Arhiva vesti 23.09.2016

Koliko Srba živi u Evropi? Ovo istraživanje daje deo odgovora

Blic 23.09.2016
U zemljama EU, Švajcarskoj i Norveškoj živi 670.514 državljana Srbije, od kojih skoro trećina u Nemačkoj, pokazao je projekat "Popis srpske dijaspore u Evropi" Omladinskog centra za demokratiju iz Niša. Istraživanje u okviru projekta sprovedeno je… »

Skok akcija Tvitera posle navoda o prodaji

Beta 23.09.2016
Vrednost akcija kompanije Tviter (Twitter) danas je naglo skočila posle navoda da se bliži njegova prodaja. Televizija CNBC, koja je navela neimenovane izvore, danas je javila da je Tviter primio "izraze interesovanja" nekoliko tehnoloških ili… »

Fizički napadi na arapske turiste u BiH

Al Jazeera 23.09.2016
Vodopad Kravica mjesto je gdje se u posljednjih pola godine desio najveći broj napada na ove turiste. Turistička destinacija Kravica, nadomak Ljubuškog u Hercegovini, mjesto je već nekoliko incidenata između lokalnog stanovništva i zaštitara te… »

Milenković: Neosnovane optužbe Zavoda za javno zdravlje

Jugmedia 23.09.2016
VRANJE- Niko Zavodu nije uskratio pravo da učestvuje u postupku javne nabavke za deratizaciju, ističe gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković u saopštenju, kao odgovor čelnici Zavoda za javno zdravlje Mileni Mišić, koja je ranije prozvala lokalne… »

"Sve što bude više - daćemo penzionerima"

B92 23.09.2016
Beograd -- U državnu kasu u septembru je od doprinosa uplaćena 5,1 milijarda dinara više nego prethodnog meseca, što znači da država sve manje dotira za penzije iz budžeta. "Kada je bilo najteže i kad je država bila u najgorem stanju 2012. godine… »

Gvardiola hoće Bonućija već u januaru

Vesti online 23.09.2016
Menadžer Mancester Sitija Pep Gvardila po svaku cenu želi još jednog vrhunskog štopera, juče se pojavila informacija da je spremio 50 miliona za Serhija Ramosa, a danas da nudi skoro 10 više za Leonardna Bonućija, i to odmah u januaru. Kako prenose… »

(Foto) hiljade ortodoksnih Jevreja protiv politike izraela: Nećemo u vojsku, nećemo rat

Kurir 23.09.2016
Hiljade ortodoksnih Jevreja okupilo se na protestu ispred sedišta Ujedinjenih nacija (UN) u Njujorku, gde se ovih dana održava 71. zasedanje Generalne skupštine UN-a. Obučeni u tradicionalne nošnje, hiljade ortodoksnih Jevreja u parku Dag Hamorskjold… »

Đurić: Govoriti o žrtvama, izbeći rat

B92 23.09.2016
Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić obišao je "Spomen sobu - Kosmetske žrtve" u Beogradu i poručio da će država pomoći da se pronađe pravda za sve žrtve. Đurić je istakao da postoje instrumenti da se međunarodnim pravosudnim… »

Najmanji rast u zoni evra za 20 meseci

Beta 23.09.2016
Ekonomski rast 19 članica zone evra pao je u septembru na najniži nivo za 20 meseci zbog usporavanja nemačke privrede, objavila je danas kompanija IHS Markit koja se bavi finansijskim informacijama. Markitov indeks nabavki za potrebe privrede, koji je… »

Ogromna gužva u kneza Miloša: Oboren motociklista!

Srbija danas 23.09.2016
Velike gužve u centru grada prouzrokovane su obustvom trolejbuskog saobraćaja i nezgodom na uglu Takovske i Svetogorske ulice. - Oboren je motociklista od kada su velike gužve, a osim u Svetogorskoj i Takovskoj, za sada je strpljenje potrebno i… »