Arhiva vesti 19.03.2019

Novi Sad: Roditelji na sudu zbog neopravdanih izostanaka

Radio 021 19.03.2019
Kakve su posledice i kolike su kazne ukoliko deci ne opravdate časove. BBC Zbog neredovnog pohađanja nastave, u tri slučaja roditelji su kažnjeni sa po 5.000 dinara. Ukoliko vašem detetu ne opravdate izostanke sa časova ili iznosite sumnjiva… »

Jeziva smrt kod Užica: Ćerka kolima naletela na oca dok je izlazio iz šahta

Telegraf 19.03.2019
Pokrenuta je istraga. U Sevojnu, kod Užica, ćerka (47) je kolima naletela na oca (68) koji je u tom trenutku izlazio iz šahta. Nesreća se desila u Sokolskoj ulici u tom mestu. Muškarac je preminuo od posledica povreda u užičkoj bolnici. Ćerka je… »

Vojska Albanije i KSB na zajedničkoj vežbi

B92 19.03.2019
Tirana/Priština -- Pripadnici Vojske Albanije i Kosovskih bezbednosnih snaga nalaze se na zajedničkoj vežbi traganja i spasavanja u planinama. Ovo je albanska ministarka odbrane Olta Džačka napisala na svom profilu na Fejsbuku. Džačka je napisala… »

Han o protestima na Balkanu: Sloboda izražavanja da, ali nasilje osuđujem

Danas 19.03.2019
Evropski komesar Johanes Han izjavio je danas u Briselu da u potpunosti podržava pravo na proteste i slobodu izražavanja na Zapadnom Balkanu, ali je predočio da „osuđuje svaki vid nasilja, što je neprihvatljivo i prema čemu je EU veoma stroga“… »

Više osoba u Somboru rušilo katoličke nadgrobne spomenike, dvojica uhapšena

Danas 19.03.2019
Četiri mladića i jedna ženska osoba porušili su u noći između subote i nedelje 15 nadgrobnih spomenika na Velikom katoličkom groblju u Somboru, nakon čega je policija identifikovala i uhapsila dvojicu, saopšteno je danas. Dvojica mladića… »

Šib: Beograd i Priština moraju da sednu i pregovaraju

RTV 19.03.2019
BEOGRAD - Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da ta zemlja snažno podržava dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije, i da očekuje da format dijaloga ostane nepromenjen, te pozvao Prištinu da ukine takse. Šib je za… »

Postaje li vođa Dveri novi lider opozicije?

Pravda 19.03.2019
Građanski protest „1 od 5 miliona“ tokom vikenda u potpunosti i formalno je preuzela opozicija i lideri okupljeni u Savezu za Srbiju, među kojima se posebno istakao lider Dveri Boško Obradović. To neoborivo, između ostalog, dokazuje činjenica da… »

Oslo, učenik nožem i viljuškom povredio zaposlene u školi

RTS 19.03.2019
Nastavnik i još troje zaposlenih u jednoj školi u Oslu povređeni su kada ih je učenik napao nožem i viljuškom koje je uzeo iz kantine. Učenik je uhapšen čim je policija reagovala na prijavu incidenta. Motivi napada još nisu poznati. Policija je… »

Dodik, Čović i Izetbegović uslaglasili delovanje na nivou BiH: Ovo su 10 principa za formiranje vlasti!

Kurir 19.03.2019
Lideri SNSD, HDZ i SDA Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović usaglasili su 10 principa za formiranje vlasti na nivou BiH, a prvi od njih je poštovanje i sprovođenje Opšteg okvirnog sporazum za mir i njegovih 11 aneksa uključujući i… »

Haradinaj negira umešanost Prištine u proteste

Mondo 19.03.2019
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj negirao je danas da se Priština meša u beogradske proteste. Foto: MONDO/Stefan Stojanović Haradinaj tvrdi da Priština nije u situaciji da ima bilo kakav uticaj na dešavanja u Beogradu, prenela je RTK 2. On je… »