N. i D. T. Oni su osumnjičeni da su u noći između subote i nedelje oštetili 15 nadgrobnih spomenika na Velikom katoličkom groblju u Somboru, saopštila je Policijska uprava… »

Šib: Beograd i Priština moraju da sednu i pregovaraju

RTS 19.03.2019
Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da ta zemlja snažno podržava dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije, i da očekuje da format dijaloga ostane nepromenjen, te pozvao Prištinu da ukine takse. Tomas Šib je za… »

Postaje li vođa Dveri novi lider opozicije?

Pravda 19.03.2019
Građanski protest „1 od 5 miliona“ tokom vikenda u potpunosti i formalno je preuzela opozicija i lideri okupljeni u Savezu za Srbiju, među kojima se posebno istakao lider Dveri Boško Obradović. To neoborivo, između ostalog, dokazuje činjenica da… »

Napad nožem u školi u Oslu, četvoro povređenih

RTV 19.03.2019
OSLO - Osoba naoružana nožem upala je danas u školu u Oslu i ranila četvoro zaposlenih, među kojima i jednog nastavnika. Policija je odmah uhapsila napadača. Četiri osobe su zadobile lakše povrede i prebačene su u bolnicu, rekla je polcija za… »

Ovo je 10 dogovorenih principa za formiranje vlasti na nivou BiH

Blic 18.03.2019
Lideri SNSD, HDZ i SDA Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović usaglasili su 10 principa za formiranje vlasti na nivou BiH, a prvi od njih je poštivanje i provođenje Opšteg okvirnog sporazum za mir i njegovih 11 aneksa uključujući i… »

Haradinaj negira umešanost Prištine u beogradske proteste

RTV 19.03.2019
PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj negirao je danas da se Priština meša u beogradske proteste. Haradinaj tvrdi da Priština nije u situaciji da ima bilo kakav uticaj na dešavanja u Beogradu, prenela je RTK 2. On je ponovio stav da se… »