Arhiva vesti 26.01.2017

Tramp poručio: Srbi su divan narod, hoću da se sastanem sa Vučićem!

Kurir 26.01.2017
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp poručio je Srbima: Vi ste divan narod! Šef Bele kuće ovo je rekao tokom razgovora sa ambasadorom Srbije u SAD Đerđom Matkovićem, ekskluzivno otkriva KURIR... Američki predsednik SAD Donald… »

Oprez: I dalje žuto upozorenje u Kragujevcu!

iKragujevac 26.01.2017
I danas je, u Kragujevcu, na snazi žuto upozorenje za maglu, što može dovesti do problema u saobraćaju. Jutro maglovito i hladno, uz slab mraz. Tokom dana tmurno uz moguće provejavanje snega. Duvaće severni vetar slabog inteziteta. Minimalna… »

Tramp predlaže porez od 20 odsto za robu uvezenu iz Meksika

Politika 26.01.2017
VAŠINGTON – Predsednik SAD Donald Tramp želi da nametne novi porez od 20 odsto na robu uvozenu iz Meksika, kako bi finansirao zid na južnoj granici SAD, rekao je danas portparol Bele kuće Šon Spajser, prenosi Rojters. Nije navedeno kako bi… »

FOTO: Obeležen Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta

Moj Novi Sad 26.01.2017
Na Jevrejskom groblјu u Novom Sadu danas je obeležen Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta. Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, usvojenom 1. novembra 2005. godine, 27. januar proglašen je za Međunarodni dan sećanja na žrtve… »

Dupliran iznos novčane pomoći za vantelesnu oplodnju

Jugmedia 26.01.2017
Izdvajanje novca iz budžeta Vranja ,za proces vantelesne oplodnje ,uvećan je na 400.000 dinara, odluka je Gradskog veća na poslednjoj održanoj sednici. Pravilnik o finansiranju troškova vantelesne oplodnje za parove sa teritorije grada Vranja osim… »

Ministar poljoprivrede Srbije o PKB-u: Nećemo žuriti, sve opcije u igri

Gde investirati 26.01.2017
Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je danas da su sve opcije u igri kada je reč o Poljoprivrednoj korporaciji Beograd (PKB). Nedavno je država ponovo pokrenula proceduru za privatizaciju PKB-a. Prema javnom… »

Predsedniku Češke stara ljubav poslala cveće

Beta 26.01.2017
Predsednik Češke Miloš Zeman (72) ispričao je tokom obilaska zapadne Češke u banji Konstantinove laznje, da je tu 55 godina ranije, kao 17-godišnjak, bio u društvu sa svojom prvom ljubavi, koja ga je sada iznenadila buketom cveća koje mu je… »

Hoće li biti drugog čina u Hagu?

B92 26.01.2017
Još se nisu slegle tenzije u regionu zbog obeležavanja dana Republike Srpske a odnosi Beograda i Sarajeva ponovo su naišle na novu prepreku. Bošnjački predstavnici najavljuju da bi mogli zatražiti reviziju presude pred međunarodnim sudom pravde… »

Matijević zgradu Jugoeksporta preuređuje u hotel

Beta 26.01.2017
Vlasnik Mesne industrije "Matijević" potvrdio je danas da će 1. februara preuzeti kupljenu poslovnu zgradu nekadašnjeg "Jugoeksporta" na Trgu Republike, u centru Beograda, jer je isplatio celokupnu sumu od 7,3 miliona evra i overio ugovor.   Petar… »

Ministarka Mihajlović i Zukorlić o nelegalnoj gradnji

Večernje novosti 26.01.2017
Jedan od uslova za ozakonjenje nelegalnih objekata, među kojima je i zgrada Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, je rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, rečeno je na sastanku Zorane Mihajlović i Muamera Zukorlića. BEOGRAD - Jedan od uslova za… »