Arhiva vesti 06.06.2018

Merkel: Nema više ograničenja za deportaciju Avganistanaca

Politika 06.06.2018
BERLIN – Nemačka vlada ne vidi više razlog da se uzdržava od deportovanja ljudi za Avganistan iz bezbednosnih razloga, izjavila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel. „S naše tacke gledišta, ograničenja ne postoje”, rekla je Merkel… »

Mega angažovala bivšeg plejmejkera Partizana

Sportske.net 06.06.2018
Košarkaši klub Mega Bemax angažovao je u sredu iskusnog plejmejkera koji je u sezoni 2016/17 nastupao za Partizan. Prvo pojačanje Mega Bemaxa za sezonu 2018/19 biće Branislav Ratkovića koji je pre više od deset godina već nosio dres ovog kluba… »

Kao u video-igri: Jurnjava za oklopnim vozilom na autoputu

N1 Info 06.06.2018
Oklopno vozilo koje jure policijski automobili uz sirene bila je slika na američkom autoputu, nalik na video-igru. Vojni oklopni transporter, koji je ukrao vojnik, kršio je redom sva pravila o saobraćaju, te i dopuptenu maksimalnu brzinu od 65… »

Nešto se valja: Hoće li evropske države ukrstiti koplja — zbog Kosova

Pravda 06.06.2018
Direktno uključivanje pojedinih članica EU, kao što je Španija, u dijalog Beograda i Prištine mogao bi da utiče na pregovore utoliko da se srpski glas jače čuje. Ali tu su i interesi Nemačke i Francuske... Pojedine članice EU zatražile su… »

Ministarka pravde Srbije u Njujorku s Bramercom pred sednicu Saveta bezbednosti UN

Večernje novosti 05.06.2018
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović razgovarala je danas u Njujorku sa Seržom Bramercom, glavnim tužiocem Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (MIKT) - naslednikom Tribunala u Hagu. Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović… »

Zvanično: Murinjo već potrošio 80.000.000, stigao i Valensijin naslednik (video)

Mozzart sport 06.06.2018
Diogo Dalot potpisao. Život piše romane, a jedan baš lep upravo čita Diogo Dalot. Mladi desni bek Porta je tek u februaru debitovao za prvi tim Zmajeva, već danas je pod ugovorom sa Mančester junajtedom. Pred 19-godišnjim desnim bekom ugovor na pet… »

USAID i Vranje poklonili smećar komradu

OK radio 06.06.2018
Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) kroz projekat „Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za reagovanje na migrantsku krizu” i grad Vranje donirali su JKP „Komrad” kamion za odnošenje smeća. Realizaciju projekata pomogli su UNDP… »

Putin: Sankcije neće obuzdati razvoj Rusije

Politika 06.06.2018
MOSKVA – Sankcije neće moći da „obuzdaju” razvoj Rusije niti da je liše njenog suvereniteta, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin i poručio da će Rusija ili biti suverena zemlja ili je neće ni biti. „Ne iznenađuje nas postojanje nekih… »

OLAF sumnjiči Grčku i Mađarsku za veliku prevaru sa kineskom robom

RTV 06.06.2018
BRISEL - Evropska služba za suzbijanje prevara (OLAF) sumnja da su Grčka i Mađarska u središtu višemilionske prevare, koja se odnosi na uvoz kineske odeće i obuće, potcenjene vrednosti, posredstvom infrastrukture novog kineskog "Puta svile"… »

Prvi put u Srbiji: Uniqa uvodi viber broj za prijavu štete

Blic 06.06.2018
Korisnici UNIQA putnog osiguranja od danas će, u slučaju iznenadne bolesti ili nezgode u inostranstvu na raspolaganju imati i poseban Viber broj, preko koga će iz bilo kog dela sveta moći da pozovu Centar za pomoć. Aktiviranjem nove usluge, UNIQA je… »