Arhiva vesti 26.01.2017

Ni Hrvati neće Bakirovu tužbu

Večernje novosti 26.01.2017
Izetbegović usamljen u nameri da obnovi proces za genocid protiv Srbije. Čović: Revizija bi dovela do potpunog kolapsa. OSIM srpskog člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića, protivnik revizije tužbe Sarajeva protiv Srbije za genocid je i hrvatski… »

Raskinuta privatizacija Radio-televizije Kragujevac

Večernje novosti 26.01.2017
Privatizacija Radio-televizije Kragujevac (RTK) raskinuta je jer kupac nije poštovao obaveze koje je prihvatio ugovorom. KRAGUJEVAC - Privatizacija Radio-televizije Kragujevac (RTK) raskinuta je jer kupac nije poštovao obaveze koje je prihvatio… »

Tači: Priština spremna da intezivira dijalog sa Beogradom

Dnevnik 26.01.2017
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je u nastavku dijaloga Beograda i Prištine, u utorak u Briselu, izražena spremnost obe strane da se sastanci na. visokom političkom niovu intenziviraju, te da je kosovska strana izrazila spremnost da tome… »

Partizan se i na pripremama suočio sa sudijskom nepravdom?

Sportske.net 26.01.2017
Crno-beli su danas ubedljivo pobedili, ali trener Marko Nikolić žali što trijumf nije bio i ubedljiviji, s obzirom da su njegovi fudbaleri postigli još dva gola. Kako smo i izvestili ranije danas, Partizan je u svojoj drugoj proveri na pripremama u… »

Izvučena poslednja tela iz hotela u Italiji, stradalo 29 osoba

Večernje novosti 26.01.2017
Italijanski spasioci izvukli su rano jutros poslednja tela iz ruševina hotela uništenog u lavini u kojem je stradalo 29 osoba, saopštile su vatrogasne službe. Italijanski spasioci izvukli su rano jutros poslednja tela iz ruševina hotela uništenog u… »

Tasovac ponovo na čelu Filharmonije

B92 26.01.2017
Bivši ministar kulture Ivan Tasovac vratio se na mesto direktora Beogradske filharmonije, nezvanično saznaje B92. Tasovac je vodio Filharmoniju u periodu od 2001. do septembra 2013. i jedan je od najzaslužnijih za njen povratak u fokus ne samo… »

Turizam umesto populizma i nacionalizma

Politika 26.01.2017
Jedino u sektoru turizma u regionu postoji puna saglasnost svih država i interes da se saradnja unapredi, rekao ministar trgovine Rasim Ljajić na regionalnoj konferenciji posvećenoj turizmu. Na Balkanu i u regionu osim populizma i nacionalizma ima i… »

Vesna Ilić Prelić ponovo predsednica Ustavnog suda

Politika 26.01.2017
Sudija Vesna Ilić Prelić izabrana je ponovo za predsednicu Ustavnog suda Srbije, saopšteno je juče iz tog suda. To je drugi predsednički mandat sudije Ilić Prelić, koja je tokom protekle tri godine bila predsednica Ustavnog suda. Predsednik ovog… »

Evro sutra 123,93 dinara

Novi magazin 26.01.2017
Dinar će u petak zadržati približno istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs biće 123,9315 dinara, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Evro je danas koštao 123,9234 dinara, a Narodna banka Srbije je intervenisala prodajom 15… »

Poginuo muškarac, vozač automobila pobegao sa mesta

Dnevnik 26.01.2017
Muškarac star oko 60 godina poginuo je danas kada ga je na Novom Beogradu udario automobil čiji je vozač pobegao sa mesta nesreće, rečeno je Tanjugu u MUP-u. Kako su naveli, muškarac koji je stradao još nije identifikovan. Nesreća se dogodila na… »