Arhiva vesti 20.02.2016

Fidži na udaru snažnog ciklona

Al Jazeera 20.02.2016
Fidži je na udaru ciklona Winsont, za koji se očekuje da bude najsnažnija oluja koja je pogodila otočku naciju. Fidži je proglasio vanredno stanje jer se otočka pacifička nacija našla na udaru najjače oluje koja je zabilježena u toj zemlji… »

"Lece" uplatio 27 miliona za rudnu rentu

RTV 20.02.2016
MEDVEĐA - Rudnik olova, cinka i zlata "Lece" kod Medveđe uplatio je na ime rudne rente 27 miliona dinara, što je prva uplata tog rudnika za naknadu za korišćenje mineralne sirovine od 2009. godine, rečeno je Beti u kompaniji Lajfston kapital… »

Profilacija migranata po novim pravilima od ponedeljka

RTV 20.02.2016
ŠABAC, ŠID - Ministar Aleksandar Vulin najavio je danas da će profilacija migranata po novim pravilima početi da se obavlja u punom obimu od ponedeljka, 22. februara, i da je Srbija spremna za to. Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka… »

SLS: Mršava Vojvodina ni sa dva igrača više ne može protiv Spartaka

Hot sport 20.02.2016
Ni dva igrača više nisu pomogla Novosađanima da zabeleže pobedu na svom terenu nad subotičkim Spartakom. Subotičani su poveli u 27. minutu golom Šljivića, što je bio i rezultat prvog poluvremena. Drugo poluvreme donelo je mnogo više uzbuđenja… »

Fišer: Evropa u blokadi zbog migrantske krize

Press 20.02.2016
Predsednik Austrije Hajnc Fišer, ocenio je da bi bili poželjni koraci za okončanje sankcija protiv Rusije i izrazio žaljenje što je Evropa, pre svega zbog izbegličke krize, u blokadi. Fišer je, austrijskom dnevniku „Forarlberger nahrihten“… »

Kroz aktivne mere zapošljavanja biće zaposleno 40 918 radnika

iKragujevac 20.02.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović potpisali su Sporazum o učinku za 2016. godinu. Vulin je posle potpisivanja rekao da Nacionalna služba za… »

Havijer Solana: Srbija mora postati deo EU kako Rusija preko nje ne bi uššla u Evropu

Blic 19.02.2016
Bivši generalni sekretar NATO i nekadaššnji visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana izjavio je danas da Hrvatska ima „užžasnu, nacionalističku" vlast i da su što bolji odnosi Hrvatske i Srbije preduslov stabilnosti u… »

Portparol Pentagona: Nije bilo pokazatelja da ima civila

N1 Info 20.02.2016
Oglasio se i Pentagon povodom smrti srpskih diplomata u vazdušnom napadu snaga SAD-a na kamp ISIS-a u Sabratu. „Videli smo izveštaje o tome da su dvoje srpskih talaca ubijeni u Libiji. U ovom trenutku nemamo informacije koje bi ukazivale da su njihove… »

Veća žeđ u inostranstvu, šampanjac samo peni

B92 20.02.2016
Prodaja francuskog šampanjca je prošle godine porasla na rekordnih 4,75 milijardi evra zbog veće "žeđi" u inostranstvu za francuskim penušavim vinom. To je saopštilo udruženje francuskih proizvođača šampanjca. Prošlogodišnja prodaja je za 5,6… »

DS traži od Vučića da ne koristi verbalno nasilje prema neistomišljenicima

RTS 20.02.2016
Zamenica predsednika Demokratske stranke Gordana Čomić uputila je saučešće porodicama poginulih državljana Srbije u Libiji, ali i kritikovala premijera Vučića zbog, kako je navela, verbalnog nasilja prema ljudima koji slobodno kažu ono što… »