Arhiva vesti 23.02.2017

Nova oprema za Klinički centar u Kragujevcu

RTS 23.02.2017
U kragujevački Klinički centar, stigla je najsavremenija oprema za dijagnostiku, vredna oko šezdeset miliona dinara. Klinički centar u Kragujevcu dobio je najsavremeniji ultrazvučni aparat za kardiologiju sa sondom, 20 pacijent monitora, za praćenje… »

Satarom usmrtio suprugu, pa proglašen neuračunljivim

Večernje novosti 23.02.2017
Pravosnažna presuda Aleksandru Kusturiću za zločin koji je počinio u Novom Sadu. Izrečena mu je mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja. ALEKSANDRU Kusturiću (42) iz Novog Sada, optuženom za ubistvo supruge Daniele (43) pre dve godine u… »

Srbija uvodi porez na Steam igre

Radio 021 23.02.2017
Potpuno neočekivana vest stiže iz Steama za ljubitelje video igara u Srbiji. Naime, Steam je poslao mejl svojim partnerima gde je naveo da će u narednom periodu u 10 zemalja širom sveta kupovina video igara preko Steama poskupeti za pet do čak 20… »

Tanasković: Turska jedan od najglasnijih lobista za članstvo Kosova

Blic 23.02.2017
Ambasador Srbije pri Unesko Darko Tanasković izjavio je da je Turska među najagilnijim zemljama koje lobiraju za članstvo samoproglašenog Kosova u Unesko i da je to dio njihove strategije neoosmanizma. Tanasković je ocenio da to nije slučajno, jer… »

Uhvaćeni razbojnici: Pljačkaši banke na Banovom brdu uhapšeni sa plenom od 15 hiljada evra

Blic 23.02.2017
Dvojica naoružanih razbojnika koji su sinoć opljačkali "Rajfajzen" banku u Požeškoj ulici na Banovom brdu uhapšeni su danas. Kako saznaje "Blic" privedeni su S.V.(27) i V.E.(19), a osumnjičeni su da su iz banke odneli sumu od oko 15.000 evra iliti… »

Slučaj Banjica – traže se dodatna objašnjenja

B92 23.02.2017
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije nije donela konačnu odluku o kaznama za nerede na utakmici Rad – Partizan. Disciplinska komisija odlučila je da zatraži dodatna objašnjenja od organizatora utakmice, FK Rad, i fudbalera Partizana… »

Za duži život, jedite povrće i voće 10 puta dnevno

RTS 23.02.2017
Najnovija studija pokazuje da bi ljudi koji budu jeli 10 porcija voća i povrća dnevno mogli da produže život, objavljeno je u Londonu. Stručnjaci sa londonskog Koledža „Imperijal“ zaključili su da bi takvim navikama u ishrani moglo godišnje da… »

Lančani sudar na putu Vrbas-Kula

Večernje novosti 23.02.2017
Pet automobila se danas popodne sudarilo na magistralnom putu između Vrbasa i Kule. U sudaru ima nekoliko lakše povređenih ljudi. Pet automobila se danas popodne sudarilo na magistralnom putu između Vrbasa i Kule. U sudaru ima nekoliko lakše… »

Dačić: Obavestiću Vučića o inicijativi Markovića za izbore

Politika 23.02.2017
Prvi potpredsednik Vlade i lider SPS Ivica Dačić rekao je danas da razume razloge lidera JS Dragana Markovića za predlog da se održe i parlamentarni izbori, te da će inicijativu svog koalicionog partnera preneti premijeru Aleksandru Vučiću… »

Marović zatražio da služi kaznu u Srbiji

RTV 23.02.2017
PODGORICA - Zdravko Begović, advokat Miloša Marovića, sina bivšeg visokog funkcionera vladajuće DPS Svetozara Marovića, izjavio je da njegov branjenik, koji je uzeo srpsko državljanstvo i podneo zahtev da zatvorsku kaznu odleži u Srbiji, time ne… »