Arhiva vesti 06.06.2018

Srpski vojnici na međunarodnoj vežbi SOFEX – Salamis Storm 18

RTV 06.06.2018
NEO PERAMOS - Ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, prisustvovao je danas u Grčkoj „Multinacionalnoj vežbi SOFEKS“, U ovoj multinacionalnoj vežbi učestvovali su pripadnici specijalnih snaga Vojske Srbije, zajedno sa kolegama iz zemalja u… »

Zašto su strani dronovi nadletali Srbiju?

Dnevnik 06.06.2018
Pojava navedenih letelica može se dovesti u vezu sa ilegalnim aktivnostima, prebacivanjem migranata od strane organizovanih kriminalnih grupa preko državne granice, švercom roba, narkotika, akcijama drvoseča i drugih koji se bave nelegalnim radnjama… »

"Novosti" otkrivaju: Čak 100 doktorata na proveri

Večernje novosti 06.06.2018
Na kojih je devet univerziteta komisija za akreditaciju osporila doktorske diplome. Zvanja stečena u vreme kada 22 fakulteta nisu imala dozvolu za izvođenje magistarskih studija. DEVET privatnih univerziteta sa ukupno 22 fakulteta izdavalo je… »

Gradski odbor SNS odlučio da Vesića predloži za zamenika gradonačelnika Beograda

Novi magazin 06.06.2018
Beogradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) odlučio je danas jednoglasno da za zamenika gradonačelnika Beograda predloži dosadašnjeg gradskog menadžera Gorana Vesića. U saopštenju naprednjaka navodi se da će za članove Gradskog veća… »

Mračna prošlost ostrva Sentosa, mesto susreta Trampa i Kima

Dnevnik 06.06.2018
SINGAPUR: Ostrvo Sentosa, mesto istorijskog susreta američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong-una, danas je popularna turistička destinacija u Jugoistočnoj Aziji sa poznatim terenima za golf i peščanim plažama. Ostrvo… »

Saobraćaj na magistrali kod prijepolja normalizovan: Malinari jutros u malinjacima, očekuju pregovore

Kurir 06.06.2018
PRIJEPOLJE - Posle četiri dana blokade magistralnog puta koji kroz Prijepolje vodi ka Crnoj Gori, odnosno ka centalnoj Srbiji, saobraćaj se jutros na putnom pravcu kroz Prijepolje odvija normalno, a malinari su od jutros u malinjacima jer je berba… »

Advokat: Zdravko Mamić u bijegu, na potezu BiH

Al Jazeera 06.06.2018
Kad okrivljenika nema na proglašenju presude, objašnjava Branko Šerić, a kazna je pet godina i veća, može se smatrati da je u bijegu. Bivši čelnik i sadašnji savjetnik zagrebačkog Nogometnog kluba Dinamo Zdravko Mamić, nakon presude na… »

Evro sutra 118,12 dinara

Beta 06.06.2018
Dinar će u četvrtak zadržati približno istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs biće 118,1232 dinar za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Evro je danas koštao 118,1298 dinar, a NBS je kupila 15 miliona evra da bi… »

Wall Street: Dow Jones i S&P gotovo nepromenjeni

Kamatica 06.06.2018
Na Wall Streetu su u utorak Dow Jones i S&P 500 indeks ostakli gotovo nepromenjeni, dok je Nasdaq indeks, zahvaljujući daljem jačanju tehnološkog sektora, dostigao novi rekordni nivo. Dow Jones oslabio je 13 bodova ili 0,06 %, na 24.799 bodova, dok je… »

"Kim na kolenima molio da se samit održi"

Vesti online 06.06.2018
Pravni savetnik Donalda Trampa Rudi Đulijani izjavio je da je odluka Trampa da otkaže samit SAD i Severne Koreje, "bacila na kolena" Kim Džong Una. Kako je rekao, Kim Džong Un je preklinjao da se sastanak ponovo zakaže. Đulijani je, na poslovnoj… »