Arhiva vesti 06.06.2018

Kina upozorava SAD: Ne izazivajte nevolje

Vesti online 06.06.2018
Portparolla kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing upozorila je danas Sjedinjene Američke Države da "ne propagiraju militarizaciju i izazivaju nevolju", nakon što su dva američka bombardera Boing B-52 proletala u blizini kineskog spruda u… »

Čeka nas pakao: Zapadnom Balkanu preti alarmantan porast temperature i to u bliskoj budućnosti

Kurir 06.06.2018
Na čitavoj teritoriji Zapadnog Balkana će u skoroj budućnosti doći do porasta temperature za 1,2 stepena Celzijusa, koja će neminovno nastaviti da raste za 1,7 do 4,0 stepeni, rezultati su jedne studije o posledicama klimatskih promena u ovom… »

Ambasador SAD: Uznemirujući broj incidenata prema Srbima na Kosovu

Slobodna Evropa 06.06.2018
Američki ambasador na Kosovu Greg Delavi (Greg Delawie) izrazio je zabrinutost zbog uznemirujućeg broja incidenata prema pojedincima iz srpske zajednice na Kosovu, dodajući da su oni u potpunosti neprihvatljivi. U izjavi za Radio Slobodna Evropa (RSE)… »

Carinsko ujedinjenje Prištine i Tirane

RTS 06.06.2018
Sa 67 glasova "za", jednim uzdržanim i jednim "protiv", kosovski parlament usvojio je Sporazum o carinskom ujedinjenju Prištine i Tirane, preneo je portal "Juropijan Vestern Balkans". Posle debate održane u ponedeljak, poslanici su potvrdili sporazum… »

Svet je sve opasniji, Srbija u "zlatnoj sredini"

RTV 06.06.2018
BERLIN - Planeta zemlja je u poslednjih godinu dana postala nesigurnije mesto za život, pokazao je najnoviji Globalni indeks mira, po kojem većina država nazaduje, a Srbija se drži u "zlatnoj sredini", piše Dojče vele. Globalni indeks mira objavio… »

Sputnjik: Srbija ove godine u sedam vežbi sa ruskom vojskom

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Vojska Srbije ove godine učestvovaće u sedam vežbi sa pripadnicima Vojske Ruske Federacije, a po prvi put srpski vojnici tokom jeseni boraviće na vežbama koje organizuje Organizacija dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB). Saradnja će… »

Hotsport saznaje: Afrikanac umesto Afrikanca, Tavambina zamena sutra na lekarskim pregledima u Beogradu – ubojiti napadač…

Hot sport 06.06.2018
Partizan će sutra potpisati drugo pojačanje ovog prelaznog roka. Ponovo je reč o napadaču, kao i pre nekoliko dana kada je Nemanja Nikolić zadužio ‘devetku’ u Humskoj. Sve je dogovoreno, Rikardo Gomeš sutra stiže u prestonicu Srbije! Fudbaler… »

Radonjić: Mogu da budem "džoker"; Živković: Jedva čekam da počne

B92 06.06.2018
Fudbaleri Srbije nisu oduševili u prvoj proveri za Svetsko prvenstvo, ali je meč sa Čileom izuzetno mnogo značio budućnosti našeg fudbala. Na terenu Merkur Arene u Gracu ogromnu šansu dobili su najmlađi članovi ove selekcije, igrači od kojih se… »

Građani mogu da glasaju za projekte

Jug press 06.06.2018
VRANJE Zahvaljujući Vranjancima koji su učestvovali u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, lokalna samouprava je dobila 23.000 evra. Kako će ovaj novac biti utrošen o tome će odlučiti punoletni građani Vranja. Gradonačelnik dr Slobodan… »

Tompson pravosnažno oslobođen za "Bojnu Čavoglave"

Večernje novosti 06.06.2018
Pošto se policija nije žalila na oslobađajuću presudu Prekršajnog suda u Slunju, pevač je pravosnažno oslobođen krivice da je izvođenjem pesme "Bojna Čavoglave" s pozdravom "Za dom spremni" podsticao na nacionalnu ili versku mržnju. KARLOVAC -… »