Arhiva vesti 26.01.2017

Tramp poručio: Srbi su divan narod, hoću da se sastanem sa Vučićem!

Kurir 26.01.2017
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp poručio je Srbima: Vi ste divan narod! Šef Bele kuće ovo je rekao tokom razgovora sa ambasadorom Srbije u SAD Đerđom Matkovićem, ekskluzivno otkriva KURIR... Američki predsednik SAD Donald… »

Vremenska prognoza za februar će odmah da vas zagreje

Noizz 26.01.2017
Po pravilu najhladniji mesec u godini ostaje za nama, pa ćemo u narednim danima konačno moći malo laganije da se obučemo - jer će temperature biti u plusu. U Srbiji će do ponedeljka, 30. januara biti hladno vreme i ledeni dani, u jutarnjim satima… »

Trampov novi porez, Meksiko plaća zid?

RTS 26.01.2017
Predsednik SAD Donald Tramp želi da nametne novi porez od 20 odsto na robu uvezenu iz Meksika, kako bi finansirao zid na južnoj granici SAD, rekao je portparol Bele kuće Šon Spajser, prenosi "Rojters". Nije navedeno kako bi taj porez funkcionisao, ali… »

Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta obeležen na Jevrejskom groblju

Radio 021 26.01.2017
Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta obeležen je danas na Jevrejskom groblju. Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, usvojenom 1. novembra 2005. godine, 27. januar proglašen je za Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta… »

Duplirana sredstva za vantelesnu oplodnju

OK radio 26.01.2017
Gradsko veće je na sednici u četvrtak usvojilo novi pravilnik o finansiranju troškova vantelesne oplodnje za parove sa teritorije grada Vranja, saopštila je portparol veća, Zorica Jović. Pravilnik predviđa 400.000 dinara za finansiranje troškova… »

Nedimović o PKB: Sve opcije u igri

RTV 26.01.2017
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je danas da su sve opcije u igri kada je reč o PKB-u i dodao da zainteresovani investitori do 17. februara treba da dostave pismo o zainteresovanosti sa predlogom… »

Dirljiva priča o staroj ljubavi predsednika Češke

B92 26.01.2017
Predsednik Češke Miloš Zeman (72) ispričao je tokom obilaska zapadne Češke u banji Konstantinove laznje da je tu 55 godina ranije, kao 17-godišnjak, bio sa svojom prvom ljubavlju, koja ga je sada iznenadila buketom cveća koje mu je poslala po… »

Hoće li biti drugog čina u Hagu?

B92 26.01.2017
Još se nisu slegle tenzije u regionu zbog obeležavanja dana Republike Srpske a odnosi Beograda i Sarajeva ponovo su naišle na novu prepreku. Bošnjački predstavnici najavljuju da bi mogli zatražiti reviziju presude pred međunarodnim sudom pravde… »

Matijević preuzima zgradu "Jugoeksporta" 1. februara

Blic 26.01.2017
Vlasnik Mesne industrije "Matijević" potvrdio je danas da će 1. februara preuzeti kupljenu poslovnu zgradu nekadašnjeg "Jugoeksporta" na Trgu Republike, u centru Beograda, jer je isplatio celokupnu sumu od 7,3 miliona evra i overio ugovor. Petar… »

Mihajlović i Zukorlić: Rešavanje divlje gradnje...

B92 26.01.2017
Beograd -- Jedan od uslova za ozakonjenje nelegalnih objekata, među kojima je i zgrada Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, je rešavanje imovinsko-pravnih odnosa. To je rečeno je na sastanku ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović i… »