Arhiva vesti 26.01.2017

Srbija primljena u Eurotransplant

Gde investirati 26.01.2017
Srbija je jednoglasno izabrana da postane članica “Eurotransplanta”, što će omogućiti da na evropsku listu budu stavljeni svi pacijenti kojima je hitno potreban organ. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao u sredu za RTS da ta odluka mnogo… »

Haradinaj: Dijalog samo ako Srbija prizna Kosovo

RTV 26.01.2017
KOLMAR - Priština pokazuje inferiornost i poniznost prema Beogradu, ocenio je predsednik opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, dodajući da se protivi nastavku dijaloga dve strane dok Srbija ne prizna Kosovo, javlja AFP. U… »

Zid prema Meksiku, ponovno uspostavljanje tajnih zatvora, “bezbedne zone” u Siriji…, prvi dani vlasti Donalda Trampa

Gde investirati 26.01.2017
Američki predsednik Donald Tramp potpisao je u sredu uredbe o izgradnji zida duž granice sa Meksikom i uskraćivanju federalnih sredstava američkim gradovima koji štite ilegalne imigrante, čime je brzo počeo da ispunjava kontroverzna obećanja data… »

Šarčević u Lisabonu: Razmena iskustava u oblasti zakonodavstva i naučnoj saradnji

Kurir 26.01.2017
LISABON - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je u Lisabonu sa ministrom obrazovanja Republike Portugal Tijagom Brandaom Rodrigešom. U središtu razgovora bila je razmena iskustava u oblastima zakonodavstva, rane… »

U velikoj akciji u Austriji uhapšeno 14 osumnjičenih ekstemista

Novi magazin 26.01.2017
Austrijske bezbednosne snage danas su u racijama u dva najveća grada u zemlji uhapsile 14 osoba osumnjičenih za povezanost sa organizacijom Islamska država, saopštilo je danas tužilaštvo u Gracu. Dugo planirana operacija sprovedena je u Beču i u… »

"Novo doba na vratima Evrope, a EU ide u pogrešnom smeru"

B92 26.01.2017
Brisel -- Evropska unija ide u pogrešnom smeru, ali postoji prilika da se taj blok reformiše i da "Evropa ponovo bude velika", rekao je premijer Mađarske Viktor Orban. Orban je rekao da je glavno pitanje do koje mere je Evropa spremna da se prilagodi… »

Muslin: Utakmica SAD značajna za srpski fudbal

Beta 26.01.2017
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da je predstojeća prijateljska utakmica protiv SAD u San Dijegu značajna za srpski fudbal i igrače iz domaćeg prvenstva. "Čeka nas značajna provera za ove mlade igrače, kojima… »

DW: Tri berlinska pogleda na Srbiju

Blic 26.01.2017
Kako Nemačka gleda na trzavice u regionu, rastuću autokratiju u Srbiji, evropsku perspektivu zemlje i odnose sa Rusijom? DW je pitao poslanike Torstena Fraja (CDU), Sevim Dagdelen (Levica) i Josipa Juratovića (SPD). Bregzit, ekonomska i izbeglička… »

021: Cilj sudskih presuda je da uguše medije koji se još uvek bave svojim poslom

Novi magazin 26.01.2017
Redakcija Radija 021 iz Novog Sada protestovala je danas zbog presuda protiv tog medija i ocenila da sudovi kao da sude s ciljem da "utihne ono malo preostalih lokalnih medija koji se još uvek bave svojim poslom, onih koji su opstali u ovom medijskom… »

Joksimović i Davenport o saradnji u realizaciji IPA projekata

Večernje novosti 26.01.2017
Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Maklom Devenportom o realizaciji aktuelnih IPA projekata. Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović… »