Arhiva vesti 12.12.2017

Tači ponovo optužuje EU: Kako Evropa može da se usaglasi oko Rusije ili Sirije, a ne može oko malog Kosova

Blic 12.12.2017
Kosovski predsednik Hašim Tači ponovo optužuje Evropsku uniju za nedostatak jedinstvene politike prema Prištini, preneo je francuski magazin Politik enternasional. - Mislim da bi EU trebalo da zuzme jedinstveni politički stav prema Kosovu. Kako… »

U Iranu zemljotres magnitude 6,2, nema izveštaja o žrtvama

Novi magazin 12.12.2017
Zemljotres magnitude 6,2 pogodio je danas područje Kerman, na jugoistoku Irana, saopštio je iranski seizmološki centar. Potres se dogodio u 12.13 po lokalnom vremenom na području gde je 1. decembra bio zemljotres maginutde šest i u kojem nije bilo… »

Top50: Da li je RTS i dalje najbolji servis za vesti i informacije?

PC Press 12.12.2017
Za godinu dana na Internetu može dosta toga da se promeni, a PC Press te promene beleži kroz godišnju dodelu Top 50 nagrada za najbolje online stvari. U susret predstojećoj dodeli nagrada za 2017. godinu, ne bi bilo loše da se podsetimo ko su bili… »

Uvodimo digitalizaciju, ali još nije prošlo vreme 'Mice ubice' sa šaltera

Nova ekonomija 12.12.2017
Digitalizacija nam omogućava da stvorimo uslužnu javnu upravu okrenutu potrebama građana i privrede, izjavio je Bojan Stević. Stević, koji je državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, je, ipak, rekao da još nije sasvim… »

Vetar srušio minaret na džamiji

Alo 12.12.2017
Jak vetar u Tešnju, u Zeničko-dobojskom kantonu BiH, srušio je minaret džamije u tom mestu, pritom niko nije povređen, ali je pričinjena materijalna šteta na tom verskom objektu i nekoliko obližnjih. Kantonalni MUP je potvrdio da je minaret… »

Podrška DF-u iz Rusije: Zna se ko u svetu organizuje državne udare

Sputnik 12.12.2017
Delegacija ruske partije Rodina, čiji je osnivač potpredsjednik Vlade Rusije Dmitri Rogozin, stigla je u Podgoricu kako bi pružila podršku Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, liderima Demokratskog fronta, povodom sudskog procesa za takozvani… »

Užas: Profesorka se polila benzinom i zapalila

BK TV 12.12.2017
Profesorka L.M.B. (39) polila se benzinom, a zatim zapalila pored vikendice koja je u vlasništvu njenog oca u selu Cagarići nedaleko od Goražda. Kako je u izjavi ona se polila benzinom a potom i spalila pred vikendicom svog oca u Cagarićima. Horor na… »

Hag: Frenki pušten na privremenu slobodu

Mondo 12.12.2017
Međunarodni sud u Hagu pustio je na privremenu slobodu bivšeg operativca Službe državne bezbednosti Srbije Franka Simatovića-Frenkija. Foto: youtube/screenshot Jovica Stanišić i Franko Simatović Njemu se sudi po optužnici za ratne zločine u… »

Gremio je u finalu, čeka se Real?

Mondo 12.12.2017
Gremio je u polufinalu FIFA Klupskog svetskog prvenstva nakon produžetaka savladao pobednika Pačuku, a čini se kao da već znamo ko će im biti rival... Luan, Lukas Barios, Ramiro i društvo iz Gremia će u finalu FIFA Klupskog svetskog prvenstva… »

Dodik: Ogromno nepoverenje Srba prema Sudu i Tužilaštvu BiH

Blic 12.12.2017
Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je da je nepoverenje Srba prema Sudu i Tužilaštvu BiH ogromno jer su to veštačke institucije napravljene da bi sudile Srpskoj i Srbima. Komentarišući najavu da bi Tužilaštvo BiH moglo da zatraži… »