Arhiva vesti 26.01.2017

Lončar: Srbija u Evrotransplantu, veliki uspeh

Press 26.01.2017
Bord Evrotransplanta odlučio je da primi Srbiju u tu organizaciju, što znači da pacijenti koji čekaju transplantaciju mogu brže dobiti organ. Foto:B92.net Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao za RTS, javljajući se iz Nemačke, da ta odluka… »

Haradinaj "pali vatru": Priznajte Kosovo

Mondo 26.01.2017
Priština pokazuje inferiornost i poniznost prema Beogradu, ocenio je predsednik opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, dodajući da se protivi nastavku dijaloga dve strane dok Srbija ne prizna Kosovo, javlja AFP. Foto: AP Photo/Visar… »

Tramp naredio izgradnju zida na granici s Meksikom

Danas 25.01.2017
* Tramp je u međuvremenu obećao "veliku istragu o krađi glasova" * LAVROV: Moskva nema "nikakve iluzije" da loši odnosi sa SAD mogu brzo da se poboljšaju. Predsednik SAD Donald Tramp potpisao je naređenje o izgradnji zida na granici sa Meksikom. On… »

Reforma predškolskog: Deca će učiti da pišu

Mondo 26.01.2017
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević rekao je danas da će se predškolsko obrazovanje novim zakonskim rešenjima tretirati kao "rana pismenost", a ne kao "čuvanje dece u vrtićima". Foto: Guliver/Getty… »

Policijske akcije u Austriji: Uhapšeno 14 osoba, mogućih pripadnika id

Blic 26.01.2017
Četrnaest osoba uhapšeno je u Austriji i policija, koja vrši istragu protiv mogućih pripadnika Islamske države, obavila je pretrese u Beču i Gracu. "U sklopu istrage, koja je u toku, o osumnjičenim pripadnicima Islamske države planirana je… »

Orban: Novo doba kuca na vrata Evrope

Politika 26.01.2017
BRISEL – Evropska unija ide u pogrešnom smeru, ali postoji prilika da se taj blok reformiše i da „Evropa ponovo bude velika”, rekao je danas premijer Mađarske Viktor Orban, javlja agencija MTI. Orban je rekao da je glavno pitanje do koje mere je… »

Muslin: Utakmica važna za srpski fudbal

B92 26.01.2017
Selektor Srbije Slavoljub Muslin rekao je da je predstojeća prijateljska utakmica protiv SAD u San Dijegu značajna za srpski fudbal i igrače iz Superlige. Reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača iz domaće lige, otputovala je u SAD, gde će 29… »

Tri berlinska pogleda na Srbiju

Dojče vele 26.01.2017
Kako Nemačka gleda na trzavice u regionu, rastuću autokratiju u Srbiji, evropsku perspektivu zemlje i odnose sa Rusijom? DW je pitao poslanike Torstena Fraja (CDU), Sevim Dagdelen (Levica) i Josipa Juratovića (SPD). Bregzit, ekonomska i izbeglička… »

Brutalne kazne za 021

Radio 021 26.01.2017
Sudije Višeg suda u Beogradu kaznili su u poslednje dve presude Radio 021 iz Novog Sada sa čak 780.000 dinara. Za objavu fotografije ubice Darijana Musića, za koju je portal 021 dobio usmenu saglasnost dopisnice Kurira iz Novog Sada, mora se platiti… »

Srbija mora da ojača kapacitete za IPA programe

Beta 26.01.2017
Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport ocenili su danas da Srbija mora da ojača kapacitet za korišćenje sredstava iz pretpristupnih programa EU, ali da ima kapacitete… »