Arhiva vesti 06.06.2018

Kina upozorava SAD: Ne izazivajte nevolje

Al Jazeera 06.06.2018
Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova kaže da će Kina preduzeti sve neophodne mjere kako bi odbranila svoj suverenitet. Glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying upozorila je u srijedu Sjedinjene Američke Države da… »

Čeka nas pakao: Zapadnom Balkanu preti alarmantan porast temperature i to u bliskoj budućnosti

Kurir 06.06.2018
Na čitavoj teritoriji Zapadnog Balkana će u skoroj budućnosti doći do porasta temperature za 1,2 stepena Celzijusa, koja će neminovno nastaviti da raste za 1,7 do 4,0 stepeni, rezultati su jedne studije o posledicama klimatskih promena u ovom… »

Ambasador SAD: Uznemirujući broj incidenata protiv Srba

N1 Info 06.06.2018
Američki ambasador na Kosovu Greg Delavi izrazio je zabrinutost zbog uznemirujućeg broja incidenata protiv pripadnika srpske zajednice na Kosovu, rekavši da su oni neprihvatljivi. Delavi je za Radio Slobodna Evropa (RSE) kazao da je o tome bilo reči i… »

Priština: Usvojen sporazum o objedinjavanju carine s Tiranom; Srpska lista traži hitan sastanak sa Vučićem

Večernje novosti 06.06.2018
Parlament tzv. Kosova usvojio je sporazum o objedinjavanju carina Prištine i Tirane, javlja portal "Juropijan Vestern Balkans" Parlament tzv. Kosova usvojio je sporazum o objedinjavanju carina Prištine i Tirane, javlja portal "Juropijan Vestern… »

Svet je sve opasnije mesto: Ova država je najsigurnija, a pogledajte gde je Srbija

Blic 06.06.2018
Planeta zemlja je u poslednjih godinu dana postala nesigurnije mesto za život, pokazao je najnoviji Globalni indeks mira, po kojem većina država nazaduje, a Srbija se drži u "zlatnoj sredini", piše Dojče vele. Globalni index mira objavio je Institut… »

Sputnjik: Srbija ove godine u sedam vežbi sa ruskom vojskom

Dnevnik 06.06.2018
BEOGRAD: Vojska Srbije ove godine učestvovaće u sedam vežbi sa pripadnicima Vojske Ruske Federacije, a po prvi put srpski vojnici tokom jeseni boraviće na vežbama koje organizuje Organizacija dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB). Saradnja će… »

Partizan dovodi napadača iz Nacionala, plata 240.000 evra

B92 06.06.2018
Rikardo Gomeš, reprezentativac Zelenortskih ostrva, novo je pojačanje fudbalskog kluba Partizan. Gomeš bi u četvrtak trebalo da stigne u prestonicu Srbije i potpiše ugovor po kojem će primati 240.000 evra godišnje. Gomeš je u nedavno završenoj… »

Radonjić: Mogu da budem "džoker"; Živković: Jedva čekam da počne

B92 06.06.2018
Fudbaleri Srbije nisu oduševili u prvoj proveri za Svetsko prvenstvo, ali je meč sa Čileom izuzetno mnogo značio budućnosti našeg fudbala. Na terenu Merkur Arene u Gracu ogromnu šansu dobili su najmlađi članovi ove selekcije, igrači od kojih se… »

Vranjanci glasaju za projekat koji će biti finansiran sredstvima dobijenim u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“

Jugmedia 06.06.2018
Zahvaljujući građanima koji su učestvovali u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ i poslali najviše fiskalnih računa, Vranje je od države dobilo sredstva u iznosu od 23 hiljade evra, koja su namenjena za obnovu škola, vrtića i bolnica… »

Policija se nije žalila, Tompson oslobođen

Radio 021 06.06.2018
Marko Perković Tompson pravosnažno je oslobođen krivice za podsticanje nacionalne ili verske mržnje. Takvu odluku je doneo Prekršajni sud u Slunju, pošto se policija nije žalila na prethodnu oslobađajuću presudu. Na pitanje Hine postavljeno pre… »