Arhiva vesti 23.09.2016

U ponoć počinje izborna tišina u RS

B92 23.09.2016
Banjaluka -- U ponoć u RS počinje 24-časovna tišina pred referendum, na kojem će se građani izjasniti da li su za to da se 9. januar i dalje slavi kao Dan republike. Zakon o referendumu i građanskoj inicijativi predviđa da 24 sata pre održavanja… »

Pljačkašu Erste banke ovo drugi put da pljačka istu ekspozituru, plen bio milion dinara

Radio 021 23.09.2016
Osumnjičeni za pljačku Erste banke na Novom naselju, uhapšen je nekoliko sati nakon razbojništva u Ulici Kornelija Stankovića na Novoj Detelinari, dok je pokušavao da u menjačnici promeni veću količinu australijskih dolara. Po nezvaničnim… »

Septembarska klasa vojnika položila zakletvu

RTS 23.09.2016
Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "septembar 2016" svečano su položili vojničku zakletvu. Svečanosti su održane u kasarnama u Somboru, Leskovcu i Valjevu. Čestitajući položenu zakletvu vojnicima, kadetima i slušaocima klase… »

Muižnieks: Srbija da omogući odštetu žrtvama rata

B92 23.09.2016
Beograd -- Komesar Saveta Evrope za ljudska prva Nils Muižnieks izrazio je zabrinutost zbog činjenice da Srbija nije omogućila efikasnu isplatu odštete svim žrtvama rata. Muižnieks je u pismu upućenom ministru za rad, zapošljavanje, boračka i… »

Nemačka i Francuska prave "odbrambeni Šengen"

B92 23.09.2016
Brisel -- Francuska i Nemačka dobile su snažnu podršku više država članica i institucija Evropske unije za plan hitnog stvaranja "odbrambene unije". U pitanju je neka vrsta "evropske armije", stalne udružene vojne strukture više članica EU s… »

DSS poziva građane RS da izađu na referendum

Beta 23.09.2016
Šefica poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić pozvala je danas gradjane u Republici Srpskoj da izadju na referendum i na najdemokratskiji način izjasne se o Danu RS, jer na to imaju pravo. Ona je na konferenciji za… »

Indija kupuje od Francuske 36 borbenih aviona

RTS 23.09.2016
Indija je potpisala sa Francuskom ugovor vredan 8,89 milijardi evra za kupovinu 36 borbenih aviona tipa "rafal" koji će biti proizvedeni u Francuskoj. Ovim sporazumom Indija će zameniti starije avione u sastavu svojih vazdušnih snaga. Prvobitno je… »

Sutra suvo, od tri do 22 stepena

Novi magazin 23.09.2016
U Srbiji će sutra ujutru biti hladno, ponegde kratkotrajna magla, najniža temperatura od tri do devet stepeni, najviša od 19 do 22. saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Pre podne će biti pretežno sunčano vreme, posle podne promenljivo… »

Đurić nije dobio dozvolu da sutra poseti Peć

Beta 23.09.2016
Ministarstvo inostranih poslova Kosova odbilo je zahtev direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Djurića da sutra poseti Peć, što je on nazvao detinjastim i besmislenim činom. Kako javlja portal Koha.net odluka MIP Kosova je doneta u punoj… »

Erdogan: SAD naoružavaju sirijske Kurde

RTV 23.09.2016
ANKARA - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas SAD da su isporučile oružje kurdskoj organizaciji koju Ankara smatra terorističkom. "Pre tri dana dva aviona sa oružjem upućena su u Kobane u Siriji pripadnicima Partije narodnog… »