Arhiva vesti 23.09.2016

Pismo koje pokazuje nežniju stranu Al Kaponea na aukciji

Press 23.09.2016
Pismo američkog gangstera Al Kaponea, koje možda pokazuje njegovu nežniju stranu, biće ponuđeno na aukciji u Kembridžu, u državi Masačusets, a očekuje se da dostigne cenu od oko 50.000 dolara. foto: b92.net Pismo na tri strane Kapone je poslao… »

Diskriminacija: "Naduvena i histerična baba"

Mondo 23.09.2016
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković utvrdila da je odbornik Skupštine Smedereva Perica Đorđević diskriminisao gradonačelnicu Jasnu Avramović na osnovu pola i godina. Đorđević odbio da se izvini. Foto: youtube/printscreen… »

Pucnjava u Rakovici, ranjen muškarac

Mondo 23.09.2016
Muškarac star oko 30 godina ranjen je sinoć iz vatrenog oružja u beogradskom naselju Rakovica, rečeno je agenciji Beta u Hitnoj pomoći. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Pucnjava se dogodila u Ulici pilota Mihajla Petrovića u 1:40, a muškarac… »

Uz pomoć jednog klika sve o vašoj parceli, placu, imanju, stanu!

Telegraf 23.09.2016
Direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović istakao je da su stvaranje GIS-a najviše pomogle stručne službe Direkcije, koje su prepoznale sve prednosti korišćenja ove aplikacije. Plan generalne regulacije za… »

Đurić o zabrani: Zaprepašćen sam, najsramotniji atak

B92 23.09.2016
Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izrazio je zaprepašćenje namerom privremenih institucija u Prištini da mu onemoguće da poseti Pećku Patrijaršiju. "Ovo nije samo besmisleni, detinjasti čin inaćenja dela albanskog političkog… »

Venecijanska komisija: Odustanite od referenduma

Al Jazeera 23.09.2016
Stav Venecijanske komisije je da u državi gdje je na snazi vladavina prava se presude Ustavnog suda provode. Venecijanska komisija uznemirena je činjenicom da, uprkos odluci Ustavnog suda Bosne i Hercegovine od 17. septrembra 2016. godine kojom je… »

Van Basten novi tehnički direktor Fife

Beta 23.09.2016
Pomoćni selektor reprezentacije Holandije Marko van Basten imenovan je danas za tehničkog direktora Svetske fudbalske federacije (Fifa). "Za mene je velika čast što sam postavljen na ovu funkciju", rekao je Van Basten. Van Basten se početkom jula… »

Prva dama žrtva sajber napada: Hakeri došli do skenirane verzije pasoša Mišel Obame?

Blic 23.09.2016
Postoji verovatnoća da su hakeri došli do skenirane verzije pasoša američke prve dame Mišel Obame, nakon što su provalili u mejl nalog jednog člana osoblja Bele kuće, javlja danas BBC. Za najnoviji hakerski napad odgovornost je preuzela grupa… »

Obavezna upotreba kondoma: Nemački parlament usvojio zakon o zaštiti seksualnih radnika

Blic 23.09.2016
Gornji dom nemačkog parlamenta odobrio je danas zakon čiji je cilj sigurniji život seksualnih radnika, uključujući obaveznu upotrebu kondoma. Ministarka za žene i porodice Manuela Švezig izjavila je da će zakon stupiti na snagu 1. jula 2017… »

Vučić: Igraju igru u kojoj treba zastrašiti Srbe

Pravda 23.09.2016
Mislim da smo mnogo dobrog posla napravili za Srbiju u SAD, poručio je premijer Aleksandar Vučić po završetku boravka u Njujorku. Vučić je u Njujorku govorio na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i imao bilateralne susrete. Kako kaže… »