Arhiva vesti 20.02.2016

Fidži na udaru snažnog ciklona

Al Jazeera 20.02.2016
Fidži je na udaru ciklona Winsont, za koji se očekuje da bude najsnažnija oluja koja je pogodila otočku naciju. Fidži je proglasio vanredno stanje jer se otočka pacifička nacija našla na udaru najjače oluje koja je zabilježena u toj zemlji… »

Rudnik Lece uplatio 27 miliona za rudnu rentu, prvu od 2009. godine

Novi magazin 20.02.2016
Kompanija LC sa sedištem u Dubaiju, čiji je vlasnik britanski broker Mark Brajant, preuzela je u aprilu prošle godine upravljanje i finansiranje rudnika "Lece" od stečajnog upravnika i od tada uložila više od šest miliona evra. Posao je dodeljen… »

Vulin: Situacija sa migrantima mirna, nova pravila od ponedeljka

Blic 20.02.2016
Ministar Aleksandar Vulin najavio je danas da će profilacija migranata po novim pravilima početi da se obavlja u punom obimu od ponedeljka, 22.februara, i da je Srbija spremna za to. Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja zamolio… »

SLS: Mršava Vojvodina ni sa dva igrača više ne može protiv Spartaka

Hot sport 20.02.2016
Ni dva igrača više nisu pomogla Novosađanima da zabeleže pobedu na svom terenu nad subotičkim Spartakom. Subotičani su poveli u 27. minutu golom Šljivića, što je bio i rezultat prvog poluvremena. Drugo poluvreme donelo je mnogo više uzbuđenja… »

Fišer: Evropa u blokadi zbog migrantske krize

Press 20.02.2016
Predsednik Austrije Hajnc Fišer, ocenio je da bi bili poželjni koraci za okončanje sankcija protiv Rusije i izrazio žaljenje što je Evropa, pre svega zbog izbegličke krize, u blokadi. Fišer je, austrijskom dnevniku „Forarlberger nahrihten“… »

Kroz aktivne mere zapošljavanja biće zaposleno 40 918 radnika

iKragujevac 20.02.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović potpisali su Sporazum o učinku za 2016. godinu. Vulin je posle potpisivanja rekao da Nacionalna služba za… »

Solana: Srbija mora u EU

Večernje novosti 19.02.2016
Sada imamo Hrvatsku u Evropskoj uniji, a Srbiju van nje, Nemačka je uvek favorizirala Hrvatsku zbog tradicionalnih odnosa i katoličanstva, a Srbija je zanemarivana. MADRID - Sada imamo Hrvatsku u Evropskoj uniji, a Srbiju van nje, Nemačka je uvek… »

Portparol Pentagona: Nije bilo pokazatelja da ima civila

N1 Info 20.02.2016
Oglasio se i Pentagon povodom smrti srpskih diplomata u vazdušnom napadu snaga SAD-a na kamp ISIS-a u Sabratu. „Videli smo izveštaje o tome da su dvoje srpskih talaca ubijeni u Libiji. U ovom trenutku nemamo informacije koje bi ukazivale da su njihove… »

Rekordna prodaja šampanjca u 2015. godini

Dnevnik 20.02.2016
PARIZ: Prodaja francuskog šampanjca je prošle godine porasla na rekordnih 4,75 milijardi evra zbog veće "žeđi" u inostranstvu za francuskim penušavim vinom, saopštilo je udruženje francuskih proizvođača šampanjca. Prošlogodišnja prodaja je za… »

Čomić: Vučić da ne koristi verbalno nasilje

RTV 20.02.2016
BEOGRAD - Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Gordana Čomić uputila je danas saučešće porodicama poginulih državljana Srbije u Libiji, ali i kritikovala premijera Aleksandra Vučića zbog, kako je navela, verbalnog nasilja prema ljudima… »