Arhiva vesti 23.09.2016

Nežno srce: jednog od najvećih gangstera u istoriji: Pismo Al Kaponea otkriva novu stranu mafijaševe ličnosti

Blic 23.09.2016
Pismo američkog gangstera Al Kaponea, koje možda pokazuje njegovu nežniju stranu, biće ponuđeno na aukciji u Kembridžu, u državi Masačusets, a očekuje se da dostigne cenu od oko 50.000 dolara. Pismo na tri strane Kapone je poslao sinu Albertu… »

Odbornik mora da se izvini gradonačelnici jer je nazvao "naduvenom babom"

Blic 23.09.2016
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je da je odbornik Skupštine grada Smedereva Perica Đorđević diskriminisao gradonačelnicu tog grada Jasnu Avramović na osnovu pola i godina, javno je nazvavši "naduvenom histeričnom… »

Muškarac ranjen u pucnjavi u Rakovici

Press 23.09.2016
Muškarac starosti oko 30 godina, povređen je iz vatrenog oružja u ulici Pilota Mihajla Petrovica u Beogradu, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Foto:B92.net Incident se dogodio u 01.40 sati, a muškarac je sa prostrelnom ranom desne… »

Planovi detaljne regulacije i onlajn: Beogradske parcele sada na aplikaciji

Blic 23.09.2016
Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je plan generalne regulacije za Beograd postavljen u okviru applikacije GIS na sajtu Direkcije zа grаđevinsko zemljište pomoću koje građani mogu da vide šta je planirano na njihovim katastarskim… »

Đurić: Zaprepašćen sam zabranom dolaska u Peć

Politika 23.09.2016
Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Đurić izrazio je večeras zaprepašćenje javno iskazanom namerom privremenih institucija samouprave u Prištini da mu onemoguće da poseti Pećku Patrijaršiju, gde je želeo da srpskim monahinjama, koje… »

Venecijanska komisija protiv referenduma u RS

Glas Amerike 23.09.2016
Povodom situacije sa referendumom u RS oglasio se danas poslijepodne i predsjednik Venecijanske komisije Vijeća Evrope, Djani Bukićio, jasnom porukom vlastima RS: “Alarmiran sam činjenicom da, uprkos odluci Ustavnog suda BiH od 17. septembra, da… »

Van Basten novi tehnički direktor Fife

Beta 23.09.2016
Pomoćni selektor reprezentacije Holandije Marko van Basten imenovan je danas za tehničkog direktora Svetske fudbalske federacije (Fifa). "Za mene je velika čast što sam postavljen na ovu funkciju", rekao je Van Basten. Van Basten se početkom jula… »

Hakeri došli do skena pasoša Mišel Obame: Provalili u mejl člana osoblja Bele kuće

Kurir 23.09.2016
Postoji verovatnoća da su hakeri došli do skenirane verzije pasoša američke prve dame Mišel Obame, nakon što su provalili u mejl nalog jednog člana osoblja Bele kuće, javlja danas Bi-Bi-Si. Za najnoviji hakerski napad odgovornost je preuzela grupa… »

Obavezna upotreba kondoma: Nemački parlament usvojio zakon o zaštiti seksualnih radnika

Blic 23.09.2016
Gornji dom nemačkog parlamenta odobrio je danas zakon čiji je cilj sigurniji život seksualnih radnika, uključujući obaveznu upotrebu kondoma. Ministarka za žene i porodice Manuela Švezig izjavila je da će zakon stupiti na snagu 1. jula 2017… »

Vučić: Napravili smo mnogo dobrog posla za Srbiju

RTV 23.09.2016
NJUJORK - Mislim da smo mnogo dobrog posla napravili za Srbiju u SAD, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić, po završetku boravka u Njujorku gde je govorio na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i imao niz bilateralnih susreta. Vučić je za… »