Arhiva vesti 23.02.2017

Muškarci u panici zbog plavih koverti iz Vojske Srbije

Vesti online 23.02.2017
Na adrese nekih Beograđana stigli su plavi koverti sa zahtevima za pokretanje prekršajnog postupka zato što nisu u zakonom predviđenom roku prijavili promenu prebivališta. Muški deo populacije prilično se uspaničio, društvenim mrežama počele su… »

U Kragujevcu prioritet nabavka medicinske opreme i sanitetskih vozila

iKragujevac 23.02.2017
Nabavka medicinske opreme za Dom zdravlja i Zavod za stomatologiju, kao i sanitetskih vozila za Zavod za hitnu medicinsku pomoć, biće prioritet lokalne samouprave u oblasti zdravstva u narednom periodu, rečeno je na današnjoj sednici Zavoda za… »

Britanac uhapšen u Londonu zbog hakerskog napada na Dojče telekom

Novi magazin 23.02.2017
Dvadesetdevetogodišnji Britanac uhapšen je u Londonu po nalogu Nemačke zbog sumnje da je izvršio sajber napad na Dojče telekom, saopštila je danas nemačka policija. Nemačka kriminalistička policija saopštila je da je uhapšeni osumnjičen za… »

Vrele Gume test: Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

Auto blog 23.02.2017
Karijera duga dve decenije i preko pet miliona prodatih jedinica, potvrđuju da je Renault Scenic bestseler u segmentu. No svet se menja, pa i Scenic, koji se morao adaptirati drugačijim trendovima i ukusima Po prvi put, Grand Scenic pojavio se 2004… »

Makron dobio ključnu podršku, saradnica Le Penove optužena

Dnevnik 23.02.2017
PARIZ: Nezavisni kandidat za predsednika Francuske Emanuel Makron dobio je podršku ključnog centriste Fransoa Berua, što je pozdravio kao prekretnicu u svojoj kampanji, dok je saradnica njegove protivkandidatkinje iz redova krajnje desnice Marin Le Pen… »

Sve Nikolićeve privilegije kad ode s vlasti

Blic 23.02.2017
Čak i ako ne dobije neku drugu državnu funkciju po isteku mandata, Tomislav Nikolić ne mora da brine, jer će kao bivši predsednik Srbije zadržati niz privilegija. Od države će mesečno primati najmanje 104.000 dinara, pa makar ne radio ništa, ali… »

Baka odbio Kineze i 12 miliona evra po sezoni

Vesti online 23.02.2017
Golgeter Milana Kolumbijac Karlos Baka odbio je transfer u kineski Tjanđin koji bi italijanskom klubu doneo obeštećenje od 35 miliona evra, a njemu godišnju platu od 12 miliona, trostruko veću od sadašnje. Kako prenosi Gazeta delo sport, Baku, koji… »

DF: Dogovoreno osnivanje Srpske kuće u Podgorici

RTV 23.02.2017
PODGORICA - Opozicioni Demokratski front saopštio je da su Andrija Mandić, jedan od lidera tog saveza, i srpski premijer Aleksandar Vučić danas u Beogradu dogovorili osnivanje Srpske kuće u Podgorici. U saopštenju DF dostavljenom Tanjugu se navodi… »

Trinaest migranata ugušilo se u kontejneru u Libiji

Al Jazeera 23.02.2017
Ukupno 69 izbjeglica i migranata pronađeno je u kontejneru na kamionu koji ih je trebao odvesti do plaže u Khomsu. Trinaest migranata ugušilo se u kontejneru kamiona koji ih je prevozio prema plaži na zapadu Libije, prije željenog prelaska… »

Otvorena renovirana Biblioteka SANU

Politika 23.02.2017
U Srpskoj akademiji nauka i umetnosti svečano je otvorena renovirana Biblioteka SANU. Pozdravljajući prisutne goste, predsednik Akademije nauka Vladimir Kostić rekao je da su ključne Akademijine karike Biblioteka i Arhiv SANU, i da je dužnost… »