Arhiva vesti 06.06.2018

Odlaganje dijaloga odgovara i Beogradu i Prištini

Glas Amerike 06.06.2018
Šef delegacije Kosova u tehničkom dijalogu sa Srbijom Avni Arifi odbio je poziv Evropske unije za učešće na sastanku u četvrtak i petak u Briselu o Zajednici srpskih opština. Iz Beograda poručuju da je odbijanje dijaloga od strane Prištine opasno… »

"Rešavali svoje kredite u CHF na čudne načine, a građane..."

B92 06.06.2018
NBS je još pre nekoliko godina uputila preporuku bankama kako da se građanima olakša otplata kredita u švajcarskim francima, kaže guverner Jorgovanka Tabaković. Odgovarajući na kritike šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića da jedino… »

Šabić: Aplikacija 'izabrani lekar' na proveri

Slobodna Evropa 06.06.2018
Poverenik za zaštitu informacija od javnog značaja Srbije Rodoljub Šabić hitno je otvorio postupak nadzora prema više institucija , među kojima su i Ministarstvo zdravlja Srbije i Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO), zbog potencijalnih… »

Mamiću šest i po godina, ali on to nije čuo iz sudnice

B92 06.06.2018
Zagreb -- Prvi čovek Dinama Zdravko Mamić danas u podne je saznao presudu za izvlačenje novca iz tog fudbalskog kluba. Ali presudu nije saslušao u sudnici u Osijeku. Naime, Mamić je juče otišao u Bosnu i Hercegovinu, tačnije u Međugorje, i kako… »

Šta znači izjava iz Kancelarije EU da napadi na Srbe na Kosovu liče na vraćanje "milo za drago"

Telegraf 06.06.2018
Poslanici Srpske liste juče su pokušali da se sastanu sa ambasadorima Kvinte u Prištini kako bi zatražili odlučnu reakciju povodom poslednjih napada na Srbe ali da se ambasadori nisu pojavili Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti. Srpska lista… »

Više od 1.000 amandmana na set finansijskih zakona

B92 06.06.2018
Beograd -- Skupština Srbije počela je raspravu o setu finansijskih zakona na koje je podneto oko 1.000 amandmana. Najviše amandmana, više od 500 stiglo je na Predlog zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga kod ugovaranja na daljinu. Guverner… »

Kuburović u UN: Između Srbije i Mehanizma nema otvorenih pitanja

Beta 06.06.2018
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je danas u Njujorku da je Srbija ispunila sve obaveze prema Medjunarodnom rezidualnom mehanizmu za krivične sudove UN i da nema otvorenih pitanja s tim nasledinkom Haškog tribunala. U obraćanju na… »

Premijerka ponosna zbog "pravog primera vladavine prava"

B92 06.06.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je zadovoljna rešenjem situacije u vezi sa rektorom Univerziteta u Kragujevcu Nebojšom Arsenijevićem. Ona je istakla i da je to "pravi primer vladavine prava". "Zadovoljna sam i ponosna kao predsednica… »

Halepova u polufinalu rg

Mozzart sport 06.06.2018
Rumunska teniserka sa 2:1 savladala Angeliku Kerber. Nakon serije mečeva koji su se završili u dva seta ove sedmice na Rolan Garosu, četvrtfinale između Simone Halep i Angelike Kerber je odigrano u tri seta, pa ko nas je poslušao, taj je i zaradio… »

Brnabić: Korupcija društvo čini slabim i siromašnijim

Vesti online 06.06.2018
Korpucija je bolest koja društvo čini slabim i siromašnijim, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i istakla da će vlada nastaviti da vodi tešku borbu protiv korupcije. Brnabić je na međunarodnoj konferenciji "Glasna Pištaljka: Uzbunjivači i… »