Arhiva vesti 20.02.2016

Espanjol iznenadio Deportivo, remi u Sevilji

B92 20.02.2016
Fudbaleri Espanjola pobedili su Deportivo la Korunju sa 1:0 u jednoj do subotnjih večernjih utakmica 25. kola Primere. Trijumf domaćem timu pred oko 28.000 navijača doneo je Marko Asensio u 52. minutu i tako iznenadio goste iz La Korunje. Espanjol… »

Dokumentarac o izbeglicama dobitnik Zlatnog lava

RTV 20.02.2016
BERLIN - Dokumentarac "Vatra na moru" italijanskog reditelja Đanfranka Rosija dobitnik je Zlatnog lava na 66. Filmskom festivalu u Berlinu poznatom kao Berlinale. Žiri kojim je predsedavala američka glumica Meril Strip dodelio je glavnu nagradu… »

U Nišu mirno pred "večiti" derbi

B92 20.02.2016
Situacija u Nišu uoči utakmice polufinala Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana je mirna, a policija u gradu ne očekuje inicidente. Navijači dva kluba biće smešteni na suprotnim tribinama hale Čair, a slobodno kretanje oko dvorane… »

Isprvaljeni nedostaci sporazuma Koštuničine vlade s NATO

Novi magazin 20.02.2016
Naime, Sporazumom SOFA, između država članica NATO i ostalih država učesnica u Partnerstvu za mir o statusu njihovih snaga, koji je skupština Srbije prošlog meseca ratifikovala, sada je precizno definisan i princip reciprociteta, po kome pripadnici… »

Dodik: Hapšenje vlasnika Pavlović banke politički motivisano

Večernje novosti 20.02.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Bijeljini da je hapšenje vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića i troje njegovih saradnika bilo "politički motivisano" i usmereno na rušenje te banke. Predsednik Republike Srpske… »

Kina smenila šefa Komisije za hartije od vrednosti

Gde investirati 20.02.2016
Kina je smenila šefa regulatornog tela za hartije od vrednosti, u pokušaju da uveri investitore u svetu da može efikasno da upravlja tržištima akcija koja su zahvaćena velikim previranjima u poslednje vreme. Predsednik kineske Komisije za hartije od… »

Dualno obrazovanje daje rezultate

RT Kragujevac 20.02.2016
Politehnička škola sprovodi dve godine pilot program za obrazovanje učenika za zanimanje bravar-zavarivač. Program je podržala nemačka organizacija za tehničku pomoć i saradnju "GIZ" u okviru uvodjenja dualnog obrazovanja, odnosno nastave sa… »

Uskoro zakon o socijalnom preduzetništvu

B92 20.02.2016
Beograd -- Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da se nada da će u narednih nekoliko meseci konačno biti donet prvi zakon o socijalnom preduzetništvu. Vulin je, nakon obilaska Dnevnog boravka za osobe sa mentalnim smetnjama i intelektualnim… »

Migranti pristižu u Miratovac

Akter 20.02.2016
Migranti koji su nalazili u Tabanovcima na makedonskoj strani počeli su u petak uveče da pristižu u prihvatni centar u Miratovcu posle celodnevnog zastoja. Grupa migranata iz Makedonije, mahom porodica sa decom, stigla je u petak oko 21 sat, prenosi… »

NASA: Rekordan broj prijava za astronaute - više od 18.000

N1 Info 20.02.2016
Američka svemirska agencija NASA saopštila je da je primila rekordan broj prijava za sledeću klasu astronauta - oko 18.300. Broj prijava za buduće astronaute znatno je veći od prethodnog rekorda od 8.000 koliko je bilo za prvu klasu astronauta za… »