Arhiva vesti 20.02.2016

Tmuran dan, ponegde će pasti i kiša

Mondo 20.02.2016
U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo, a posle podne s dužim periodima sunčanog vremena i temperaturom do 11 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović U centralnim… »

Evropol: Hiljade boraca ID novi izazov za bezbednost u Evropi

RTS 20.02.2016
Između 3.000 i 5.000 takozvanih stranih boraca, državljana EU koji su se obučavali u kampovima Islamske države, vratilo se u Evropu i predstavlja "potpuno novi izazov za bezbednost na starom kontinentu", upozorava direktor Evropola Rob Vejnrajt… »

Počelo je: Škoti hoće novi referendum o nezavisnosti

Vesti online 20.02.2016
"Ako Velika Britanija u junu bude glasala na referendumu za izlazak iz EU uprkos protivljenju Škotske, tada će da poraste pritisak da Škotska ponovo organizuje referendum o nezavisnosti", izjavila je u subotu Nikola Stardžon, predsednica Škotske… »

Nekome smeta poziv za pomoć Eparhiji raško-prizrenskoj

Beta 20.02.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da mu je neverovatno da postoje oni kojima smeta poziv da se pomogne humantiranom Fondu Eparhije raško-prizrenske, bez čijeg rada, u najtežim godinama u najugroženijim sredinama… »

SDS traži ostavku Ivice Dačića zbog Libije

B92 20.02.2016
Socijaldemokratska stranka (SDS) zatražila je hitnu ostavku ministra spoljnih poslova Ivice Dačića. SDS smatraju da je pogibija dvoje zaposlenih u ambasadi Srbije u Libiji direktna odgovornost ministarstva kojim on rukovodi, jer je većina država… »

Pajtić: Ružica Đinđić je uvek podržavala DS

Danas 19.02.2016
Demokratska stranka i Fondacija dr Zoran Đinđić organizuju “Besede u Zoranovu čast" Obeležavanje godišnjice ubistva premijera verovatno tokom kampanje. - Demokratska stranka i Fondacija dr Zoran Đinđić jedanaesti put organizuju takmičenje u… »

Ljajić: SDPS među pet najjačih stranaka

Blic 20.02.2016
Lider SDPS Rasim Ljajić izjavio je da je ta stranka danas među pet najjačih i najorganizovanijih u Srbiji i da je cilj da u naredne dve godine bude treća politička partija u zemlji. Ljajić je na konvenciji te stranke u Beogradu poručio da SDPS… »

Britanci "nokautirali" ostale članice EU

Vesti online 20.02.2016
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk objavio je da je postignut dogovor lidera EU za ostanak Velike Britanije u toj evropskoj zajednici. "Dogovor. Jednoglasna podrška za novo rešenje za Veliku Britaniju u EU (UK in EU)", napisao je Tusk na Tviteru… »

Davutoglu: Nove bezbednosne mere u Turskoj

RTV 20.02.2016
ANKARA - Turska će uvesti nove bezbednosne mere na nacionalnom nivou, najavio je danas premijer te zemlje Ahmet Davutoglu, nakon samoubilačkog napada u Ankari u kojem je u sredu poginulo 28 ljudi. "Uvodimo promene na polju bezbednosti", saopštio je… »

(Foto, Video) Uništena Baza Islamista: Ovo je mesto u kome su stradale srpske diplomate

Kurir 20.02.2016
U vazdušnim napadima američkih aviona na kamp Islamske države poginulo je više od 40 ljudi, među kojima i dvoje srpskih državljana, Jovica Stepić i Slađana Stanković. Lokalne vlasti u Sabrati u Libiji objavile su fotografije mesta napada. Foto… »