Arhiva vesti 12.12.2017

DS: Dva kandidata za odbornike odustali zbog pritisaka i ucena vlasti

Novi magazin 12.12.2017
Opštinski odbor Demokratske stranke (DS) u Pećincima saopštio je danas da su pritisci i ucene kojima su izloženi članovi te stranke pred lokalne izbore 24. decembra, dostigli takav nivo da su dvojica predstavnika DS tražili da budu uklonjeni sa… »

Službe bezbednosti upozoravaju: I u Srbiju stigao novi virus "Spajder", zaključava datoteke i "otima" vam kompjuter

Blic 12.12.2017
Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić upozorila je danas na sve češće i masovnije sajber napade, te poručila da to nalaže dodatno jačanje kapaciteta u oblasti digitalne bezbednosti. Matić je to… »

AMSS: Voziti oprezno zbog jake košave

Radio 021 12.12.2017
Auto-moto savez Srbije upozorava jutros vozače na pojačan vetar u košavskom području, sa jačim bočnim udarima koji mogu biti opasni ukoliko vožnja nije prilagođena, a brzina smanjena. Posebna opreznost u vožnji savetuje se preko planinskih… »

Danas nastavak suđenja Miškoviću u Specijalnom sudu

Novi magazin 12.12.2017
U Specijalnom sudu u Beogradu za danas, utorak 12. decembar, zakazan je nastavak suđenja vlasniku kompanije "Delta holding" Miroslavu Miškoviću, optuženom za pomaganje pri utaji poreza. Na ponovljenom suđenju koje je počelo juče, tužilaštvo je… »

"Izgubićemo trku sa Turcima i Albancima"

B92 12.12.2017
Beograd -- Kosovo i Metohija su veliki potencijal za srpska preduzeća, ali trenutno privrednici imaju velike probleme posebno prilikom izvoza hrane. Kako navode, problem su neusaglašeni sertifikati, dozvole za izvoz lekova, prodaju akcizne robe, ocenili… »

"Zbog pogrešnog tvita mnogi su pročitali budžet"

Vesti online 12.12.2017
"Dobro je da se Srbija pridružuje EU, ali je EU od nekoga ko pomaže razvoj demokratije počela da deluje tako da osnažuje susprotne tendencije, tapše po ramenu autoritarne vladare koji suzbijaju demokratske procese, prave od izbora farsu", rekao je… »

Prodaja preko društvenih mreža pod lupom inspektora

Kamatica 12.12.2017
Osim tradicionalne realne sive ekonomije, u zamahu je i ona u sivoj zoni trgovine koja se obavlja preko društvenih mreža i to naročito akcizne robe. Država se ozbiljno priprema da se uhvati u koštac i sa ovom virtualnom pošasti za koje priprema… »

Ukić i Vilijams-Gos izjednačeni, ali...

Mondo 12.12.2017
Košarkaš Cedevite Roko Leni Ukić proglašen je za najkorisnijeg igrača 11. kola ABA lige, objavljeno je danas na sajtu regionalnog takmičenja. Cedevita je u 11. kolu pobedila Partizan u Beogradu sa 92:82, a Roko Leni Ukić je bio jedan od… »

AmCham: Srpska klima povoljnija za investitore, potrebne dalje reforme

Glas Amerike 12.12.2017
Srbiju očekuje otvaranje dva nova poglavlja u ponedeljak, raspravlja se o budžetu za sledeću godinu, a invesitori ocenjuju sve ove pomake kao pozitivne i kažu, prema istraživanju Američke privredne komore u Srbiji (AmCham), da je Srbija bolja za… »

U Srbiji sutra naoblačenje, mestimično sa slabom kišom i padom temperature

Novi magazin 12.12.2017
U Srbiji će sutra doći do naoblačenja, mestimično sa slabom kišom i padom temperature, koje će ujutru najpre zahvatiti severne, tokom prepodneva zapadne, a posle podne i na ostale predele Srbije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Na… »