Arhiva vesti 12.12.2017

SAD: Ne primjećujemo povlačenje Rusa iz Sirije

Al Jazeera 12.12.2017
Iz Pentagona je poručeno da nakon objave o ruskom povlačenju nije bilo značajnog smanjenja broja vojnika. Sjedinjene Američke Države u utorak su priopćile da nisu zapazile nikakvo znatno povlačenje ruskih borbenih trupa iz Sirije unatoč tomu što… »

Spartak "potvrđuje" treće mesto: Motivisani smo

Mondo 12.12.2017
"Plavi golubovi" su Vojvodini u prvom delu sezone naneli jedan od najtežih poraza u 21. veku, a trener Aleksandar Veselinović je pred meč kazao da je njegov tim "maksimalno motivisan da zabeleži tri boda". Foto: MN Press "Leteli" su "plavi golubovi"… »

Italija proglasila vanredno stanje zbog gasa

B92 12.12.2017
Italija je proglasila vanredno stanje u sektoru snadbijevanja gasom nakon što je eksplozija na čvorištu u Austiji uzrokovala poremećaj u isporuci ovog energenta. Vlada Italije je saopštila da će nedostajuće količine nadoknaditi iz rezervi… »

Dragan Šutanovac vratio nagradu "Najevropljanin"

SEEbiz 12.12.2017
BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac vratio je nagradu "Najevropljanin" koju je dobio u 2010. godini za uspešno sprovedenu reformu Vojske Srbije, saopštila je danas DS. Kako se dodaje, Šutanovac je naveo da ne želi da… »

Ako "fića" krene u Rusiju, po čijim će pravilima?

B92 12.12.2017
Srbija treba da se priprema za vreme kada će prestati primena sporazuma o slobodnoj trgovini koje ima sa zemljama regiona ali i Rusijom, Belorusijom.. Sporazumi o slobodnoj trgovini koje primenjuje Srbija prestaće da važe kada pregovori sa EU o… »

Amnesti teško optužuje! EU je saučesnik u zlostavljanju migranata u Libiji

Pravda 12.12.2017
Zemlje članice Evropske unije su saučesnice u zlostavljanju migranata u Libiji, navodi organizacija za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešenel" u poslednjem izveštaju. U najnovijem izveštaju ova organizacija optužuje EU da zatvara oči pred… »

Troje osumnjičenih za zloupotrebe u Vojnoj bolnici u Nišu

Politika 12.12.2017
Vojna policija Generalštaba Vojske Srbije, u saradnji sa Vojnobezbednosnom agencijom Ministarstva odbrane Republike Srbije, Osnovnim javnim tužilaštvom i Zdravstvenom inspekcijom u Nišu, nakon višemesečnog angažovanja, 12. decembra 2017. godine… »

Bečki Standard o komemoraciji Slobodanu Praljku: Kao da je reč o humanisti, a ne zločincu

Večernje novosti 12.12.2017
„Standard“ podseća se da je Haški tribunal Praljka zbog ratnih zločina osudio na 20 godina zatvora, zbog čega je on u sudnici izvršio samoubistvo. Komemoraciji Slobodanu Praljku, koji je popio otrov prilikom izricanja presude u Haškom tribunalu… »

Brnabić: Više od tri miliona Srba nema validnu adresu

Večernje novosti 12.12.2017
Premijerka kaže da se radi na registru adresnih podataka,a Loznici je kao pilot opštini dato pet miliona dinara da završi štampanje svih tabli ulica i brojeva kuća. Više od tri miliona građana u Srbiji nemaju validnu adresu, žive u ulicama koje su… »

Ma, Kakvi stomačni problemi: Evo zašto je besni Mihajlović poslao Ljajića na tribine umesto na teren

Blic sport 12.12.2017
I bez Adema Ljajića fudbaleri Torina, čiji je trener Siniša Mihajlović, uspeli su da naprave prvenstveni podvig u Rimu pobedivši Lacio (1:3), a prvobitnu informaciju da je naš reprezentativac odsustvao zbog "stomačnih problema" demantovao je lično… »