Arhiva vesti 12.12.2017

Milijardu 5G pretplatnika do 2023. godine

PC Press 12.12.2017
Peta generacija mobilne mreže, 5G, ima za cilj da obezbedi bržu brzinu prenosa podataka i veći propusni opseg za sve veće nivoe web prometa, a do 2023. godine u svetu će postojati milijardu korisnika 5G tehnologije kroz napredne servise mobilnog… »

Kitarović: Neću oduzimati odličja osuđenim generalima

Danas 12.12.2017
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, upitana o inicijativi iz hrvatske opozicije o oduzimanju odlikovanja osuđenim generalima, rekla je da ih ona neće oduzimati, jer su "ti ljudi dobili odličja za obranu od velikosrpske agresije". Upitana… »

Srbin blokirao saobraćaj u Parizu da bi se pozdravio s Vučićem

RTS 12.12.2017
Srbin iz Bora, vozač kamiona, blokirao je danas nakratko saobraćaj na pariskom trgu Madlen, kako bi se pozdravio sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. „Naš čovek“ je, naime, ugledao Vučića u trenutku kada je srpski predsednik davao… »

Nikolić i Li o RTB Bor i kineskim ulaganjima

Blic 12.12.2017
Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa kineskim ambasadorom u Srbiji Li Mančangom o RTB Bor i prestojećim dolascima kineskih kompanija zainteresovanih za… »

„Istorijska šansa za problem Kosova“

Dojče vele 12.12.2017
Da bi se rešio sukob između Srbije i Kosova u razgovorima ne bi trebalo da bude tabu-tema, kaže za DW Volfgang Petrič. Istovremeno, Brisel bi trebalo da odnos prema Zapadnom Balkanu postavi kao jedan od prioriteta EU. DW: Gospodine Petriču, kažete… »

Napad razbesneo Trampa, definitivno menja politiku

B92 12.12.2017
Vašington -- Nakon napada ručno izrađenom bombom u Njujorku, američki predsednik poručio da je potrebna hitna imigraciona reforma. Podsetimo, u ponedeljak je, u podzemnom tunelu za putnike koji spaja više gradskih linija došlo do eksplozije… »

Bez kondoma tokom dana: Indija zabranila reklamiranje kontracepcije!

Kurir 12.12.2017
Ministarstvo za informisanje i difuziju naložilo je grupi od 900 televizijskih kanala da ne puštaju reklame za prezervative od 6.00 do 22.00, jer će u protivnom biti kažnjeni. "Naloženo je svim televizijskim stanicama da ne emituju reklame za… »

Nesvakidašnje mirna noć iza beograđana: Mladići lakše povređeni u nezgodi na Obrenovačkom drumu

Kurir 12.12.2017
Noć u Beogradu protekla je mirno, a jutros je došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su lake povrede zadobila dva muškarca, rekla je jutros portparolka Hitne pomoći Nada Macura. Nezgoda se dogodila na novom Obrenovačkom drumu kod nadvožnjaka u… »

Nije u pitanju bomba: Evo zašto je Delta siti večeras evakuisan (foto)

Srbija danas 12.12.2017
Otkriveno. Tržni centar "Delta siti" evakuisan je danas oko 17 časova zbog dojave o postavljenoj bombi, ali je nakon detaljnog pregleda kontardiverzionih ekipa utvrđeno da je ona bila lažna i da nema opasnosti po posetioce. Dijana Hrubik, portparol… »

Fjuri dobio dozvolu da se vrati u ring

Novi magazin 12.12.2017
Bivši svetski bokserski šampion u teškoj kategoriji Tajson Fjuri dobio je dozvolu da nastavi profesionalnu karijeru, nakon što je prihvatio dvogodišnju suspenziju zbog upotrebe nedozvoljenih stimulativnih sredstava, preneo je večeras Bi-Bi-Si. Fjuri… »