Arhiva vesti 23.09.2016

Ne vraćam se u Srbiju zbog posla u Rusiji

Večernje novosti 23.09.2016
Bogoljub Karić, za "Novosti", o procesu koji se vodi protiv njega i šansama da dođe u domovinu. Svet ne priznaje našu poternicu. Laž je da sam se skrivao na Kosovu. MOGAO bih u Srbiju da se vratim sledeće godine, kada zastareva i to drugo delo za… »

Gulen: Vraćam se u Tursku ako to odluči SAD

Al Jazeera 23.09.2016
Lider organizacije FETO kaže da evropski lideri trebaju poduzeti efikasne korake da zaustave tursku Vladu u pravcu autoritarizma. Imam Fethullah Gulen, kojeg turske vlasti terete da stoji iza pokušaja puča u srpnju i traže njegovo izručenje od SAD-a… »

Istaknuta tradicionalna zastava Vojvodine

Novi magazin 23.09.2016
Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović svečano je danas na platou ispred Pokrajinske vlade u Novom Sadu istakao tradicionalnu zastavu Vojvodine, koja je usvojena na prethodnom zasedanju Skupštine Vjvodine. U umetničkom delu programa povodom… »

Ugovor o sufinansiranju projekta “Kragujevac u fokusu – prva prestonica kulture Republike Srbije“

iKragujevac 23.09.2016
Gradsko veće na danas održanoj sednici dalo je saglasnost gradonačelniku Kragujevca Radomiru Nikoliću da sa ministrom kulture i informisanja Vladanom Vukosavljevićem zaključi Ugovor o sufinansiranju projekta “Kragujevac u fokusu – prva… »

Tango Six istražuje: Godišnjica vojnog rukovođenja Muzejom vazduhoplovstva – eksponati i dalje između dve vatre

Tango Six 23.09.2016
I bez kalendara kao podsetnika teško je zaboraviti prošlogodišnji defile u Muzeju vazduhoplovstva koje je priredilo Ministarstvo odbrane na čelu sa tadašnjim ministrom Gašićem. U višenedeljnim ishitrenim i protivpravnim potezima konačno… »

Na novosadskoj vpš još 98 budžetskih mesta

Blic 23.09.2016
Pokrajinska vlada odobrila je Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu dodatnih 98 budžetskih mesta, što sa deset koja su odobrena u prvom upisnom roku, čini da škola ove godine ima ukupno 108 budžetskih mesta. Treći konkursni rok… »

Terminal na njujorškom aerodromu otvoren, sumnjivo vozilo uklonjeno

RTS 23.09.2016
Terminal na njujorškom aerodromu "La Gvardija", koji je evakuisan zbog sumnjivog napuštenog vozila, ponovo je otvoren, javili su američki mediji. Vlasti su sinoć, oko 23 sata po lokalnom vremenu, naložili putnicima da napuste terminal B dok se ne… »

Huper,Server: Zapadni Balkan još jednom na probi

Glas Amerike 23.09.2016
Dok se građani srpskog entiteta Bosne i Hercegovine pripremaju da glasaju na kontroverznom referendumu o Danu državnosti Republike Srpske malo ko veruje da je pitanje na glasačkom listiću ono o čemu se zaista radi. Američki eksperti za Zapadni… »

Indeks: U Zagrebu u subotu misa za Hitlerove generale

B92 23.09.2016
Zagreb -- U Bazilici srca Isusovog u Zagrebu za subotu u 17h zakazana je misa za "35 hrvatskih mučenika, visokih časnika, generala i pukovnika NDH", piše Indeks. Kako navode, to stoji u lecima kojima se poziva na ovaj događaj, a reč je o visokim… »

Tradicionalna zastava Vojvodine ispred Pokrajinske vlade

Dnevnik 23.09.2016
Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović danas je na jarbolu ispred zgarde Pokrajinske vlade razvio tradicionalnu zastavu Vojvodine. Odluku o upotrebi tradicionalne zastave Vojvodine doneli su poslanici Pokrajinske skupštine na prethodnoj sednici i ta… »