Arhiva vesti 23.02.2017

Još jedna robna kuća Ikea u Beogradu

Danas 23.02.2017
Švedska Ikea traži zemljište za drugu robnu kuću u Beogradu, pored one koja se gradi u Bubanj potoku, a koja će će biti otvorena na leto, piše portal eKapija. Regionalni direktor Ikee za razvoj za Jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić, rekao je da… »

Stojanović: Formiranje ZSO uslov za povratak u institucije

RTS 23.02.2017
Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović izjavio je da bi jasna volja da se otpočne sa formiranjem Zajednice srpskih opština, kako je dogovoreno u Briselu, bio opravdan razlog za povratak Srba u kosovske institucije. "Onda kada vidimo konkretnu… »

Požar u predgrađu Sidneja: Gorela fabrika za reciklažu, s vatrom se borilo 100 vatrogasaca

Blic 23.02.2017
U fabrici za reciklažu u zapadnom predgrađu Sidneja danas je izbio veliki požar, u čijem je gašenju učestvovalo više od 100 vatrogasaca, a povređenih nema. Požar je izbio oko 9.30 sati po lokalnom vremenu u postrojenju u industrijskom parku… »

Demonstracije u Atini: Protest policajaca, vatrogasaca i pripadnika Obalske straže

Blic 22.02.2017
Oko 1.200 pripadnika grčke policije, Obalske straže i vatrogasaca protestovalo je danas u centralnom delu Atine zbog mera štednje. Police, Coast Guard, Fire Service Unions Protest in Athens https://t.co/qFhSdxzzLP #Greece #protest… »

Afera "samsung": Srpskim radnicima u Slovačkoj poturaju ugovore na rumunskom

Blic 23.02.2017
Radnike iz Srbije u fabrikama u Slovačkoj snašla je nova muka. Agencija preko koje su otišli uslovila ih je da potpišu nove ugovore na rumunskom jeziku ako hoće da dobiju plate. Na Fejsbuk stranici "Largo koordinatori SDSK Voderady" agencije "Largo"… »

Poruka oca bogatim roditeljima: Vi i vaš nemar krivi ste što je vaše razmaženo derle počinilo zločin

Kurir 23.02.2017
Šok i neverica u Hrvatskoj i regionu zavladali su posle monstruoznog ubistva tinejdžerke Kristina Krapljan (18) u Zagrebu. Nji je na smrt izbo bivši dečko, 19-godišnji sin poznatog zagrebačkog ugostitelja David Komšić, koji je od ranije poznat… »

Istina je tamo negde: Šta nam zaista donosi otkriće novih planeta?

Nedeljnik 23.02.2017
Otkriveno je sedam planeta veličine Zemlje udaljenih samo 40 svetlosnih godina i nalaze se u tri zone u kojima je moguće nastanjivanje. Naučnici veruju da na najmanje tri od ovih sedam planeta postoji voda i da je pitanje dogledne budućnosti kada će… »

Rok za prijavu potencijalnih koncesionara „Nikole Tesle“ produžen do 10. marta

Tango Six 23.02.2017
Rok za podnošenje prijava u postupku odabira potencijalnog koncesionara Aerodroma Nikola Tesla produžen je odlukom Vlade do 10. marta. Ostali elementi javnog poziva ostaju nepromenjeni. Prema javnom pozivu zainteresovanim stranama za koncesiju… »

Obradovićevi "Orlići" ponovo bolji od Bugarske

B92 23.02.2017
Omladinska reprezentacija Srbije pobedila je Bugarsku sa 4:1 u drugom test-meču pod vođstvom novog selektora Milana Obradovića. Prethodno su „Orlići“ slavili sa 3:1 na debiju novog šefa stručnog štaba. Posle testa sa Bugarima omladince očekuju… »

Cilj srpskog turizma – dve milijarde evra godišnje

Politika 23.02.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić na Beogradskom sajmu otvorio jedan od najvećih regionalnih turističkih događaja. – Sve više novca od turizma ostaje u Srbiji, sve smo atraktivniji za goste sa zapada. Pod sloganom „Uživajte na vreme” na… »