Arhiva vesti 12.12.2017

DW: Evropska unija je miš koji je umislio da je lav

B92 12.12.2017
Evropska unija rado kritikuje bliskoistočnu politiku drugih zemalja, ali sama ne nudi nikakve predloge. To navodi analitičar Dojče velea Bernd Rigert i dodaje da je to definitivno suviše malo za zajednicu država koja finansira palestinsku autonomiju… »

U Srbiji izmeren i 21 stepen, ali stiže zima!

Mondo 12.12.2017
U Srbiji su danas, iako je sredina decembra i za 10 dana zvanično počinje zima, zabeležene prave prolećne temperatura. Meteorolozi kažu, za nekoliko dana stiže prava zima. Foto: Mondo/Stefan Stojanović U nekoliko gradova izmeren je i 21 stepen… »

Velike gužve širom prestonice, na ovim lokacijama je najkritičnije

Blic 12.12.2017
Velike gužve na gradskim ulicama obeležile su i ovo popodne, stoga ukoliko je moguće izbegavajte autoput, Autokomandu, Slaviju i ulice koje se ulivaju u kružni tok, mostove ali i Sajam i kružni tok kod GO Novi Beograd, savetuju iz Žutog taksija. -… »

Uzda se u pozitivan skor: Zoran Tošić priziva nastavak uspešnog niza protiv večitog rivala

Hot sport 12.12.2017
Jedan od najiskusnijih fudbala Partizana iza sebe ima veliki broj velikih utakmica i sigurno će biti jedna od glavnih uzdanica u predstojećem derbiju, ukoliko u njemu nastupi. Zoran Tošić do sada iza sebe ima četiri susreta sa Crvenom zvezdom, protiv… »

Šansa za štednju: Srbija je jedina zemlja u Evropi koja ima PDV na zlato, a sada će da ga ukine

Blic 12.12.2017
Krajem decembra očekuje se ukidanje PDV-a na kupovinu investicionog zlata, što će podstaći štednju građana u tom plemenitom metalu, koja je u svetu sve popularnija. Prema saznanjima “Blica”, pred parlamentom će se naći izmene i dopune zakona o… »

Najviše pritužbi sudu u Strazburu zbog radno-pravnih sporova

Radio 021 12.12.2017
Najveći broj predstavki koje iz Srbije stižu Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu odnose se na radno-pravne sporove, rečeno je na predstavljanju prvog Komentara Konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, na srpskom jeziku… »

FIAT na odmoru do 10. januara

Ritam grada Kg 12.12.2017
Radnici kompanije FIAT Krajsler automobili Srbija u Kragujevcu od danas su na odmoru koji će trajati do 10. januara naredne godine. Predsednik Samostalnog sindikata Zoran Marković potvrdio je da su radnici ove godine otišli na odmor nešto ranije… »

Plitvicama plivaju fekalije!

Alo 12.12.2017
Nakon višemesečnog upozorenja hrvatskih veterana i poslanik Život zida u Hrvatskom saboru Branimir Bunjac, upozorio je da postoji ozbiljna pretnja da Plitvička jezera postanu močvara s obzirom na to da su pod stalnim uticajem zagađenja. Zagrebački… »

Za poljoprivrednike 50 miliona evra iz IPARD-a u 2018.

Večernje novosti 11.12.2017
Poljoprivrednicima će naredne godine biti na raspolaganju oko 50 miliona evra iz IPARD programa EU, a prvi poziv za nabavku traktora i ostale mehanizacije biće objavljen 20. decembra, najavio ministar poljoprivrede. Poljoprivrednicima će naredne godine… »

UNICEF: Učiniti digitalni svet sigurnijim za decu

RTV 12.12.2017
BEOGRAD - Uprkos masivnom prisustvu dece u onlajn prostoru - jedan od tri korisnika interneta u svetu su deca - premalo je učinjeno da se zaštite od opasnosti koje ih vrebaju u digitalnom svetu i da im se poveća pristup bezbednim onlajn sadržajima… »