Arhiva vesti 26.01.2017

Tramp poručio: Srbi su divan narod, hoću da se sastanem sa Vučićem!

Kurir 26.01.2017
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp poručio je Srbima: Vi ste divan narod! Šef Bele kuće ovo je rekao tokom razgovora sa ambasadorom Srbije u SAD Đerđom Matkovićem, ekskluzivno otkriva KURIR... Američki predsednik SAD Donald… »

Oprez: I dalje žuto upozorenje u Kragujevcu!

iKragujevac 26.01.2017
I danas je, u Kragujevcu, na snazi žuto upozorenje za maglu, što može dovesti do problema u saobraćaju. Jutro maglovito i hladno, uz slab mraz. Tokom dana tmurno uz moguće provejavanje snega. Duvaće severni vetar slabog inteziteta. Minimalna… »

Tramp hoće da finansira zid porezom na uvoz iz Meksika

Radio 021 26.01.2017
Predsednik SAD Donald Tramp planira da finansira izgradnju zida na granici sa Meksikom uvodjenjem poreza od 20 odsto na proizvode uvezene iz te zemlje, rekao je danas portparol američkog predsednika. "Uvodjenjem tog poreza možemo da skupimo 10 milijardi… »

Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta obeležen na Jevrejskom groblju

Radio 021 26.01.2017
Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta obeležen je danas na Jevrejskom groblju. Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, usvojenom 1. novembra 2005. godine, 27. januar proglašen je za Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta… »

Duplirana sredstva za vantelesnu oplodnju

OK radio 26.01.2017
Gradsko veće je na sednici u četvrtak usvojilo novi pravilnik o finansiranju troškova vantelesne oplodnje za parove sa teritorije grada Vranja, saopštila je portparol veća, Zorica Jović. Pravilnik predviđa 400.000 dinara za finansiranje troškova… »

Nedimović o PKB-u: Sve opcije u igri

RTS 26.01.2017
Zainteresovani investitori za PKB do 17. februara treba da dostave pismo o zainteresovanosti sa predlogom modela privatizacije i okvirnim planom poslovanja. Nedavno je država ponovo pokrenula proceduru za privatizaciju PKB-a. Prema javnom pozivu… »

Predsedniku Češke stara ljubav poslala cveće

Beta 26.01.2017
Predsednik Češke Miloš Zeman (72) ispričao je tokom obilaska zapadne Češke u banji Konstantinove laznje, da je tu 55 godina ranije, kao 17-godišnjak, bio u društvu sa svojom prvom ljubavi, koja ga je sada iznenadila buketom cveća koje mu je… »

Srbi i Hrvati složni: Zajedno za izbacivanje stranaca iz Ustavnog suda!

Pravda 26.01.2017
U Banjaluci je održan sastanak delegacija SNSD-a i HDZ-a, koje su predvodili lideri stranaka, Milorad Dodik i Dragan Čović. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je nakon sastanka da su delagacije SNSD-a i HDZ-a razgovarale o Predlogu zakona… »

Matijević zgradu Jugoeksporta preuređuje u hotel

Beta 26.01.2017
Vlasnik Mesne industrije "Matijević" potvrdio je danas da će 1. februara preuzeti kupljenu poslovnu zgradu nekadašnjeg "Jugoeksporta" na Trgu Republike, u centru Beograda, jer je isplatio celokupnu sumu od 7,3 miliona evra i overio ugovor.   Petar… »

Mihajlović i Zukorlić: Rešavanje divlje gradnje...

B92 26.01.2017
Beograd -- Jedan od uslova za ozakonjenje nelegalnih objekata, među kojima je i zgrada Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, je rešavanje imovinsko-pravnih odnosa. To je rečeno je na sastanku ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović i… »