Arhiva vesti 12.12.2017

Bugari varali s bitkoinima, Srbi im pomagali

Večernje novosti 12.12.2017
Bugarska je na neobičan način otkrila da ima dovoljno bitkoina da isplati petinu svog duga. A šta Srbija ima s tim? Stotine hiljada bitkoina oduzeto je u akciji borbe protiv korupcije u Bugarskoj, prenose tamošnji mediji. Oduzeti bitkoini vredni su 3… »

Makron pre leta u Srbiji: Vučić razgovarao sa francuskim predsednikom

Telegraf 12.12.2017
Predsednik Vučić je u toku prepodneva bio gost na ručku, koji je u čast visokih zvanica priredio francuski predsednik Makron. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Parizu sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, sa kojim je… »

Diković u Libanu

Danas 11.12.2017
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković počero je danas posetu mirovnoj misiji UN u Libanu (UNIFIL), u kojoj je angažovan najbrojniji kontingent srpskih "plavih šlemova" - 177, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Diković je… »

Preminuo Tigran Kalebota, bubnjar benda "Psihomodo Pop"

Blic 12.12.2017
Juče je u 54. godini iznenada i prerano preminuo muzičar Tigran Kalebota – Tigi, bubnjar i jedan od osnivača grupe "Psihomodo Pop". Tigran je zajedno s Davorom Gobcem, Smiljanom Paradišom Šparkom, Nevenom Kepeskim i Brankom Banjeglavom 1982. godine… »

Drama na Ponikvama: Zbog čega je smenjen Saša Savić i da li direktor aerodorma „sme da ima svoj stav“?

Tango Six 12.12.2017
Saša Savić smenjen je sa mesta direktora užičkog aerodroma Ponikve, za šta u javnosti preovladava stav da se iza toga kriju interesi vladajuće koalicije u Užicu, koju predvodi Srpska napredna stranka, da na to mesto postavi svog čoveka, ali i… »

Ne spaljujte zastavu sa Davidovom zvezdom

Dojče vele 12.12.2017
Nemačka je otvorena i tolerantna zemlja. Ali, onaj ko hoće da živi u Nemačkoj, mora da se obaveže na naš konsenzus vrednosti. U to spada i borbaprotiv antisemitizma, smatra glavna urednica DW Ines Pol. Pravo na demonstracije u Nemačkoj uživa… »

Danas ističe rok: Evo šta će se desiti onima koji nisu izabrali upravnika zgrade

Blic 12.12.2017
Rok za registraciju stambenih zajednica i izbor upravnika ističe danas, zbog čega će komunalni inspektori svima koji nisu ispunili ovu obavezu pokucati na vrata u sledećih nekoliko nedelja sa novim krajnjim rokom. Iako svega 15 odsto zgrada u celoj… »

Intel planira da koristi kobalt u izradi CPU čipova

PC Press 12.12.2017
Upotreba kobalta (Co) od strane kompanije Intel, a za izradu 10nm generacije čipova, moglo bi da označi novo poglavlje, te na polju poluprovodnika kompaniji obezbedi prednost. Sa druge strane, kompanija GlobalFoundries planira da u 7nm procesu nastavi… »

EXIT: Navali narode! A, navalili ste već.. (video)

Mondo 12.12.2017
Prve ulaznice za 18. po redu EXIT festival stigle su danas tačno u podne na blagajne širom Srbije, ali i u više od 20 zemalja u kojima se prodaju direktno! 17.000 karata već razgrabljeno! Istovremeno su bile dostupne i u najudaljenijim delovima sveta… »

Umro američki vojnik koji je pijan dezertirao u Severnu Koreju

Vesti online 12.12.2017
Američki vojnik koji je pre više od pola veka dezertirao u Severnu Koreju i tamo ostao skoro 40 godina umro je u Japanu u 77. godini. Jedna od najneobičnijih hladnoratovskih drama započela je 1965. kada je Čarls Robert Dženkins, tada 24-godišnji… »