Arhiva vesti 23.09.2016

Oglasio se bogoljub Karić: "Vratiću se u Srbiju da obiđem majku"

Blic 23.09.2016
Bogoljub Karić se oglasio nakon vesti o zastarevanju postupka protiv njega u slučaju "Mobtel". On je za "Blic" rekao da će se vratiti u Srbiju, ali nije precizirao kada. Dodao je, međutim, da se nada da se Tužilaštvo za organizovani kriminal… »

Gulen: Ići ću u Tursku ako SAD odobre ekstradiciju

RTS 23.09.2016
Imam Fetulah Gulen, kojeg turske vlasti terete da stoji iza pokušaja puča u julu i traže njegovo izručenje od SAD, kaže da je spreman da se vrati u Tursku ukoliko Vašington odobri taj zahtev Ankare. "Ako SAD kažu - da, onda ću ići, nema problema… »

Istaknuta tradicionalna zastava Vojvodine

Novi magazin 23.09.2016
Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović svečano je danas na platou ispred Pokrajinske vlade u Novom Sadu istakao tradicionalnu zastavu Vojvodine, koja je usvojena na prethodnom zasedanju Skupštine Vjvodine. U umetničkom delu programa povodom… »

Sufinansiranje projekta "Kragujevac u fokusu"

RT Kragujevac 23.09.2016
Gradsko veće dalo je saglasnost gradonačelniku Radomiru Nikoliću da sa ministrom kulture i informisanja Vladanom Vukosavljevićem zaključi Ugovor o sufinansiranju projekta "Kragujevac u fokusu – prva prestonica kulture Republike Srbije" u iznosu od… »

Tango Six istražuje: Godišnjica vojnog rukovođenja Muzejom vazduhoplovstva – eksponati i dalje između dve vatre

Tango Six 23.09.2016
I bez kalendara kao podsetnika teško je zaboraviti prošlogodišnji defile u Muzeju vazduhoplovstva koje je priredilo Ministarstvo odbrane na čelu sa tadašnjim ministrom Gašićem. U višenedeljnim ishitrenim i protivpravnim potezima konačno… »

Na novosadskoj vpš još 98 budžetskih mesta

Blic 23.09.2016
Pokrajinska vlada odobrila je Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu dodatnih 98 budžetskih mesta, što sa deset koja su odobrena u prvom upisnom roku, čini da škola ove godine ima ukupno 108 budžetskih mesta. Treći konkursni rok… »

NY:Panika zbog sumnjivog vozila na aerodromu

RTV 23.09.2016
NJUJORK - Terminal na njujorškom aerodromu "La Gvardija", koji je evakuisan zbog sumnjivog napuštenog vozila, ponovo je otvoren, javili su američki mediji. Vlasti su sinoć, oko 23 sata po lokalnom vremenu, naložili putnicima da napuste terminal B dok… »

Huper,Server: Zapadni Balkan još jednom na probi

Glas Amerike 23.09.2016
Dok se građani srpskog entiteta Bosne i Hercegovine pripremaju da glasaju na kontroverznom referendumu o Danu državnosti Republike Srpske malo ko veruje da je pitanje na glasačkom listiću ono o čemu se zaista radi. Američki eksperti za Zapadni… »

U Zagrebu misa za 35 ustaških generala!

Alo 23.09.2016
Među "mučenicima" i generali kojima je jedini ratni cilj bilo istrebljenje Srba u Hrvatskoj i BiH. U Bazilici srca Isusovog u Zagrebu za sutra u 17 sati zakazana je misa zadušnica za "35 hrvatskih mučenika, visokih časnika, generala i pukovnika… »

Zavijorila se tradicionalna zastava Vojvodine

Blic 23.09.2016
Tradicionalna zastava Vojvodine svečano je danas okačena na jarbol ispred Vlade AP Vojvodine, a zastavu je podigao pokrajinski premijer Igor Mirović. On je poželeo da se tradicionalna vijori i u budućnosti i rekao da će ona sa drugim zastavama biti… »