Arhiva vesti 20.02.2016

Zaštitnik građana: Bez odlaganja kreirati jezičku politiku

Novi magazin 20.02.2016
Iako obavezna da brine o maternjim jezicima svih svojih građana, ni devet godina nakon donošenja Ustava, Srbija nije obezbedila službenu upotrebu ćiriličkog pisma, s obrazloženjem da informacioni sistemi podržavaju samo upotrebu latiničnog pisma… »

Izbor Tačija za predsednika Kosova sledeće nedelje

Beta 20.02.2016
Vladajuća koalicija na Kosovu namerava da na sednici Skupštine Kosova koja bi trebalo da bude održana sledećeg četvrtka, izabere lidera Demokratske partije Kosova Hašima Tačija za predsednika Kosova, piše portal gazetablic.com. Pozivajući se na… »

U požaru na Novom Beogradu povređene dve osobe

B92 20.02.2016
Beograd -- U požaru koji se dogodio sinoć u jednom stanu na Novom Beogradu povređene su dve osobe, izjavila je portparol Službe 194 Nada Macura. Muškarac star 37 godina zadobio je opekotine prvog stepena u požaru koji je izbio oko 20.00 u ulici… »

Lovci na blago uništili lagume Petrovaradinske tvrđave

NoviSad.com 20.02.2016
Novi Sad - U potrazi za blagom vandali su ruinirali vojne galerije Petrovaradinske tvrđave. Pretpostavlja se da su lopovi pokušavali da nađu blago za koje se vekovima priča da je ovde zakopano. Galerije su do te mere oštećene da su obustavljene… »

EU osudila nove incidente u parlamentu u Prištini

Blic 20.02.2016
EU je osudila najnovije incidente koji su se danas dogodili u skupštini Kosova i pozvala sve strane na uzdržanost i vraćanje dijalogu. "Danas smo ponovo bili svedoci opstrukcije rada skupštine koja je štetna za institucionalni život i za građane… »

Vučićev zagrljaj za PUPS skuplji od Dačićevog

Vesti online 20.02.2016
PUPS je u petak dogovorio koaliciju sa SNS, ali su dobili manje kvote na izbornoj listi nego što im je nudio lider SPS Ivica Dačić. Predsednik PUPS Milan Krkobabić je na sastanku sa delegacijom SNS, koju je predvodio lider stranke Aleksandar Vučić… »

Igraonica ''Volite li da se maskirate?''

RTV 20.02.2016
NOVI SAD - Sutra u 11 časova Muzej Vojvodine organizuje igraonicu namenjenu deci uzrasta 5 do 10 godina na temu ''Volite li da se maskirate?''. Povodom predstojeće Maškarade, tradicionalnog programa, kojim Muzej neguje običaje vezane za održavanje… »

Negativni komentari o sporazumu s NATO preuranjeni

Beta 20.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je preuranjeno došlo do negativnih komentara u srpskim i pojedinim ruskim medijima u vezi sa potpisivanjem Sporazuma s NATO, ali i da je reakcija Vlade Rusije bila "veoma izbalansirana i… »

Preminuo i poslednji preživeli iz Treblinke

RTS 20.02.2016
Samuel Vilenberg, poslednji preživeli iz Treblinke, nacističkog logora u kome je ubijeno 875.000 ljudi, preminuo je u petak u 94. godini, saopštila je njegova porodica. Vilenberg, čije je ratno ime glasilo Igo, bio je izraelski skulptor i slikar… »

Sukobljene strane u Ukrajini razmenile devetoro zatvorenika

Politika 20.02.2016
KIJEV – Ukrajinski i proruski aktivisti su, po prvi put ove godine, razmenili devet zatvorenika, navodi novinar AFP-a. Proruski aktivisti predali su troje ukrajinskih vojnika u zamenu za petoro aktivista, koje su ukrajinske snage zarobile tokom… »